0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
че нищо неможе да се направи или да си осиновявам дете или да си направя инвитро ....

Здравейте Ели, лошо е това, което се е случило, но не губете надежда, ин витро процедурата не е страшно или нещо против природата , с него имате реален шанс. Не се отказвайте, та Вие сте на 23!!! Колкото до причината за абортите, тя според мен трябва да се изследва детайлно преди процедурата по ин витро. Благодаря за постинга и горе главата!
Ваш д-р Стаменов
   да назначите изследвяанията или аз да ги направя предварително?
  Благодаря за вниманието и весела ваканция!!!
Привети Svejo, чакам Ви, нека огледаме случая и ще направим допълнително изследвания, ако се налага, те няма да отнемат повече от 2-3 седмици.
Поздрави д-р Стаменов
Може би наистина е така, но не знам дали бихте могли да да разберете, колко е ценна Надеждата, която давате и на такива, като мен, колкото и малка да е тя.Аз имам две прекрасни деца и надеждата ми от три години да имам трето от втория ми съпруг въпреки възрастта ми до скоро ме крепеше.Сега малко по малко свиквам с това, че на моята възраст това е прищявка, но аз си знам колко ме боли.
Благодаря за чудесните думи 01dani, вярвайте и не се отказвайте, мое убеждение е, че не може да се отказва никому съкровеното желание да създаде живот. С Вас съм!
Не се отказвайте от  мечтите си!
д-р Стаменов
Въпросът ми е дали съпругът ми трябва да направи нова спермограма,преди да се видим с Вас през октомври.
Здравейте daniboggeo, не, това не е необходимо докато не се срещнем. По - важен е въпросът, какъв е типа на азооспермията (обструктивна или необструктивна), но ако и това не знаете ще го установим в клиниката.Топло и слънчево лято и на Вас!
д-р Стаменов
ако наистина се потвърди хидросалпинкс на тръбите какво следва по нататък имам ли шанс за забременяване ин витро?
Здравей Цветомира,
благодаря за писмото и се успокой, разбира се имаш шанс и то не лош, та нали за това правим лапароскопията, и още ин витрото е измислено първо за случаи като твоя.
Кураж и спокойствие Цвети. Поздрави д-р Стаменов
Лекарите не са стигнали до яснота относно нейното заболяване,протекло с много висока температура и лекувано с 4 антибиотика.Не е лежала в инфекциозното отделение,но са я викали там на прегледи често.Един от лекарите все пак е предположил,че става въпрос за менингит...
Здравейте Dji-djo, дано не отговарям късно на този въпрос, но все пак ето отговора ми - първо за да върнат акушерката на работа, лекарите навярно са преценили, че тя е абсолютно здрава и не е опасна за контакт с бременни, второ менингити не се хващат толкова лесно, дори и да контактувата с болен, защото заразата се предава предимно на хора със слаб и намален имунитет, навярно Вие не сте от тях. Пожелавам Ви успешно и безпроблемно завършване на бременността.
Поздрави д-р Стаменов
Тогава се разбрахме да си направя хормонални изследвания и след това да се запиша за цветна снимка на тръбите при вас. и да се обадя през септември бих искала само ако е удобно да ви питам дали хормоналните ми изследвания са в норма. Те са:
Привет Люси, благодаря за писмото. Хормоните са добре, с оглед на това, какво ми разказахте в НДК.Имаме шанс и ще се борим. Очаквам Ви!
Ваш д-р Стаменов
Мъжки фактор нямаме, ендометриозата беше факт /надявам се вече да не е пречка/, защото прегледите към момента показват нормален статус без кистозни образувания. Това променя ли отговора ви за изчакване на срещата с вас след няколко месеца.
Здравейте отново aurinko, в такъв случай инсеминациите са за предпочитане.
Поздрави и до октомври д-р Стаменов
при вас за средата на февруари :( Разбирам, че сте много зает и бих искала да ви питам дали мога да направя дотогава някакви изследвания за да съм подготвена за срещата ни и да не губим мн. време.
От мен- хубаво лято  :D
Здравейте Zlatulka, не не е необходимо да правите предварително изследвания, но обадете се през октомври, постоянно има първични прегледи, които отпадат и ще направим всичко възможно да се видим по - рано.Очаквам Ви
Искрено ваш д-р Стаменов

