0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здр би ли ми казала личната поща на д-р Стаменов,защото аз съм му пратила едни сканирани изследвания но на маила на клиниката:),но нямам отговор още. благодаря ти
[/quote]

Норма, аз го изпратих като лично съобщение, такова каквото всички имаме тук.
А на официалният е-мейл на клиниката не мога да го изпратя. Връща ми се съобщение, че не може да се достави на посочения адрес. Затова се принудих да му пиша лично съобщение.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
На инсеминацията Вие казахте, че м. лигавица е 7мм., трябва ли да направя някакво изследване на хормони за това?
И на какво се дължи кафявото зацапване, което се появи от 8-я ден след инсеминацията?

Привет madlen, благодаря за хубавия въпрос, за лигавицата - има много причини за този малък растеж, тя може да е хормонална, но може и да са куп други неща, обещавам ще я намерим, за цапането - не е типично  да го има и моя съвет е да направите изследване на прогестерон между 21 и 26-ти ден от цикъла. Колкото до изследване на спермоантителата в матката, мисля че трябва да го направим,в нашата клиника това ще е възможно в началото на следващата година.Тогава ще обсъдим и проблема с NK клетките.
Очаквам Ви ваш д-р Стаменов

Здравейте д-р Стаменов, благодаря Ви много за отговора.
Междувременно се обадих във Вашата клиника, за да запиша за SDI-тест мъжа ми и ми казаха, ще могат да направят и тест за антитела при него ако каже на биолозите. Позволих си да предприема тази стъпка, защото няма как да говоря по телефона с Вас, за да го назначите а,за да говоря с Вас трябва да дойда до София, а аз съм на 170 км. оттам. Дали съм постъпила правилно?
Благодаря за отговора.

*
Здравейте.Искам и Ви моля да ми отговорите.Ние сме с диагноза АСТЕНОЗООСПЕРМИЯ имаме ли някакъв шанс за инсеминация?Също така имаме антиспермални антитела.Благодаря в аванс ако ми отговорите.
Здр. Д-р Стаменов, преди 6 години родих дъщеря си след като се лекувах при доц.Налбански в Майчин дом. Направиха ми оперативна лапароскопия и лаваж, както и корекция на фимбриалния апарат на единия яйчник. Вече 6 години след това аз не мога отново да забременея. Може би защото вече имам едно дете  не съм толкова активна при посещенията си при лекарите, но все пак за тези години няколко пъти са ми изследвани хормоните ,вкл. и за щитовидната жлеза. През това лято от м.05 до м.07 съм ходила и на фолекулметрии в Ст.Загора при д-р Тодоров - всичко е ОК имам овулация, но явно има друг проблем. За тези години не са ми предлагали да ми направят цветна снимка. Да настоявам ли за нея, понеже през времето също съм пила и хормонални - клостил бегит или някой подобно,вече не се сещам. Искам да попитам според Вас каква е схемата на лечение която трябва да следвам този път.
На мъжът ми е правена 2 пъти спермограмапрез тези 6 години, аз нямам аборти и други бременности освен тази с дъщеричката ми. Благодаря Ви предварително!
*
Здравейте Д-р Стаменов,
Мъжът ми е с необструктивна азооспермия. Моля Ви бъдете честен и ми кажете какъв е шансът ни за ИКСИ + ТЕСЕ. Моля Ви поставете се на наше място и ни кажете какво бихте предпочели ИКСИ или донорска инсеменция. Обръщам се към Вас, защото със съпруга ми в най-скоро време трябва да вземем решение. И двамата сме съгласни на донорска инсеменция, но просто имам предразсъдъци към донора. Само ако знаехте колко искам да прилича на съпруга ми. Сигурното е, че каквото и да правим искаме Вие да сте нашия лекар. Затова бихте ли ни казали колко трябва да чакаме за инсеменция, ако се спрем на този вариант.
Благодаря Ви искрено.
Д-р Стаменов, благодаря за отговора! Извинявам се за предишното ми изказване, но имах съображения да го напиша...
Отговорих на съобщението, което ми пратихте и Ви зададох един въпрос, на който се надявам да отговорите.
Благодаря!
Здравейте д-р Стаменов и д-р Персенска
от от близо две години със съпругами искаме да имаме второ детенце, но така и не се получава....отначало реших че си въобразявам че има проблем и че просто не му е дошло времето, но когато стана година реших да отида на лекар....отначало ми казаха, че няма пречина да не става, но да започна да си меря сутрин температурата и да пия от 5 ден на цикъла Clostilbegyt така няколко месеца,. но отново нищо не се получи... лекарят предложи да си направя изследвания на хормоните.... при които също вичко беше наред след това ми направи цветна снимка,, но и на нея нямаше запушване на тръбите... съпруга ми си направи спермограма при която единствено завишено беше PH-то изписаха му някакъв антибиотик (в момента не се сещам точно какъв беше), но и след него нищо.
Реших че всичко е на психическа основа.... опитах се да не мисля за това.... но не се получава..... слушала съм доста неща за вас от други момичета а и от ваши колеги и мисля, че вие сте последната ми надежда ....искрено се надявам вие да можете да ми помогнете......

