.Много ме притесняват тези левкоцити-как да разберем причината за тях?Ще чакам с нетърпение отговор.
Привет dgina, благодаря , че се обръщате към мен, мисля, че при Вас или по-точно при съпруга Ви се касае за автоимунен процес, грубо казано организмът му атакува сперматозоидите, проверява ли ли сте го за антитела? Може би затова и антибиотиците не помагат... Моят съвет е опитайте с инсеминации и ако не са добри резултатите помислете за друг метод. Може да опитате и внимателно терапия с кортикостероиди при него, но това не всеки път помага. Пожелавам Ви успех!
Поздрави д-р Стаменов
Проблема е че имам едно постоянно леко кървено. Лекарката ми казва, че това е от раничката. Въпросът ми е нормално ли е това кървене и може ли да е от раничката?Сега са ми изписали гиналгин. След това ще е горенето.
Привет Илина, да мисля, че това е от раничката или това поне е най- вероятната причина, казвайки размера, тя наистина е за изгаряне... Разбира се вярвам, вашата лекарка е отхвърлила и друге възможни причини - полип, хормонални и т.н.
Поздрави д-р Стаменов
Доктора смед последният опит ме изпрати с думите "Ако не стане без ревове и истерии ще го направим пак" Др Стаменов бих искала да ми кажете има ли смисъл да продължавам или е време да се примиря
Здравейте SNEJANA, тежък въпрос ми задавате, голяма тъга са случаите като Вас и сега стоя пред клавиатурата и се чудя какво да напиша. Първо ин витро е процедура, която не може да се прилага до безкрайност и второ след всеки опит при нас се опитваме да отговорим на въпроса , защо не е успешен опита ??? Това е и пътя за Вашия успех, а дали да продължавате и как да стане, мога да кажа като се запозная по - отблизо с Вашия случай, нищо не знам за хормоните Ви, за схемите на стимулация и т.н.Голямо значение има и емоционалното Ви състояние, за продължаване на борбата,СТИСКАМ ПАЛЦИ И С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ!
Ваш д-р Стаменов
Това беше най - трудния въпрос досега във форума момичета
1. На кого да вярвам – на д-р Тодоров и неговата снимка, според които матката ми е седловидна или на проф. Налбански и лапароскопията, според които матката ми е с нормална форма и големина? Много често ми казват, че матката ми е обърната;
2. Необходимо ли е да правя нова цветна снимка и хидротубация, за да се гарантира пропускливост на тръбите?
3. В случй, че фоликулите нарастват, но не се пукат, какво трябва да се направи, за да забременея?
4. Трябва ли да правя някакви изследвания още?
Здравейте tujnata, не бъдете такава , винаги има Надежда ,вярвам в това почакайте до септември и ще решим проблема, обещавам!
Иначе достатъчно сте изследвана и не правете нищо повече, нито снимка , нито нови хормони, докато се видим направете една нова спермограма на съпруга Ви и по възможност в друг център (може да го запишете и при нас) проверете какво е писано в Майчин дом 96 или 9.6 млн, това е много важно. Колкото до седловидната матка и на кого да вярвате ще кажа вярвайте само на терапевта, с който работите и нека да е само един, решаването на един случай е като в любовта, вярваш на един човек докато не те разочарова.
Усмихнете се и не бъдете тъжна поздрави д-р Стаменов
Има ли риск и мога ли да направя цветна снимка. Лекарката, при която ходя ми каза, че това не е проблем.Предписа ми klion. Трябва да направя цветната снимка след 3 дни.
Привет dimitrova77, дълбоки извинения, ако съм закаснял с отговора, но все пак - първо не вярвам в липсата на причина, такава има и трябва малко повече да се огледаме. Второ за снимката, можете да я направите, това не е проблем. Чакам Ви на срещата и пак се извинявам, ако съм закъснял с отговора
Поздрави д-р Стаменов
има ли някаква опасност за плода..?? с каква цел се предписва..???
Здравейте scorpia, дуфастон се предписва при бременни особено в първите тримесеца, има много публикации и изследвания по въпроса и за това как помага при недостиг на прогестерон и при заплашващи аборти, приемайте го спокойно и не се притеснявайте
поздрави д-р Стаменов
Моля, за вашето мнение и съвет какво бихме могли да направим за по-бързо постигане на целта и какви биха били следващите стъпки в случай, че нещата се забавят? Надявам се все още да имаме шанс за спонтанно забременяване...
Здравейте deni_dimitrova , наистина трябва да побързаме, иначе нещата изглеждат дотук обещаващо,остава да се направи цветна снимка и тогава ще видим, можете да се обадите за да го обсъдим.Очаквам Ви
д-р Стаменов
Въпроса ми е,имаме ли шанс за инсеминация,резултатите на мъжа ми са
обем на еякулат 3,0 мл.
концентрация 3,2 млн/мл.
общ брой на сперматозоиди 9,6 млн.
