Въпросът ми към Вас е колко е живота на яйцеклетката и обработените сперматозоиди при инсеминация?
Кога е оптималния момент за инсеминация спрямо момента на овулация?
Здравейте Nivear, поздравявам Ви за хубавия въпрос, той вълнува и нас гинеколози и ембриолози, първо яйцеклетката е годна за оплождане от десетки часове след овулацията,но при сперматозоидите въпроса е крайно индивидуален, защото при намален брой и виталност те могат да загинат за десетина часа в матката, а в други случаи да са живи и с оплодителна способност над 38 часа, това зависи от спермограмата и изследванията, които са Ви направили, затова и процедурата трябва да се съобразява с конкретния случай.
Дали ще има някакво значение за снимката факта, че много ми закъсня менструацията, т.е. дали да изчакам следващия месец или да не губя време? На кой ден от цикъла е препоръчително да се направи? В месеца, в който се прави снимката могат ли да се правят други манипулации - н-р инсеминация или подготовка за ин витро? И още нещо - имам раничка на шийката на матката от 20 години. Правя си цитонамазка всяка година - резултатът е ПАП ІІ. Как мислите дали ще попречи на ин витрото и трябва ли да я лекувам? С кое да започна?
du6ka,почваме със снимката, после ще направим план, когато дойдете за нея, първо ще направи колпоскопия и ще видим тази раничка.Колкото до това дали да чакате отговора е не , почваме борбата.
Поздрави д-р Стаменов
Според лекуващия ми лекар, на база хормони и цветна снимка, имам сраствания по тръбите и нередовна овулация. Има ли изобщо смисъл да правя изследвания преди да се видим?
Здравейте tam76ara,
не, не правете нищо повече, елате с всичко направено досега и ще видим какво е нужно за да решим и намерим проблема, инструкциите за първата визита ги има в сайта ни,а и това, което сте написала, че имате май е добро за старт, благодаря предварително за търпението Ви . Очакваме Ви!
Поздрави д-р Стаменов
Аз съм на 30г и живеем в чужбина. От 1,5 година опитваме за бебче, а от повече от година съм с нередовен цикъл. От половин година сме по доктори, специалисти по стерилитет и след направените ми изследвания, отсякоха "донорска яйцеклетка"
Мариана
Здравейте Мариана,
лоша работа с Вашите резултати, трябва да призная, че в тези случаи наистина се препоръчва донорска яйцеклетка и колегите ми са прави,яйчникът се е изчерпал и не работи, но ако решите да можем да опитаме една терапия за подобряване на ситуацията,която в определени редки случаи ми е помагала и жени във Вашето положение са забременявали,но в други не се е получавало... Обадете се и ще поговорим или поне ще сме наясно, дали можем да се опитаме.
Конкретно въпросът ми е махането на полипите и тръбите на един път ли ще стане и колко време след това мога да се подложа на ин витро
Здравейте Камелия,
разбира се двете операции ще са в един ден, той трябва да се фиксира точно (обадете се на д-р Персенска) и ин витрото може след това да почне когато решите - веднага или да чакате касата да Ви отговори.
Поздрави и спокойно
можете ли да ми кажете нормално и правилно ли е да се извършват мануални вагинални прегледи по време на бременност????
Привет samorasliche,
тези прегледи са не само разрешени , но и задължителни, те ни помагат много, знам, че Ви е страх,но доверете се на лекаря си, иначе не става.
Лека бременност д-р Стаменов
след две неуспешни ИКСИ процедури, при които бяха върнати по три перфектни ембриона вече взех да се притеснявам дали някога ще стане.
Здравейте Kotkata,
труден въпрос ми задавате, защото нямам достатъчно информация за Вас и как са протекли процедурите, иска ми се да напиша ,че да ще успеете, но нямам почти никаква информация за случая, ето обаче една насока, трябва да има отговор на въпроса защо предишните два опита не са успели, в него се крие и Вашия успех.Имунологични изследвания направете непременно.
Пожелавам Ви от сърце успех и кураж Ваш д-р Стаменов
Благодаря на всички за въпросите с д-р Песенска ще се опитваме да отговаряме навреме и точно. Ваш д-р Стаменов. И не забравяйте НАДЕЖДАТА, нея винаги ще я има нали?