Здравейте д-р Стаменов, за съжеление моята инсеминация на ЕЦ е неуспешна. Обадих се до клиниката и разбрах, че излизате отпуска от 10.12.2007г.Записаха ми час за  д-р Персенска за 09.01.2008г.Въпросът ми е: След 7 години стерилитет има ли смисъл от инсеминации и мислите ли , че можем да пристъпим към ИКСИ/това всъщност е моето желание/. Благодаря Ви за отговора предварително!
Здравейте Д-р Стаменов,тъй като аз самата съм объркана моля да ме извините ако и писането ми е такова.Така с нередовен цикъл съм,след хормоналните изследвания които си направих се заключи че нямам овулация,и съм с малка матка(не ми бе споменато за размер)след това потърсих друго мнение на местно ниво (имам предвид Бургас) и заключението беше поликистозни яйчници , 6 задържани фоликула и нормална на размери матка.След последвала консултация с ендокринолог бе потвърдено че имам ПКЯ и ми бе препоръчано лечение с Диане 35 тъй като от хормоните ми се наблюдава завишен тестостерон,ЛХ и нисък прогестерон.Оставям настрана това че за първи път преди две седмици чух че имам поликистозни яйчници(не че не съм ходила на гинеколог досега,напротив!!) и тъй като вече година и няколко месеца пробваме да имаме бебе безрезултатно кажете ми какво да предприема.Имам запазен час при вас за октомври 2008 год.но не ми се бездейства дотогава.... :( имаме направени две спермограми с леки отклонения,но мъжът ми пие предписаните му витамини за коригиране на стойностите които не са в норма.На мен ми предстои цветна снимка януари и ако резултата е проходими траби(дай боже) не бих искала да губя време като пия месеци наред противозачатъчни.Още веднъж се извинявам за хаотичното ми писане,но много бих искала да чуя вашето мнение тъй като то е от голямо значение за мен.Благодаря Ви предварително.
*
Здравейте д-р.Стаменов,януари месец имам час при вас и искам да ви попитам кой хормони да направя 3-5 ден и кой на 12-14 ден.Благодаря ви предварително.
« Последна редакция: Декември 02, 2007, 11:24:27 am от mikivl »
*

Здравейте д-р Стаменов,
На 32 години съм и от 7 години със съпругът ми се опитваме да имаме дете, за съжаление безуспешно. През 2000 г., бе първата ми извънматочна бременност, отстраниха плода, като запазиха тръбата. В последствие след направена цветна снимка се оказа, че вследствие на операцията се е получило срастване и лявата ми тръба и непроходима. През пролетта на 2006 г. отново се получи извънматочна бременност - този път в дясната тръба, отново ме оперираха, този път лапроскопски, като в епикризата пише че са работили и по лявата тръба, за да отстранят доколкото е възможно срастванията.
По препоръка на лекуващия ме лекар, през есента на 2006 г. направихме първият ин-витро опит. За съжаление от четирите фоликула, които имах след стимулацията, извадиха само една яйцеклетка, която се оплоди, бе направен трансфер, но до бременност не стигна.
Този месец опитахме втори път, резултатите отново бяха лоши - имах само два фоликула, от които извадиха две яйцеклетки. Този път лекарят ми каза че разделянето на яйцеклетките върви по-добре, на десетият ден след трансфера(тринадесети ден от оплождането) имах положителен уринарен тест за бременост, на шестнадесетия ден от трансфера прокървих и както се оказа в последствие, след преглед на ехографа няма бременност.
Въпросът ми е имам ли шанс за забременяване ако опитам трети път. Вече почти съм загубила вяра, а ми се струва че и моят лекар не вярва много че има надежда.
Надявам се, че ще имате възможност да ми отговорите, за което Ви благодаря предварително.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Здравейте, д-р Стаменов!

На 29 ноември бях при Вас и НАДЕЖДАТА ми се върна!

Благодаря Ви за вниманието!

Надявам се при следващата ни среща да намерите решение на проблема ми!

Желая Ви много професионални успехи!

С уважение: Евгения Христова гр. Варна

« Последна редакция: Декември 04, 2007, 10:58:56 am от eganeva »
Здравейте denis13, наистина мъжа Ви има нужда от лечение, моят съвет е да изследвате микробиология и спермоантитела в еякулата и пишете пак и ще пишем за лечението.
Поздрави д-р Стаменов[/tabl[/color
]
Здравеите д-р Саменов
Направихме микробиологиа на мъжът ми както жие ми препоръчахте която показа че има стрептококи "стр.хемолитикус".След което ни пратиха на уролог които му предписа гентамицин инжекции и ципрофлоксацин 2*1.
Искам да ви попитам правилно ли е това лечение или какво сте препоръчате вие??
И още един въпрос дали след това лечение ще се подобри спермограмата на мъжът ми.
Благодаря ви предварително.
« Последна редакция: Декември 05, 2007, 12:14:19 pm от denis13 »
Здравеите,радвам се ,че вече ст при нас
Ч.Р.Д д-р Стаменов !!!
Бъдете жив и здрав и все така всеодаен! И още дълго време да сбъдвате мечтите на много семейства!

Били-Перник
« Последна редакция: Декември 07, 2007, 13:56:35 pm от dundi »
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

С пожелание за здраве, щастие, лични и професионални успехи!!!

Честит рожден ден д-р Стаменов!Пожелавам Ви много здраве и щастие. Благодарим Ви, че Ви има :happy_birthday_1: Ирена
Честит рожден ден и от мен Д-р Стаменов , пожелавам Ви единствено здраве тъй като всичко останало можете сам да постигнете :bighug:
*
Честит рожден ден и от мен!
Много здраве, много щастив, много любов!!!
Честит Рожден Ден д-р Саменов.Пожелавам Ви много щастие,много късмет и най-много ЗДРАВЕ! С уважение Поли-Плевен. :balk_19: