0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Д-р Стаменов,имам въпрос към вас:Правих лапароскопия  при вас декември 2006,имам от тогава необходимите за ин-витро изследвания.Следващото ми посещение при вас(за ин-витро)е юни месец и трябва ли тогава да направя някакви изследвания наново,защото   старите са от 2006,и ако да,какво трябва?Благодаря за вниманието.
Здравейте д-р Стаменов искам да ви попитам тъй като ми предстоеше инсеминациа но се разболях от грип ми казаха че не е най-подходчщия момент и ме отложиха за другия месец.Въпросът ми е вярно ли е тожа и до колко блияе една истинка на процедурата.Благодаря Ви предварително.
здравейте доктор стаменов,
искам да помоля за съвет по конкретен въпрос. в момента съм в чужбина и няма как да посетя гинеколог тук. менструацията ми закъснява с цял месец вече. преди 2 седмици започнах да си правя тестове за бременност, за да видя какво става. първият, който направих даде бледа втора чертичка. след това обаче направих още 2-3, които бяха само с поч черта /всички от различни марки/. тази седмица във вторник правих последно. не знам дали на мен ми се стори, или наистина имаше съесем бледа втора чертичка, почти незабележима. продължава да не ми идва, а аз не знам дали се дължи на бременност или на хормонален проблем. последно ми беше на 17 януари, а бебе може да е станало до 10 февруари като най-късна дата.... не знам какво да правя и много се притеснявам да не би да направя нещо погрешно и да застраша бременността ако има такава. забравих да спомена, че миналото лято преживях мисед в края на втори месец. ще чакам отговор от вас. благодаря предварително.
*
Здравейте д-р Стаменов и д-р Персенска! С нетърпение чакам да дойде времето на първото ни посещение при Вас, което е на 29.04.08г и затова се опитвам да подготвя необходимите изследвания. Знам,че сте много заети, но ако е възможно Ви моля да ми кажете дните за хормонални изследвания на исканите от Вас хормони за да ги пусна предварително и да не губя повече време!
                           Благодаря Ви предварително!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Д-р Стаменов, въпросът ми към Вас е:

Има ли значение поставянето на Меногона дали е подкожно или мускулно при стимулация, както и количеството разтворител?

В к-ка " Надежда " процедирате подкожно поставяне на същия хормонален препарат с един разтворител а в другите клиники обикновено го постаят мускулно с два разтворителя.

Според Вас какво обуславя тези различия и има ли отношение към стимулацията?