обща подвижност 37%
с нормокинеза 23%
с хипокинеза 14%
с акинеза 63%
брой нормокинетични/мл. 736000
общ брой нормокинетични 2208000
Здравейте silvanchence, професията ме е научила никога да не казвам , че нещо е абсолютно невъзможно, защото стават чудеса, но при тази спермограма, ако е направена коректно трудно може да се говори за естествено забременяване и инсеминация,все пак струва си да се повтори спермограмата и дори да се обработят сперматозоидите (пр по - добри резултати) и ако пак са лоши помислете за икси процедура, мисля това е Вашата печеливша процедура, а и тя е помогнала на хора с много по - лоши спермограми.
Успех Ви желая! д-р Стаменов
Д-р Стаменов, много ви моля да дадете по-подробно обяснение на програмата. Как и кога се прилага? И3пол3ва ли се вече в чужбина?
Ще се радвам на отговора Ви.
Благодаря за въпроса perla, не е лесно да Ви обясня програмата с два три реда, но това е серия от процедури носочени към повишаване шанса на индивидуалния пациент и тя е строго персонална, защото причините за неуспех са различни, а самите процедури не се прилагат рутинно при първични случаи т.е.при двойки, които правят процедурата за пръв път. Зная, че отговорът ми е общ, но трябва да се запозная с конкретния случай за да дам мнение и какво още бихме направили, за да преборим проблема. За чужбина дали се прилага подобни подходи зависи от центъра, неговата натовареност и мнеието на терапевта там.
Пожелавам Ви успех д-р Стаменов
Искам да Ви попитам нормално ли е след поставянето на една инжекция Декапептил депо на 16.02-след това МЦ на 24.02 и от тогава не е идвал МЦ.Благодаря Ви.
poly1234, това е инжекция за подтискане на хипофизата и тя действа обикновено 30 дни, но понякога има по - продължително действие (например 45 дни) след тях ако добавим и 30 дни за нов менструален цикъл се получава доста продължителен период без мензис, но не се притеснявайте, ще имате мензис. 60 дни след поставянето на инжекцията отидете на преглед при Вашия терапевт за да види и Ви каже как са нещата.
Поздрави д-р Стаменов
Иследванията показват 4е сам в крити4еска/мено пауза/.Единствените вариянти да си имаме детензе са 4рез донорска яцеклетка или осиновяване.4рез донор тук немога да го направя застото закона не го позволява.Признават ли се тези иследвания при вас?Ако не се признават ,за колко време се правят при вас?Може ли август?Ако не може през август ,препоръ4аите ми друго място.Колко време след това се 4ака за донор?колко пари струва тази прозедура с донорството?4етох зеноразписа на клиниката но то4но за този слу4аи несто не ми стана ясно.
Здравейте zizunka06,съжалявам за случилото се с Вас, при нас донорската програма е факт и е съобразена с всички правила и закони, моля изпратете ми документите по пощата и ще Ви отговоря какво важи и какво не, там ще е имате и изискванията, договори и документите, които трябва да попълните, след това мога да Ви отговоря колко време ще чакате и кога можем да направим процедурата.
Поздрави д-р Стаменов
на 28.04.2007 г. направихме инсеминация - всичко беше добре и при мен и при мъжа ми - прегнил ми се би ден и половина преди инсеминацията. След 3 дневно закъснение вчера си направих ЧХГ - и то беше със стойност 45,6 , много се зарадвах и не посмях да кажа на никой освен на съпруга ми.
Здравейте mary_13 , благодаря за писмото и съжалявам за случилото се, съветвам Ви да повторите първо процедурата по инсеминация и ако се повтори пак, това тогава да започнете с изследванията, такава е практиката по света. След инсеминацията вземете прогестеронов препарат. Засега не може да се говори и търси причина за спонтанен аборт, а и не е правилно. Пожелавам Ви успех следващия път и ако има нов инцидент започнете с имунологични и генетични изследвания и пак пишете.
Поздрави и стискам палци д-р Стаменов
Изключително ще Ви бъда благодарна ако дадете своето компетентно мнение и коментар за тези изследвания
Здравейте madlen, благодаря за писмото Ви ,не мога да добавя коментар към спермограмата, той е перфектен от д-р Даскалова, а за неуспехите при ин витро трябва да съм по-запознат с проблема, първо защо сте правили ин витро, как е протекло и какво е състоянието Ви в момента - въпроси , въпроси ...
Вярвам ще успеете и не се отказвайте,много малко са проблемите при които няма решение! Вярвам в успеха Ви!
Ваш д-р Стаменов
Мили момичета , два часа прекарах с Вашите проблеми, страхове, болка, но и много НАДЕЖДА. Благодаря на всички за въпросите и че се обърнахте към мен. Помнете, че ако всяка Надежда е малка звезда , нашата нощ ще огряна от милиони зведи.
Винаги с Вас д-р Стаменов