0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adreana

Здравейте д-р Стаменов.Няма да ви занимавам с подробности ,ще ви задам само ефи въпрос:какво се прави при проходимост на м.тръби под силно налягане и при 50%добра спермограма?
*

ВЕСЕЛИНА СТОЯНОВА

Д-р Сабина Персенска
Акушер-гинеколог
Център за репродуктивно здраве „Надежда”
Тел: 02 965 57 40

Здравейте!

Щастлива съм, че ще бъда част от вашия прекрасен тим, мили момичета!
За мен работата в Център за репродуктивно здраве „Надежда” е огромна радост и предизвикателство. Винаги съм мечтала да работя точно това – да виждам как от ръцете ми се ражда усмивката на щастливата майка, като види своето дълго жадувано дете.  Основните ми интереси са в областта на лапароскопската и репродуктивната хирургия.

Искам само да знаете, че пътят ни без вас, мили момичета, няма посока! Нека продължаваме заедно!

ЗДРАВЕЙТЕ,Д-Р ПЕРСЕНСКА
СКОРО СИ ПРАВИХ ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ И ТОВА Е РЕЗУЛТАТА:
ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА-2-3 СТЕПЕН
TRIHOMONAS VAGINALIS-ОТрИцАТЕлЕН
CANDIDA-ОТрИцАТЕлЕН
LACTOBACILLUS SPP.-рЕДУцИрАНИ
КУлТУрЕлНО ИЗСлЕДВАНЕ И ЗАКлЮчЕНИЕ- CANDIDA KRUSEI>10^5
лЕКАрКАТА мИ ИЗПИСА НИЗОрАл ТАблЕТКИ-10 ДЕНА ПО 2 И ГИНОПЕВАРИЛ-150МГ.-3 БР.
ИНТЕРЕСУВА МЕ И ВАШЕТО МНЕНИЕ,ТЪЙ КАТО СЪМ ПРИТЕСНЕНА
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Толкова се радвам,че ви има доктор Стаменов и че има такива хора като вас!Вече три години ходим по мъките и мислим,че вие сте единственият ни и последен шанс!Как става записването при вас? Колко време ще трябва да чакаме,горе-долу?Защото не издържаме повече,направо сме съсипани :(
*
Отдавна не са отговаряли докторите тук!
За час при д-р Стаменов се чака поне 1 година - аз поне толкова чаках!
Обаждаш се на телефона на клиниката, който ще намериш в сайта им и си записваш час!
Успех!
Да,много е чакането.Ако човек може да забременее преди да му дойде реда най-добре.
Аз започнах да посещавам друга клиника  :(
*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Важното е да стъпите веднъж в клиниката. За д-р Стаменов се чака година, но за Персенска - не. А те работят в екип, бъдете съгурни, че като се стигне до нещо конкретно, д-р Стаменов ще е в течение на вашия случай, дори и да сте започнали при Персенска. Не се отказвайте предварително, струва си чакането, наистина!
Аз бях загубила без да знам едни напразни 4-5 години, в който се борих непрестанно, но в грешната клиника. Е, повярвайте ми, добре че срещнах Док, макар и малко късничко. Той направи с мен чудеса!!! Защото е невероятен специалист и човек! Вярата ми сега е свързана изцяло с него!
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
Здравейте д-р Стаменов!Много се радвам,че може и от тук да задаваме своите въпроси.Много мило от ваша страна че правите това възможно.Бих желала,ако е възможно при Вас да продължа процедурите за инвитро.От 8 години се опитваме да забременея и явно има голям проблем.В момента ми правят епикриза от клиниката в която ходя за да Ви покажа какво ми е правено.Последното нещо което ми казаха е чрез донорство.А годините   нарастват и започвам все повече да се тревожа,дори цикъла вече ми го няма от 2 месеца.Горещо ми препоръчаха да се обърна към Вас и съжалявам че не ми го казаха по-рано.Моля Ви посъветвайте ме какво да правя и имам ли шанс Вие да ми бъдете доктор за напред.Благодаря Ви!Хубав и успешен ден!С уважение-Рени!
*
Здравейте д-р Стаменов! Много се радвам, че Ви има! Моят проблем е следния: опитвам да забременея от 4 години.Преди една седмица правих диагностична лапароскопия и от нея немога да разбера имам ли шанс за забременяване по естествен път, защото тръбите са непроходими, и има ли шанс чрез операция да се оправят.Ще ви напиша данните от епикризата, ако може да ми дадете съвет да се оперирам ли , или да се насочвам за инвитро. Ето това се е видяло при лапароскопията: Матка - б.о. Десни аднекси - десен яйчник - с нормална големина, наличие на corpus luteum.Дясна мат.тръба-възпалително променена,нагъната с редуциран фимбриален апарат. Не пропесна контрастна материя.Леви аднекси-ляв яйчник- б.о. Лява тръба-възпалително променена,сраснала с тазов перитонеум и чревни бримки,редуциран фимбриален апарат,не пропусна контрасна материя.Dg.Obturatio tubae bill.pars isthmica.  Предварително Ви благодаря!
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]
Здравейте д-р Стаменов ,
Зная ,че сте много зает и скоро няма да можете да ми отговорите на въпроса,но все пак ако имам късмет да получа отговор ще бъда благодарна.
При мен един от проблемите ,който възникна след диагностична лапароскопия е  две запушени тръби в началото до матката със запазен фибрилен апарат.Ще правим инвитро или икси.Това ,което не ми е известно е може ли с катетър през матката да се отпушат търбите ,без да се извършва лапароскопия ,при положение,че те са запушени в началото до матката.Интересното е ,че са запушени от около 6 месеца  :(, като че ли е образувана  някаква тапа на входа им :-(.
Благодаря за всяка информация ,която мога да получа
*
здражеите д-р Стаменов много сам слушала за вас аз сам една от всичките жени с ендометриоза и мисля скоро да ви посетя
ами,аз съм нов член на този форум.....и не зная дале съм на точното място :lol:,но имам следния проблем
мъжът ми има дете на 8г.....споделил ми е,че когато са решили с предишната му жена да имат дете е ходил по разни изследвания, пиел е разни хапчета около месец-два, но не помни какви са....та тогава уж станало, взели му с игла сперма и я оплодили....не съм наясно с подробностите.....разведени са и не споделят тези преживявания с мен,макар да съм в добри отношения с бившата му...
сега е решил,че иска да има и момче....направи си спармограма...с диагноза азооспермия и 0% сперматозоиди....ние сме от Варна... и изследването е направено от д-р Сариев в Майчин дом....
не съм наясно с диагнозата....прочетох малко в сайта и форума за това,но бих искала да радзбера дали има лъч надежда да имаме дете и какви изследвания други трябва да се направят....моля за помощ
благодаря Ви
Л.Г.
orka ,трябва ви уролог и специалист по стерилитет:(.Те най-добре ще ви кажат какво е небходимо да се направи в този случай.
За съжаление не съм запозната със специалистите във Варна.
*