Благодаря предварително!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Здравейте, д-р Стаменов и д-р Персенска!
Обръщам се към вас за съвет поради многото хубави неща, които чух и прочетох за вашия професионализъм и съпричастност. Предварително благодаря за вниманието ви и се надявам да получа помощ от вас, въпреки че проблемът ми не е забременяването!
Моята диагноза е двустранна дифузна микрополикистоза без хирзутизъм и напълняване. От изследваните 17-OH-Progesteron, Androstendion+DHEA-S+Testosteron, Prolactin, FSH+LH+Estradiol през 3-7 ден от цикъла (май 2006г.) Testosteron беше 3,27 при максимум 3,0 и Androstendion 4,21.  Другите хормони бяха в норма. Лекувам се вече пълни две години само с Диане 35. Аз съм на 31 години и имам две деца, нямам намерение за повече.
Проблемът е, че продължавам да имам отделни микрокисти и гинекологът ми реши да направим фоликулометрия и евентуално да минем на Ясмин. Това ли е наистина най-добрият курс на лечение и да се съгласявам ли? Също така, през последните 2 месеца имах слабо кървене седмица преди началото на менструацията. Гинекологът ми направи редовната трансвагинална ултрасонотомография плюс видеоколпоскопия и дезинфекция, но не ми каза на какво може да се дължи, нито препоръча някакво изследване. Правилно ли е това? И има ли според вас някаква надежда да се излекувам или и вие като него сте на мнение, че за това заболяване не се знае почти нищо и почти не се лекува? За гинеколога ми е напълно необяснимо, че имам деца, при положение че от идването на мензиса ми на 13г. до началото на лечението ми през 2006г. винаги съм имала нередовна менструация с продължителни кървения между отделните цикли, месеци без менструация и т.н.
Ако вие не се занимавате точно с такива проблеми, много моля да ми препоръчате специалист, към когото да се обърна. Огромно благодаря!
*
Здравейте Д-р Стаменов,
Бих искала да ви помоля за съвет. На 04.02.03 направих лапароскопия. Тръбите ми са били нагънати и с малки хидросалпингски в абдуминалния им край. Направена ми е пластика на тръбите, след което са пропускали контрастно вещество.
Сега месец по-късно бих желала да направя хидротубация, за да проверя дали тръбите пропускат. Проблемът при мен, е че точно сега не мога да си позволя да пътувам отново до София, защото съм от Стара Загора. В противен случай нямаше да се двоумя изобщо в избора между София и Стара Загора.
Много ви моля, кажете ми дали мога да рискувам да направя хидротубация и тук, в града в който живея. Притеснявам се дали тя може да навреди ако не е направена от специалист по стерилитет.
Предварително ви благодаря за отговора.
Здравейте ,д -р Стаменов! И аз се обръщам към Вас за съвет: след повече от година неуспешни опити за забременяване ми предстои посещение в София при специалист по стерилитет,но бих искала предварително да си направя някои изследвания,тъй като съм от Сливен и не мога всичко да направя в София.Конкретният ми въпрос е мога ли в Сливен да си направя цветна снимка и с резултата от нея да дойда в София или е по-добре да бъде направена в клиника по стерилитет? Благодаря предварително :)
*
Д-р Стаменов, здравейте! На 07,11,2007 Ви разказах моята ендометриозна история на кратко, а именно - след профилактичен преглед се установиха 2 ендометриозни кисти/5,5 и 6,5см/ следва лапаротомия със запазени два яйчника, тръби и матка - в норма, не е описана степен на ендометриоза, золадекс и диферелин 6м, октомври 2007 - първа менструация. След първата менструация от 5 до 9 ден клостилбегит 2 месеца. След първия - фоликул - 2,5см, прегнил, спукан фоликул, няма бременност. Втория месец на 10 ден фоликул почти 4 см и тогава Ви писах. Вие ми препоръчахте да Ви пиша пак, да си направя хормони, да спра кломида и спермограма. Клостилбегита го спрях естествено защото вече имах киста, спермограмата в обикновена лаборатория направена е отлична, а хормони не съм направила, щото лекаря при когото ходя смята, че биха се повлияли от клостилбегита и затова ще ги правим след 10 дни на 4 ден от цикъла. Това за което Ви пиша сега и за което наистина страшно много се притеснявам са мисля доста основателните ми опасения за луф синдром. След появата на 4 см киста приемах дуфастон, на следващия месец тя си беше там на десния ми яйчник. Последва дуфастон от 5 до 25 ден, а след това изчезване на кистата от десния ми яйчник и поява на 6 см на левия, съответно предложение за нова операция, за мое щастие беше около Нова година и никой не се нае да прави подобно нещо, а тя след 10 дена беше и изчезнала. Последва 1 месец /до средата на януари/ на противозачатъчни - Регулон. Следващ цикъл - фоликул 20мм, отрицателен тест за овулация /направих около 10/ и съответно неспукан фоликул, дуфастон от 15-25ден, следващ цикъл - няма кисти, доминантен фоликул - 19мм, прегнил 5000ед, отрицателни тестове за овулация, отново неспукан фоликул и последно този месец не ходих на фоликуметрия и на 17 ден съм с 4,7см фоликул или направо киста и сега оргаметрил 7 дни. Описах Ви отново всичко, стараейки се да е макс кратко и вероятно е страшно объркано, ако е така Ви моля да ме извините и да