0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравей, Милена
Скоро ми правиха инсеминация в Малинов.
Благодаря ти !
Почувствах се много по-добре след твоето посещение при мен в стята.
Бях доста напрегната и ревлива.
Тогава ми каза за събирания през октомври.
Кога ще са те?
Бих искала да ги посещавам.
*
Не съм ли поставила темата си на правилното място,че нямам отговор от Мели?
*
Все по-трудно ми е да се преборя с тъгата и отчаянието, които ме обхващат след поредната менструация! Уж се успокоявам и не мисля чак тлкова за това, но явно само се самозалъгвам! Не знам какво да правя за да се отърва от това ужасно тягостно чувство! А и сълзи не ми останаха вече! :balk_145: Опитвам се да мисля позитивно, но много бързо ми се изчерпва запасът от положителни мисли и отчаянието пак ме обзема. Може би това е депресия, не знам , но не издържам вече!
*
Все по-трудно ми е да се преборя с тъгата и отчаянието, които ме обхващат след поредната менструация! Уж се успокоявам и не мисля чак тлкова за това, но явно само се самозалъгвам! Не знам какво да правя за да се отърва от това ужасно тягостно чувство! А и сълзи не ми останаха вече! :balk_145: Опитвам се да мисля позитивно, но много бързо ми се изчерпва запасът от положителни мисли и отчаянието пак ме обзема. Може би това е депресия, не знам , но не издържам вече!

И аз съм така, преди малко до като кажа на една приятелка, 4е ве4е се уморих да мисля и съм оставила нещата когато станат и хоп поредните сълзи и размисли и тъгата с пълна сила.....Четох някъде, 4е невъзможността да имаш дете психолозите приравянват с това да загубиш близък 4овек, защото и в двата слу4ая ти страдаш  за някого, дали за 4овек който си познавал или този който никога не си познал. Някак си размишлявам, 4е проблемът безплодие е много по-тежък, защото с годините 4овек е сподобен да забрави, малко или много да се отърси от загубата на близкият, но проблемът безплодие се задълбо4ава. Трудно ми е, изолирам се от хората, може би за да се предпазя да не ме наранят, особено от такива които имат малки деца/бебета. Залъгвам се като си създавам изкуствени радости, но всичко е временно. Незнам какво да правя?! Незнам кога ще дойде края на всичко  и на4алото на нещо хубаво, най-хубавото нещо което съм 4акала до сега.
Здравей Милена.Исках да те питам дали има възможност да се сформира група в Пловдив?На сбирката на ИСКАМ БЕБЕ в Пловдив ми беше приятно да си поговорим в,,кръга на доверието''(аз така го наричам)Смятам че подобен вид терапия лично на мен ще ми е от полза преди следващото ИКСИ,а и във личен план също.Благодаря ти за вниманието.
 :oops:zdravey,i moq problem e na psihi4eska osnova.Prekaleno se saobrazqvam s mnenieto na vseki.Kaje li mi ne6to nqkoi zapo4vam da pla4a.S maja mi se razbirame,no toy 4esto mi se obijda kato mu natqkvam za roditelite mu 4e ne ni pomagata nikak.v
Здравейте, доктор Божилова!

Моля Ви да ми препоръчате ваш колега в гр. Варна за консултация и евентуално няколко сеанса терапия. Не става въпрос за репродуктивни проблеми, а по-скоро за преживяно насилие. Благодаря предварително!
Незнам откъде да започна,открих този сайт,реших се да се регистрирам и да пиша
Преди една седмица направих спонтанно  раждане в 8ми месец.Детето почина.Съсипана съм много,защото лощото чи съм стерилна,а това ми беще първото и последното детенце което ще имам :( :( :( :( :(.Разбирам че съм  пред емоционалнален срив,съпстваща с  депресия.Психолог съм,но  преди това съм човек.Моля ви помогнете ми да преодолея тази загуба.. :( :( :(Препорачаха ми един психолог мисля,че е се казва А.Коцева-психолог.Знаете ли, каде да я потърся??? :?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Незнам откъде да започна,открих този сайт,реших се да се регистрирам и да пиша
Преди една седмица направих спонтанно  раждане в 8ми месец.Детето почина.Съсипана съм много,защото лощото чи съм стерилна,а това ми беще първото и последното детенце което ще имам :( :( :( :( :(.Разбирам че съм  пред емоционалнален срив,съпстваща с  депресия.Психолог съм,но  преди това съм човек.Моля ви помогнете ми да преодолея тази загуба.. :( :( :(Препорачаха ми един психолог мисля,че е се казва А.Коцева-психолог.Знаете ли, каде да я потърся??? :?
:bighug:
Тежко изпитание... Наистина е добра идея да потърсиш помощ.
Много ми се иска да ти кажа две хубви приказки, но...
Не се отказвай, моля те! :heartbeat: :hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Милена Божилова
Клиничен психолог
Емоционален консултант в
Център за репродуктивно здраве „Надежда”.
тел. за връзка – 02 965 57 40, 0898 89 34 91

