Здравейте д-р Стаменов,
На 32 години съм и от 7 години със съпругът ми се опитваме да имаме дете, за съжаление безуспешно. През 2000 г., бе първата ми извънматочна бременност, отстраниха плода, като запазиха тръбата. В последствие след направена цветна снимка се оказа, че вследствие на операцията се е получило срастване и лявата ми тръба и непроходима. През пролетта на 2006 г. отново се получи извънматочна бременност - този път в дясната тръба, отново ме оперираха, този път лапроскопски, като в епикризата пише че са работили и по лявата тръба, за да отстранят доколкото е възможно срастванията.
По препоръка на лекуващия ме лекар, през есента на 2006 г. направихме първият ин-витро опит. За съжаление от четирите фоликула, които имах след стимулацията, извадиха само една яйцеклетка, която се оплоди, бе направен трансфер, но до бременност не стигна.
Този месец опитахме втори път, резултатите отново бяха лоши - имах само два фоликула, от които извадиха две яйцеклетки. Този път лекарят ми каза че разделянето на яйцеклетките върви по-добре, на десетият ден след трансфера(тринадесети ден от оплождането) имах положителен уринарен тест за бременост, на шестнадесетия ден от трансфера прокървих и както се оказа в последствие, след преглед на ехографа няма бременност.
Въпросът ми е имам ли шанс за забременяване ако опитам трети път. Вече почти съм загубила вяра, а ми се струва че и моят лекар не вярва много че има надежда.
Надявам се, че ще имате възможност да ми отговорите, за което Ви благодаря предварително.