ми пишете какво да конкретизирам. Въпроса ми е - достатъчно ли е това, че не се пукат фоликулите за да се съди, че има наличие на луф или това, че тестовете за овулация са отрицателни, може да говори за проблем при хормоните и ако те бъдат регулирани нещата биха могли да влязат в някаква норма, дали порастването на 4,7см фоликул до 17 ден, говори за все още остатъчна стимулация? Направих хидротубация, която не показа проблем, естествено ако има луф тя или евентуална цветна снимка няма да имат значение, направих и СА 125, който отново е завишен, както и преди операцията при норма 35 моя е 41. Дали може да се отлага решението за ин витро при това което Ви описах по-горе и въобще какво мислите Вие за това? Много се извинявам отново за хаотичното и много дълго получило се писане и Ви благодаря!
*
Здравейте д-р Стаменов  :D
Имам нужда от съвет надявам се да можете да ми помогнете  :D
Моята история е следната. По принцип никога не съм имала много редовен цикъл, но проблемите почнаха преди 5 години-тогава за първи път получих кръвоизлив  :D отидох на лекар, който ми каза че имам киста и трябва да пия противозачатъчни за да я махна изписа ми някакви от които не се чувствах много добре  :( след около 1 година и доста килограми отгоре реших да ги спра, и след половин година отново сашото кръвоизлив и отново противозачатъчни който след като доктора ме увери че вече нямам кисти пак ги спрях и пак след половин година се получи същия проблем и отново кисти отново протичозачатъчни. Вече от последните не се чувствах никак добре смених и лекаря новия ме увери също че нямам проблем да ги спра отново и че нямам никакви кистички на яйчниците :( и проблемите пак започнаха след около половин година но този път цикъла ми просто не искаше да доиде. след 3 седмично закъснение когато ми доиде си пуснах хормонални изследвания и за голямо мое учудване всичко беше във норма. Но следващия цикъл пак го нямаше- предизвикаха ми го с Дуфастон. След което трябваше да пия дуфастон по схема поне половин година за да ми се изчистят кистите но след 4 месеца пиене се чувствам доста зле (главоболие, виене на свят, лошо ми е, постоянно ми се спи) а и цикъла ми не се регулира от дуфастона. отново смених лекаря и новия ми каза да го спра и че трябва да се намери от къде идва проблема. Снимах си хипофизата на рентген и според доктора е по-малка и от там идват проблемите. Та въпроса ми е какво лечение следва ако наистина е така. И другия проблем е че се опитвам и да забременея естествено нямаме успех за сега :(
Здравейте, Доктор Стаменов!
Вече година и половина след раждането на сина ми имам извънциклични кръвотечения.Лекарят ми предписа противозачатъчни хапчета Логест за регулиране на цикъла.Започнах да ги пия от 01.03 - тогава пак имах кървене. След второто хапче кървенето спря.Пет дни след това започна едно леко зацапване, което една седмица след това премина в силно кървене, което продължава и до днес. Сега съм в седем дневната почивка от хапчетата - трябва да ги започна пак на 29.03.Имам и главоболие всеки ден по едно и също време. Въпроса ми е дали да продължавам да пия Логеста след като толкова време имам кървене и не спира?И нормално ли е това кървене/ докато се адаптира организма към хапчетата според лекарят ми/? Ще Ви бъда много благодарна да ми отговорите!
Желая Ви ЗДРАВЕ!
Другата седмица ми предстои инсеминация при Вас.Изследванията на съпругът ми не са в норма./направени два пъти във вашата клиника/.По този проблем имам твърде много въпроси....../писах и на двамата Ви на личен имейл, но предполагам, че те вече не са валидни/.Следва ли да посетим уролог и къде, или при вас също има такъв специалист?Тази седмица правих цветна снимка в клиниката и исках да направя изследвания за антитела, но се оказа, че не зная точно какви.Така, че направихме само за съпругът ми.Какви изследвания за антитела мога аз да направя?Голямата ми молба е след инсеминацията да мога да се консултирам с лекар!!!Надявам се да прочетете това навреме, и ако имате възможност - да отговорите на въпросите ми.
Желая и на двамата Ви много положителни емоции и дано неумолимата издържливост, с която работите да не ви напуска никога.
« Последна редакция: Март 27, 2008, 15:35:57 pm от dimitrova77 »
Здравейте, д-р Стаменов! Да е жива и здрава дъщеричката Ви, и поздравления за творбата, която току що си поръчах и се надявам скоро да държа в ръцете си.
Ще Ви задам един по-общ въпрос, който вълнува тези от нас с ендометриоза, които са минали през лапароскопия/томия и лечение, и сега се борят за заветната на всички ни цел. Напоследък коментираме въпроса в друга тема, без да стигаме до единодушен извод, затова се обръщам към вас.
Ако се абстрахирате от индивидуалността на всеки случай, бихте ли казали дали инвитрото ни дава някакво предимство, или то е равносилно на естествени опити (при липса на мъжки фактор, и при положение че всички репродуктивни органи при жената са цели и непокътнати)? Ако след операция и лечение минат месеци на безуспешни опити, редно ли е да се пристъпи към асистиран метод, и ако да, кой точно метод би бил най-подходящ? Благодаря!