Мили момичета благодаря за писмата Ви и за това, че не губите НАДЕЖДА. Обикновено пиша по - общи неща за финал, но сега искам да съм по - конкретен и да кажа едно специално и голямо БЛАГОДАРЯ на Ели и Милена за предаването на btv репортерите. Благодаря им за искреността, смелоста и изобщо за всичко, което направиха в този филм!Обещавам с всички сили и средства ще се борим да осъществят мечтите си. Искам и да благодаря на Боряна , за разбирането и съпричасността към проблема, малко са журналистите като нея.... Тук спирам, защото написаното започна да прилича на слово от връчване на музикални награди :) Вярвам във ВАС и ВАШИТЕ МЕЧТИ, иначе просто няма смисъл да съм тук.
Ваш д-р Стаменов
*

sbubi

• 178
  • красотата ще спаси света
доктор стаменов благодаря ви за отговора и за надеждата която ми давате,а тя както вие казахте "никога не умира"
Здравейте д-р Стаменов,

Искам да задаем един въпрос, но предварително искам да се извиня сега видях, че сте в отпуск, ще очаквам отговора ви след заслужената почивка ;-).
Ние правим опити за забременяване от шест месеца.
направихме една спермограма преди околко седмица. Резултатите от който са:
обем - 3,5 /реф 2-6 ml/
вискозитет - нормален /normal,abnormal/
ph - 7,6 /7,2-7,8/
концетрация - 83 млн/мл /40-120/
общ брой - 290,5 млн на еякулация /80-720/
Подвижност:
(а)бързо подвижни -  25 % />60 (а+b)/
(b)slabo podwivni - 10 %
(c) непрогресивно подвижни - 10 % /~10/
(d) неподвижни - 55 %
Морфология:
нормална - 30 % />60/
главични дефекти - 45%
шийни/на средното парче дефекти - 7 %
с цитоплазматичен остатък - 7 %
опашни дефекти - 4 %
специфични дефекти -7 % /деканитирани/
Еозинов тест - 58 % / >70 /
Клетки на сперматогенезата - 10 млн./ml /< 1 /
Левкоцити 3 мил./ml /<1/
Аглутинати / /<1-2 на поле/
Тип на аглутинация:
глава с глава(H-H) /
опашка с опашка(T-T) /
Смесена /
Други тестове:
HOS тест 49% />60/
MAR тест
IgG -
igA -
тестове за сперматозоидна функция:
Акрозинова(желатинолитична)активност - 54% />60/
тест за хоматинова конденцазия - 47% />60/
% функционираща фракция 15 % />22/

Индекси:
TZI - 1,9  /< или равна 1.6/
SDI - /    /< или равна 1.6
Fi - 0,4    /1.0 до 2.о фертилен; 0,1 до 0.9 инфертилен; 0 - стерилен

Заключение: Аsthenoteratozoospermia, с морфологични абнормалитети,характерни за Varicocele.

След 10 дни на 08.08 направихме нова спермограма в клиника Щерев.Показателите са следните:

