Grazia, здравей!
За отчаянието - и аз съм така... вече се чусвствам на ръба, въпреки че още не сме прилагали схемата с виагра. Но съм почти убедена че няма да се случи никакво чудо. Знам че не е хубаво да имам такава негативна настройка....но опита ми до сега нещо ме тласка към такива мисли.
Аз пробвах с естрофем - доза 3х1. Лигавица преди лечението - 6мм. След лечението - вместо да се увеличава, напротив - тя се сви - беше само 4мм.
Рев и сълзи, но това е друг въпрос. За капак - цикъла ми закъсня, (10-тина дни) та ми изправи косите - молех се да е хормонален дисбаланс, и да не се окаже извънматочна. Явно тази доза естрофем е оказала влияне на хормоните щом се е разъркал цикъла, но не и на лигавицата. Следващите цикли без естрофем си бяха с нормална продължителност.
След това направих 1 курс и иглотерапия. Очаквах след процедурите да докарам лигавицата ПОНЕ до 8мм. Но не се случи. След процедурите - на 11ден лигавицата беше 5.5мм.
Направих 2ра цв.снимка - резултат - проходими тръби, ОБАЧЕ има някаква сянка в матката и док. ми спомена че май ще се прави оперативна хистероскопия, но тоя въпрос тогава не го обсъдихме в детайли. Май съмненията са за синдром на Ашерман и това да пречи лигавицата да нараства. Сега на следващия преглед - ще видя каква ще бъде схемата за действие защото нищо не ми е ясно и това страшно ме побърква и притеснява.
И аз пих Пентоксифилин - от него обаче ми ставаше страшно лошо - бучаха ми ушите, падаше ми кръвното и събирах границите,кръвно - 60/80.На няколко пъти имах чувството че ще колабирам. Изпих 1 опаковка (за месец), но сега не го пия, ще питам док. да го смени с нещо друго, че това лекарство хич не ми понася.
Тепърва сигурно ще прилагаме виаграта - но честно да ти кажа - страх ме е, че няма да подейства и тя, така както и предишните неща... и вече и тя ако не действа - направо не остава на какво да се надявам.
Понякога си мисля, че сигурно трябва да се надявам медицината бързо да напредне и да може да се прилага трансплантация на стволови клетки за възстнановяване на лигавицата... Може и пълни глупости да говоря, но и при мен надеждата направо се е изпарила. Скоро ще стана на 36г, и времето си лети,а без лигавица не мога да правия нито инсе, нито инвитро. Нищо.
Съжалявам че не мога да кажа нищо оптимистично, но такова е положението за сега.
Grazia, ти пишеш че и на теб ти се е гадело - мисля си че сигурно е било от Пентоксифилина, иначе от другите хапове (вит.Е, аспирин, дуфастон, естрофем) не би трябвало да ти става лошо. Поне на мен от тях не ми ставаше лошо.
11-мм не е чак толкова лоша лигавица (поне доколкото съм чела, за минимуми при АРТ трябва да е поне 8мм) Ех, как се надявавм да я докарам поне до 8мм...........
От сърце ти желая следващия опит да е успешен и да завърши с раждането на живо и здраво бебенце.
Много дълъг стана и моя постинг.
Благодаря ти че сподели и твоя опит, ще се радвам ако продължиш да споделяш как вървят при теб нещата.
Толкова малко инфо има по този проблем с тънката лигавица, че всяко мнение за мен (а пък и за други момичета със същия проблем) ще от страхотна полза.
Ако някой някъде прочете за някоя новост, която може да подобри дебелината на лигавицата, ще се радвам да сподели в тази тема.
Аз лично, съм готова да пробвам всичко възможно.
Опитвам се да запазя онова зрънце надежда, което е някъде дълбоко скрито в сръцето ми ... че един ден наистина ще се случи чудото.