Почти две години работя в сферата на репродуктивното здраве като психолог. Работата ми в ЦРЗ «Надежда» е свързана непосредствено с пациентите. Аз съм до тях по време на различните
И аз съм така, преди малко до като кажа на една приятелка, 4е ве4е се уморих да мисля и съм оставила нещата когато станат и хоп поредните сълзи и размисли и тъгата с пълна сила.....Четох някъде, 4е невъзможността да имаш дете психолозите приравянват с това да загубиш близък 4овек, защото и в двата слу4ая ти страдаш  за някого, дали за 4овек който си познавал или този който никога не си познал. Някак си размишлявам, 4е проблемът безплодие е много по-тежък, защото с годините 4овек е сподобен да забрави, малко или много да се отърси от загубата на близкият, но проблемът безплодие се задълбо4ава. Трудно ми е, изолирам се от хората, може би за да се предпазя да не ме наранят, особено от такива които имат малки деца/бебета. Залъгвам се като си създавам изкуствени радости, но всичко е временно. Незнам какво да правя?! Незнам кога ще дойде края на всичко  и на4алото на нещо хубаво, най-хубавото нещо което съм 4акала до сега.
и аз се чуствам по същият начин!загубата на близък човек,с времето отшумява,защото е еднократна загуба...,а липсата на детето,което искаме и очакваме е ежедневна..все едно всеки ден губиш ..аз лично не съм убедена,че се справям с всичко,може и аз да потърся консултация с психолог..
ако Милена Божилова,може да ни каже как да се опитаме да се преборим сами със себе си,ще съм една стъпка по-напред вероятно..ще съм и много благодарна за помощта,защото лично аз мисля,че имам нужда точно от такава специализирана помощ..
« Последна редакция: Февруари 27, 2008, 15:35:20 pm от любопитка »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
Здравейте, аз мн трудно споделям проблемите си и все се опитвам сама да се приборя но с този не успявам. Със съпруга ми живеем заедно от 5 години, другия месец ще празнуваме 1 години брак. Мн се обичаме споделяме си и се разбирами. Само за дете не можем да стигнем до консенсос. Чувствам че нещо го мъчи и го кара да избягва темата а на мен така ми се иска да си имаме детенце. Опитвам се да говоря с него но не става все сменя темата или си измисля глупави оправдания. Аз незнам как да реагирам и се разплаквам. И така всеки път. Кажете ми как да го предразположа че да сподели с мен. Защо не ме допъска в душата си като стане дума за дете? Защо отбягва темата?  :?

*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Уважаеми дами и господа, посетители на Форума на Зачатие. За първи път пиша в този форум и затова много се вълнувам! Аз съм една от многото жени, които се борят със зъби и нокти за решаването на проблема със забременяването. От Пловдив съм и съм Координатор на Фондация "Искам бебе" за Пловдив. Надявам се да мога да бъда полезна и на други жени с репродуктивни проблеми от нашия град, не само като представител на фондацията, а и с опита, който съм натрупала през моите лични 4 години борба. Ще бъда безкрайно щастлива, ако спестя на поне една жена поне една минута "лутане" в лабиринта на стерилитета и ако мога да съкратя пътя на всички вас и нас до заветната цел - така желаната рожба!:)
Надявам се на вашата подкрепа с това, да кажете на ваши познати и близки, че Фондация "Искам бебе" вече има Координатор и в нашия любим Пловдив. Не се познаваме, поне засега, но съм отворена към всички вас, които искате да си пишем, поговорим или да се видим:)
А сега най-важното: Искам да обявя, от името на Фондация "Искам бебе", старта на Националната програма за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни проблеми и за Пловдив. Благодарение на дарението, отпуснато от господин Янев - президент на фирма "YANEFF" - Варна, вече и в Пловдив ще може да се сформира група и да се проведе групова терапия на 10-12 жени от града, борещи се с проблемите на забременяването и желаещи да бъдат подпомогнати емоционално от професионален психолог. Курса ще е с продължителност 6 месеца, като ще се провежда 2 пъти месечно. Благодарение на спонсорството на господин Янев, Фондация "Искам бебе" ще проведе психологическата помощ за жените безплатно. За допълнителна информация от всякакъв характер, моля не се притеснявайте да ме потърсите на мобилния ми телефон: 0888/712-783.
Надявам се да проявите интерес към тази инициатива и разбира се да имате кураж да се включите в нея:) Ние всички сме силни, щом се борим за собствено дете в България, но тази емоционална подкрепа, поне според мен, би била изключително полезна за постигане на заветната цел!
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Добре дошла, Ети и на добър час!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Здравейте,
днес се регистрирах тук при вас и наистина форумът и цялата му иея е разкошна...Трудно се оправям и сърфирам тук все още затова ще ви помоля да ме извините :oops:Много ви моля ако някой знае координатите на добър психолог в Гр.Ямбол нека ми ги прати...Много ви благодаря и много щастие и усмивки за всички...Мими
*