дни въздържание...4..........(3-5)      консумация на алкохол ...не.....
Abstinence in days            alcohol concentrates
лечение с антибиотици,антиалергени.................не..................................................
Antibiotic, antiallergenic treatment
материалът е получен чрез     даqмаструбация    qелектроеякулация
Material is obtained by      masturbation        electroejaculation
qтестикуларна екстракция   qперкутана епид.аспирация други
TESE-testicular extraction      PESA-perc.epidid.sperm aspiration
материалът е:  даqдаден на място  qдонесен   qзамразаен
Material is:         obtained at place   imported      frozen
време на вечняване в лабор.условия.....20........(до 60 min.)
Liquefaction time in laboratory conditions
цвят.слонова кост...........      обем....5......(2.0-6.0мл)
Color            volume
рН ....N......(7.2-7.8)      вискозитет/viscosity……1….(0,1,2,3)
желатинови конгломерати.....не..........    левкоцити.......10...............(3-5)
prostatic bodies            leucocytes
аглутинати......не......................      тип.............................
Agglutinations            Type
незрели кл.от сперматогенезата......да............
Immature spermatogenic cells
обща концентрация на сперматозоиди/1 мл...........23.106.............(20.106/ml)
Total sperm counts/1 ml
нормокинетични сперматозоиди....35.....%   (≥ 50%)
normokinetic sperm cells
хипокинетични (hypokinetic)...13....%   акинетични(akinetic)…52…%
концентрация нормокинетични /1 мл................8. 106.....................(10.106/ml)
normokinetic sperm cells concentration
обща концентрация на нормокинетични...............40.106.................(20.106/ml) в обема
Total concentration of normokinetic sperm in the volume

Обработка и ин-витро култивиране на сперматозоидите, биологична преживяемост и прикрепителна способност
Performing sperm preparation technique for in-vitro culturing, survival rate evaluation and oocyte interaction
След селективна обработка
After preparation of selected spermatozoa

Концентация на сперматозоидите  ..............16.106........................ в 1мл
Sperm counts/ml
Хиперкинетични сперматозоиди (Hyperkinic sperm cells)....80......(≥90%)

HZA – опит
Добавят се по 50 000 обработени сперматозоида от пациент и 50 000 обработени сперматозоида от тестван донор (фертилен) към ½ яйцеклетка в две отделни микро-капки. След 4 часа инкубация се оценява броят на прикрепените към яйцеклетката сперматозоиди в съответно съотношение-HZI-hemi zona index.
HZA-hemi zona assay 50 000 processed sperm cells from the patient and 50 000 sperm cells from a tested donor (fertile men) where added with ½ of female egg in two separated micro-drops. After 4 hours incubation the total number of banded spermatozoa was evaluated as hemi zona index (HZI)
HZI=…60……. (≥35)

Биологична преживяемост за 24 ч:
Evaluation of survival rate 24 h

...62...........% (≥50%) добре подвижни сперматозоиди в инкубатор In incubator

....75..........% (≥50%) добре подвижни сперматозоиди на ст.температура At RT

Оценка на морфологията по Kruger’s strict criteria.
Evaluation of sperm cells’ morphology.
С нормална морфология ...23.......бр......11.9..............% (≥14%)
Sperm with normal morphology   
С анормална морфология      ...170.......бр.........88.1..........%
Sperm with abnormal morphology
 с макроцефалия...4...бр.      с микроцефалия....33......бр.

с двойни главички..4...бр.      с аморфни главички..115...бр.

с шиловидни главички ..1....бр.  с tappering форми..0..бр.

с шийни дефекти .....7..........бр. с опашни дефекти..5..бр.

с цитоплазматичен остатък ....1.......бр.

Заключение Conclusion and recommendation:     ……Asthenozoospermia………………………
HZA и биологична преживяемост на сперматозоидите 24 часа в инкубатор  и на стайна температура- в норма, морфология по Kruger,s- под норма...............

o IUI-h    o IVF-h   o IVF-h+ICSI-h      o ICSI-h   o other       
IUI   - intrauterine insemination
IVF  - in vitro fertilization
ICSI - Intracytoplasmic sperm injection with housband sperm

При мен има леко завишение на пролактина при горна реф.граница 514, моят е 603,86.
Въпросът ми е при тази спермограма имаме ли шанс за забременяване по естествен път и какви са алтернативните варианти.
Благодаря предвеарително!
Дано не съм прекъснала почивката Ви!