mimitoooo

Zdraveite ot mnogo vreme sledq foruma i iskam da vi popitam neshto :)
Ot 1 godina piq protivozachatuchni hapcheta.Predi 6 meseca gi sprqh za pochivka 1 mesec i zabremenqh bez da iskahme, imah bliznaci no napravih abort.Sega iskam da zabremeneq pak do skoro imah funkcionalna kista,koqto veche e nqma i ne pieh protivozachatuchni 1 mesec :).Zapochnah predi sedmica da piq hapchetata qsmin ,no gi sprqh.Chela sam che kato se sprat protivozachatuchnite ima sriv na hormonite i ima pak veroqtnost da zabremeneq s bliznaci....
Tova taka li e... zashtoto kato purva bremennost iskam da si imam ednichko
*
Zdraveite ot mnogo vreme sledq foruma i iskam da vi popitam neshto :)
Ot 1 godina piq protivozachatuchni hapcheta.Predi 6 meseca gi sprqh za pochivka 1 mesec i zabremenqh bez da iskahme, imah bliznaci no napravih abort.Sega iskam da zabremeneq pak do skoro imah funkcionalna kista,koqto veche e nqma i ne pieh protivozachatuchni 1 mesec :).Zapochnah predi sedmica da piq hapchetata qsmin ,no gi sprqh.Chela sam che kato se sprat protivozachatuchnite ima sriv na hormonite i ima pak veroqtnost da zabremeneq s bliznaci....
Tova taka li e... zashtoto kato purva bremennost iskam da si imam ednichko