baby_galq

• **
  • 63
  • Мечтите се сбъдват!
Здравейте на всички!
Аз съм също от части с емоционален проблем.Не зная защо,но от дете съм живяла с мисълта ,че като порасна няма да мога да имам дете.А толкова много го искам.На моменти мисля,че сякаш никой не ме разбира,дори и майка ми(но тя не знае какво е да искаш дете,а да не става).Плача,идва ми да избягам от всички и от всичко.Много съм чувствителна и всичко приемам "навътре".
Моля ви,дайте ми съвет как да се отърся от тази натрапчива мисъл,вече предприехме стъпки към лечение на репродуктивните проблеми,а на този.... :(Имам завършено образование по психология-психолог съм ,а не мога да се справя с проблема си.)
Та нали и обущаря ходил със скъсани обувки...
« Последна редакция: Септември 01, 2008, 15:34:32 pm от baby_galq »
moga li da zadam vypros 4e edna iska da mi predpishe bebe mai :)
Здравейте д-р Божилова мисля че имам следродилна депресия но не съм сигурна. Притесненията ми са в това че имам чувството че намоменти ще изпуша като чайник. Чувствам се много раздразнителна чувствителна обидчива и лесно ранима. Плача от най малката забележка която ми се направи. Бебчо вече е на 5месеца и го гледам абсолютно сама тъй като майка ми е починала а свекито идва само да му се радва за няколко часа.И незнам това дали е от разбърканите ми хормони или наистина имам такава следродилна депресия! Когато родих бях много стресирана и объркана щаслива и паникьосана и през цялото време плаках в болницата и като се замисля защо плача и аз незнам. Наистина мисля че на всяка родилка трябва да се осигурява разговор с психолог. Аз осещах че имам нужда да поговоря с някой но уви... Къкво ще ме посъветвате да направя. Немога да се понасям така уязвима.   
*
ЗДрАВЕЙТЕ АЗ НЯмАм рЕПрОДУКТИВНИ ПрОблЕмЕ НО ИмАм ЕмОцИОНАлНИ ПрЕКАлЕНО чУВСТВИТЕлНА СЪм И ДОПУСНАХ ВАШ КОлЕГА ДА мЕ НАрАНИ,бЯХ ИЗПАДНАлА В ДЕПрЕСИЯ И ТЯ мИ ПОмОГНА АЗ мНОГО СЕ ПрИВЪрЗАХ НО СЕ СлУчИ НЕЩО И ТЯ ВЕчЕ НЕЖЕлАЕ ДА мЕ лЕКУВА мНОГО СЪм НАрАНЕНА И ОГОрчЕНА КАК ДА СЕ СПрАВЯ ВСЕ ЕДНО СЪм ЗАГбИлА блИЗЪК мНОГО мИ Е ТЕЖКО ВрЪЩАм СЕ ОТНОВО В ДУПКАТА А НЕИЗКАм НЕ СПЯ НЕ СЕ ХрАНЯ СлУШАм ТЪЖНА мУЗИКА А ИмАм мАлКО СТрАХОТНО ДЕТЕНцЕ И НЕВЕрОЯТЕН СЪПрУГ НО НЕЩО мИ лИПСВА  ПОмОГНЕТЕ мИ
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Аз пък съм безсмислена.