P.S.Поздарвления за даденото интервщ в  BTV репортерите по темата за Ин-витро.Хареса ми вашият израз, че надеждата никога не умира ;-).
« Последна редакция: Август 10, 2007, 16:18:49 pm от flying »
*
Здравейте Д-р Стаменов аз съм с Хашимото и не мога да забременея. Не отдава  ви бях писал но вие не ми отговорихте на писмото. Искам да си запиша 4ас при ва с но ве4е нямам нерви да 4акам ако е възможно по рано да се срашнем с Вас? Имам по4ти вси4ки изследвания.

*
Ани, д-р Стаменов е много ангажиран, не може да отговаря на всички писма моментално, имай търпение.Що се отнася до часовете, за да те вкара по-скоро в кабинета си д-р Стаменов трябва да пренебрегне някое друго момиче.Т.е. след като се правят записвания за толкова време напред, значи абсолютно всеки час му е ангажиран.Запиши си час, сигурна съм, че ако изникне възможност да те приеме по-скоро той ще се свърже с теб.Но пак ти казвам-запиши си час, за да си сигурна.
Д-р. Персенска, с малко закъснение искам да ви честитя рожденият ден!
Желая ви преди всичко да сте много здрава и да сбъднете още много мечти!
Д-р. Персенска, вие сте Надеждата на много семейства.
Благодаря ви за всичко!

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Д-р Персенска!
Честит рожден ден!
Пожелавам Ви здраве, радост и дълголетие!
Таня Ленкова
никога не отстъпвай на принципите си!
*
  Честит празник и от мен! :D
  Желая ви много здраве и лично щастие! Бъдете все така мила и всеотдайна към пациентите си! Надявам се да успеем заедно!
   Драга

*

f4eli4kata

• *
  • 24
  • Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете
Здравейте,
Искам само да попитам за нещо,което малко ме безпокои(освен обичайните ни болежки във форума):Имам записан час за 21 септември при Д-р Персенска-първичен преглед,а като изчислявам сега цикъла си,(тъй като се измести малко от Дуфастона,който пих 3 месеца),ще съм в цикъл тогава.Какво ме съветвате да направя?Дали да отида и само да поговорим и да ми разгледа изследванията докторката,да обсъдим плановете си и т.н.,или да си поискам друг час за след 2-3 дни?
Моля посъветвайте ме!Имам киста на яйчника,която расте и се вижда само с ендоскоп или там как беше,а за това трябва бъркане  :oops:  И дали пречи цикъла на правилната преценка при преглед?Сигурно.Известно ми е,че  най-удачният е прегледът точно след мензис.Затова,моля да ме посъветвате!
P.S.Не съм от София.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
обади се след 5-ти септ в клиниката и си питай самата д-р персенска какво да направиш.
Цитат
Имам киста на яйчника,която расте и се вижда само с ендоскоп или там как беше,а за това трябва бъркане 
това изказване обижда първо теб и след това лекаря, който те преглежда, а не бърка...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

f4eli4kata

• *
  • 24
  • Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете
Благодаря ти,Лили,за съвета.Не съм целяла никак да обидя нито лекарката ми,нито когото и да било.Мисля,че понякога речта ми може би е по-изразителна,с което не смятам да засягам.Моля,да не се хващаме за всяка думичка.

*
Здравейте д-р Стаменов,
Пишат Ви Мариана и Йончо, живеем в САЩ, където ни поставиха много крайна диагноза. Идвайки си в Бг, имахме възможността юли месец да ни консултирате, за което сме Ви безкрайно благодарни за отделеното време и отзивчивост. Направихме една инсеминация при Вас, която за наше съжаление, се оказа неуспешна, но по-важното за нас е, че вие ни давате шанс. Не искаме да губим време и въпреки, че продължаваме да опитваме сами, ще си запишем възможно най-близък час за инвитро при вас, което ще е вероятно догодина. Може ли да ни кажете какви още изследвания бихме могли да направим тук, за да улесним всичко, защото  най-много ни притеснява малкото време, с което може да разполагаме.Всичките ни досегашни резултати са при вас.Благодарим ви и приятен ден от нас!!!
Мариана  :)   
*
Д-р Стаменов, тъй като имам час при вас през Октомври, бих искала да ви попитам дали е необходимо да изследвам допълнително TAT, MAT, FT3 и FT4 при положение, че имам изследван TSH=1,48 (0,27-4,2) през месец Април тази година. Прогестерон и другите хормонални изледвания на 3-ти ден от МЦ са в норма. Благодаря предварително.
здравейте д-р Стаменов искам само да ви попитам кога може да отида при вас за преглед  все още ли сте в отпуска . ЕЛЕНА .
*