С риск да се повторя, но не мога да се стърпя - Усмихнете се на скритата камера!!!!!
Здравейте д-р Стаменов! Аз съм Ваша пациентка, но от пролетта на тази година не съм идвала при вас. Правихме две инсеминации и известно време прекъснах с опитите поради финансови затруднения. С Вас сме говорили,че след инсеминациите ще правим инвитро. Сега искам повече да не губя време, защото съм на 37 г. и нямам много време.Искам възможно най-скоро да направим икси, защото сме с мъжки фактор. Но искам и да кандидатствам за лекарства по здравна каса. Може ли да ме консултирате да се обадя ли за час в клиниката или първо да направя изследвания,защото искам да кандидатствам за лекарства по здравната каса?
здравеите д-р Стаменов  искам да  ви питам дали вече мога да пробвам ин витро ,понеже 02/08г. ми направиха цветна снимка  и се оказа ,че имам стоп на двете тръби,правих лапаро 03/08г. и се оказа поликистозен ляв яйчник,тазов адхезивен синдром 1ст.,салпингитис хроника ,хидроперитонеум.Пих 3 месеца хормонални/Клостиубегит и Прогестерон/,05/08г.пробвах вътрематочна инсеминация ,но уви.Моля ви д-р Стаменов кажете ми подходяща ли съм за инвитро или да чакам още .Минаха 8 месеца от лапарото ,моят лекар каза да чакам поне 1година след операцията,а аз вече чакам 3год.от както съм семейна, аз съм на 25г.
silvi 35,
Не зная д-р Стаменов кога ще отговори ,но в момента касата не приема документи за Здравната каса.
За 2009 година се говори ,че няма да я има програмата по Здравната каса ,защотото отпускат по 3 безплатни опити около 10 млн лева.Засега не е ясно как се кандадатства по тази нова програма.
По-добре се консултирай лично месец декември с д-р Стаменов какви документи трябва да подадеш за новата програма.
Надявам се ,че ти бях полезна.
Здравейте!Имам дъщеря на 7години. От 3 години опитваме със съпруга ми да имаме второ дете.Родих секцио.Година и половина след раждането се разболях от тиреотоксикоза.Една година се лекувах с Propicil и после установиха възли и ме оперираха. Сега приемам Euthyrox ot 50 ml.Дали тези заболявания могат да бъдат причина за несполучливите опити? Моите полови хормони са изследвани и са нормални.Аз съм на 34години, съпругът ми е на 45.Възможно ли е причината да е възрастта на съпруга ми? Той не е изследван. Какви изследвания е хубаво да направим и къде?
Благодаря Ви
radostina74, съпруга ти трябва да направи спермограма в клиника по стерилитет.Добре е да си запишеш час и двамата да посетите клиника по репродуктивна медицина.
*

Евелина

Добьр вечер др Стаменов,аз сьм от Пловдив и имам един вьпрос кам вас-сте започвате ли да правите инвитро в П-в с др Даскалов за да се запиша при него,заштото доколкото разбрах при вас в Надежда се чака една година за преглед,а аз сам на 41 години и ниамам вазможност да чакам толкова дьлго.Професор Горчев ми изчисти 2 големи миомни вьзела,скоро ми махнаха и полип,а и преди ниаколко години след тежка катастрофа сам била и в едномесечна кома.Е тежьк случай сьм,но се надиавам да попадна при добри специалисти като вас.Знаиа че шансьт ми е мальк,но какво да правиа-надиавам се още.
                                 Лека вечер ви желайа и се надиавам на отговор
                                 Евелина