*
Здравейте, д-р Стаменов!Наскоро беше моя първи преглед при вас,останах очарована,такова Човешко отношение не бях срещала в никой друг кабинет.И най-важното,след срещата ми с Вас като,4е ли вече има надежда в мен,4е ще забременея,направо го чувствам,без значение по какъв начин!И сега въпроса ми:Имаме една спермограма,направена преди 1 год.която е добра,вие казахте да направим още една,но така се развиха нещата,4е мъжът ми се разболя изведнъж,дискова херния,беше на силни лекарства,които ве4е намали,сега пие само Милгама и Мидокалм.Спермограмата ще я правим след около 2 седмици,приемът на тези лекарства ще се отрази ли зле на спермограмата?Благодаря!
Забравих,днес полу4их книгата"Надеждата за дете",поздравявам Ви! yahoo_17
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*

paseva

• *
  • 7
  • Вече съм щастлива мама на близначета
Здравейте д-р Стаменов!От скоро съм Ваша пациентка на която и предстои инвитро.Аз съм от Русе,на 32г и имам вече два прегледа при вас.Бяхте ми назначили хистероскопия за отстраняване на полипи,която мина успешно на 11.03.08г в гр.Тутракан.Хистологичният резултат е:аденоматозен ендометриален полип,извън него жлезиста хиперплазия на ендометриума.Сега чакам протоколите за лекарствата и до тук съм изпълнила всичко казано от вас.Въпроса ми е кога да се обадя за стимулацията?С голямо уважение:Милена Пасева :balk_81:
mimi
*
Д-р Стаменов, здравейте! На 07,11,2007 Ви разказах моята ендометриозна история на кратко, а именно - след профилактичен преглед се установиха 2 ендометриозни кисти/5,5 и 6,5см/ следва лапаротомия със запазени два яйчника, тръби и матка - в !
Ето и резултатите от хормоните на 4-ти ден: LH - 5.85 /реф 1,9-12,5/, FSH - 6,65 /реф2,5-10,2/, Estradiol - 432,8 /реф 46-607/, Prolaktin - 548,4 /реф 59,3-619/. С риск да стана супер досадна ще задам още един въпрос: Като се има предвид, че тестовете за овулация, които показват покачване на LH>40IU, при мен са били отрицателни, с изключение на първия месец, когато беше регистрирано спукване на фоликула, дали е подходящо да се слагат по-големи дози прегнил, при достатъчно голям фоликул? Благодаря Ви!
Предстои ми първи преглед при вас и за да не губя време искам да направя някои необходими изследвания предварително.
Накратко историята ми е следната: на 32 години съм, никога не съм забременявала досега. От 3 години правим опити с партньора ми, вече от 2 правим изследвания. Имам 3 неуспешни инсеминации в клиника Щерев в периода Май - Септември 2007. При фоликулометрия през няколко цикъла се установи че правя фоликулярни кисти /при втората инсеминация фоликула се спука в деня след инсе, на третата въобще не се спука/. През Октомври ме бе направена лапароскопия в Шейново за премахване на киста, установи се проходимост на тръбите, бе направена и фенестрация на яйчниците. При досегашните изследвания хормоните са ми били в норма. Спермограмата на партньора е с нормални показатели също. Правих кръвен тест за хламидия Chlamidia Trach - Ig G и Ig M и Chlamidia Trach-IgA - отрицателен.
Освен нови хормонални изследвания на 5-те хормона /последните изследвания са ми от преди повече от година/ и разширена спермограма + Крюгер тест и преживяемост има ли някакво друго изследване което ми препоръчвате да направя предварително?

Здравейте д-р Стаменов,
да Ви е жива и здрава дъщеричката и да Ви радва толкова колкото Вие зарадвахте нашето семейство. :D
Пише Ви Радостина Петкова от Стара Загора, първо искам да Ви благодаря и тук за щастието, с което ни дарихте, като успяхте да превърните минималните проценти шанс за успех в нашия прекрасен син. :D А сега и въпроса ми: колко време след секцио може да се направи инвитро с оглед възможноста за бременост и след като един път съм била ваша пациентка пак ли да си запазя час за първичен преглед или не е необходимо?
Благодаря Ви предварително за отговора.

PS: Книгата Ви е страхотна! Поздравления!
Здравейте, д-р Стаменов и д-р Персенска!много се радвам че има специалисти като вас коитода ни помагат .И аз имам един въпрос преди 4 години ми отстраниха единия яйчник всичко беше наред но от няколко месеца започнаха проблемите оказа се че имам синдрома на самотния яйчник който посноянно ми прави фоликулярни кисти като ги чистим с хормони проследиха ми два цикала при втория имах два фоликула единия се спука по време на овулацията но единия пак остана и лекара ми обясни как това било причина за стерилитет (правим опити за дете от 1 год) има ле някакъв вариянт чрез лекарства да се стимулира тези фоликули да се спукат по време на овулация ?
Здравейте д-р Стаменов,чета от няколко дена за вас и от прочетеното разбирам че вие сте човек ,който е професионалист в работата , вие сте човек отдаден на работата си !Сигурна съм че сте си подбрали екип от разкошни хора разбиращи от това което вършат!Моето пожелание е да се развивате и да въвеждате нови разработки и техники и знайте че вие и екипа ви ще заслужите място в историята на инвитрото в българия