sbubi

• 178
  • красотата ще спаси света
здравейте док стаменов.искам да ви попитам какви изследвания трябва да си направя преди лапароскопията ?цвети от стара загора
Здраврйте.
2006 година след инвитро забременях и сега имам едно хубаво бебе.
Но бях хиперстимулирана. Събрах вода в корема - около 12 литра и в белия дроб - около 3 до 4 литра. Имах поставени дрен на корема и белия дроб. Имах и много кисти на яйчниците. Всичко това ми казаха че се е получило в следствие на стимулацията. Въпросът ми е дали ще се получи същото ако отново се подложа на инвитро процедура. Имам желание за второ бебе, но малко ме е страх.
*
Здравейте д-р Стаменов,
на 29/10/2007 ми предстои лапароскопия за отстраняване на тръбите поради сраствания, имам големи сакове, които се изпълват с течност и тръбите не пропускат контрастното вещество. Операцията ще правя в Тутракан при доктор Л. Бойчев.Въпросът ми е как става записването за инвитро при Вас?

[/url]
*

neia

• *
  • 45
  • искам бебче
ЗДРАВЕЙТЕ ДР.СТАМЕНОВ АЗ СЕ КАЗВАМ РАЛИЦА ОТ ВАРНА БЯХ ПРИ ВАЗ ПРИДИ ЕДИН МЕСЕЦ ВИЕ МИ КАЗАХТЕ ЧЕ СЕПТЕМВРИ МЕСЕЦ ТРЯБВА ДА СЪМ ПРИ ВАЗ НА 10ДЕН ОТ ЦИКАЛА ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ДАЛИ И МЪЖЪМИ ТРЯБВА ДА Е С МЕН.БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРА.
*
Здравейте,д-р Стаменов,имам желание да стана ваша пациентка,и от тук прочетеното,разбрах,че трябва незабавно да се обадя,ако искам да си запиша час за след няколко месеца Но имам въпроси,на които ще се радвам да получа отговор На 18 септември ще ми бъде поставена четвъртата инжекция Золадекс,въпросът ми е:първо,задължителна ли е лапароскопията след лечение на ендометриоза,и второ,трябва ли да изчакам възстановяване на цикъла,за да дойда да представя себе си и проблема по-подробно  Придварително ви благодаря от сърце                                                                 
*
Здравейте момичета,
надявам се, че сте починали през лятото. Аз също и вярвам, че след тези горещи дни Ви чакат много хубави вести. Есента не е тъжен сезон,а романтичен. Тя е времето, през което ние реализираме онова, което се е родило като идея и надежда през пролетта, зреело през лятото и става реалност през есента.Знам, че ще e така!
 И сега конкретно на въпросите Ви :

На 18 септември ще ми бъде поставена четвъртата инжекция Золадекс,въпросът ми е:първо,задължителна ли е лапароскопията след лечение на ендометриоза...                                         
Здравейте daliana, благодаря за писмото, отговорът на въпроса Ви не е еднозначен, от една страна добре би било да се погледне за ефекта, но това от друга страна съвсем не е задължително.Трябва да се изхожда от конкретния случай. Трябва да се вземат много неща пред вид - каква е степента на ендометриоза и какво ще стане ако ендометриозата още съществува и не на последно място как ще се отрази една нова операция на Вас.Трябва да го обсъдите с Вашия лекар. Колкото до това, кога да се видим - не е задължително Золадекса да е преминал действието си. Успех в борбата!
Ваш д-р Стаменов
ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ДАЛИ И МЪЖЪМИ ТРЯБВА ДА Е С МЕН.
Здравейте Рали,
не това не е задължително, ако той е зает и не може да дойде, а иначе смятам, че е добре да е на срещата.Това не е само Ваш проблем, а на двама Ви, проблемното забременяване е проблем не на индивида, а на двойката и в борбата трябва да сте един до друг.Поздрави д-р Стаменов
на 29/10/2007 ми предстои лапароскопия за отстраняване на тръбите поради сраствания, имам големи сакове...
Здравейте teodk76, първо Ви желая кураж и операцията да мине леко, в което съм сигурен.След нея се обадете да се чуем и ще Ви кажем, кога ще е възможно това и какви изследвания допълнително ще са Ви необходими.
Поздрави и кураж д-р Стаменов
2006 година след инвитро забременях и сега имам едно хубаво бебе.
Но бях хиперстимулирана. Събрах вода в корема - около 12 литра и в белия дроб - около 3 до 4 литра. Имах поставени дрен на корема и белия дроб. Имах и много кисти на яйчниците. Всичко това ми казаха че се е получило в следствие на стимулацията. Въпросът ми е дали ще се получи същото ако отново се подложа на инвитро процедура.
Здравейте алекс,
много хубав въпрос, който вълнува много момичета, хиперстимулацията е едно от най - неприятните усложнения на ин витро процедурата, но тя може и трябва да бъде избегната от нас терапевтите.Това зависи от протокола, начина на стимулация и дозите, които употребяваме. Не се страхувайте! Приживяла сте кошмар, който не бива и няма да се повтори, ако се мисли за него и се подходи внимателно към случая Ви. Вярвам Вашите лекари ще го имат пред вид.
Успех в начинанието д-р Стаменов
искам да ви попитам какви изследвания трябва да си направя преди лапароскопията
Здравей Цвети,
изследванията ги правим при нас в клиниката, но ако искаш може и в Стара Загора - Пълна кръвна картина, чернодробни ензими, кръвосъсирване, глюкоза.
поздрави д-р Стаменов
дали е необходимо да изследвам допълнително TAT, MAT, FT3 и FT4 при положение, че имам изследван TSH=1,48 (0,27-4,2) през месец Април тази година.
Здравейте dsd, не го правете засега докато се срещнем.
Ваш д-р Стаменов
Здравейте д-р Стаменов,
Пишат Ви Мариана и Йончо, живеем в САЩ, където ни поставиха много крайна диагноза. 
Привет приятели,
съжалявам, че не успяхме! Изпратете ми е- майла Ви за да Ви пиша конкретно какво да направите, защото по - дълго ще е писмото ми .
Ваш д-р Стаменов
При мен има леко завишение на пролактина при горна реф.граница 514, моят е 603,86.
Въпросът ми е при тази спермограма имаме ли шанс за забременяване по естествен път и какви са алтернативните варианти.
Здравейте flying,
и хааа, че дълъг постинг, много усилия ви е струвало да напишете всичко това! Отговорът ми е, че принципно да може да забременеете спонтанно при такива стойности, при условие, че при Вас няма други проблеми и пролактинът трябва задължително да влезе в норма.Разбира се, важно е и от колко време опитвата да забременеете. Алтернативи? Те са няколко, но нямам достатъчна информация за Вашето състояние.Благодаря Ви за добрите думи и от сърце Ви пожелавам нещата да станат спонтанно.
Искрено Ваш д-р Стаменов

Благодаря за въпросите Ви момичета, с нетърпение чакам новите!
Винаги с НАДЕЖДА във Вас д-р Стаменов
« Последна редакция: Септември 09, 2007, 20:03:24 pm от Д-р Стаменов »