0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте доктор Стаменов.
Предстои ми икси,но тъй като имах наличие на ентерококи ,макар и в минимално количество,лекарят ми заяви,че тази процедура не може да се направи в момента,тъй като "при пункцията на яйцеклетките,можели да се пренесат да се пренесат и на червата и да предизвикат перитонит" 8O
За мен това обяснение ми звучи като научна фантастика,но незнаещият винаги пита....
От друга страна друг лекар ми каза ,че преценката на предишният е "пресилена" и че това не влияело толкова много....И като довод ми даде примера с циганките,които не спазват необходимата хигиена ,не са с идеална МБ ,но въпреки всичко забременяват и раждат безпроблемно.
И ето че оттук изниква и оше един въпрос.Доколкото ми е известно при бременните нивото на лактобацилите намалява значително.Как би трябвало да си поддържат в норма ,за да не стига до употреба на антибиотици?А възможно ли е да си "вкарваме ежедневно лактобацили отвън" преди ,по време на процедурата и евентуално по време на бременността?
*
Здравейте д-р Стаменов,
моят въпрос е , след като през м. май при цветна снимка и през м. юни при лапароскопия бе доказана проходимост на лява м.тръба,този месец на 14.02.08г.направихме отново цветна снимка и се оказа ,че и лявата м.тръба се е запушила имам ли друга възможност освен инвитро оплождане.В момента подготвям документи към здравната каса за инвитро.С тези документи и протоколи за кандидатстване по програмата на ЗК за ин-витро от друга ин-витро АГ-клиника, ще мога ли после да направя процедурата в клиниката при Вас ? Предварително Ви благодаря.
Здравейте д-р Стаменов,имам час при вас на 13 март 2008г,бих искала да започнем подготовка за инвитро,стигнахме до това решение тъй като спермограмата на мъжът ми не е особенно добра,пробвахме инсеминация,но неуспешно,а и живеем в чужбина и  не можем да пътуваме постоянно.Интересува ме на кой ден от цикъла трябва да започнем подготовката(аз очаквам МЦ на 11 март),и трябва ли да правя някакви изследвания предварително имам нормален цикъл и овулация.
Благодаря ви предварително!
Здравейте д-р Стаменов!Моля Ви за съвет!На кратко историята ми е следната:преди 9 год мисед аборт в 3 месец,преди 6 год.имам направена лапароскопия,която показва пропускливост на двете тръби;последно съм изследвала хормоните преди 6 месецаи те са;progesteron-45.51nmol/l, LH6.61mlU/ml, FSH6.80mlU/ml, prolactin257.9mikro-u/ml,estradiol-58.78pmol/l,testosteron-0.715nmol/l.За ниския естрадиол пих 3 месеца противозачатъчни.И... толкова години безуспешни опити.
PS:поради натоварениа ви график и невъзможността да си запиша скоро час ви моля за мнение от тук.Предварително  благодаря
Здравейте на двамата прекрасни доктори, за които съм чувала много хубави неща! Аз също искам да помоля за някакъв консулт, доколкото това е възможно. Аз съм на 32 г, имам два аборта по медицински причини /аненцефалия и мисед/ и една извънматочна бременност през май 2007г с отстранена лява тръба и частична резекция на десен яйчник /киста/. Правим опити, но досега нищо. Имам направена цветна снимка - проходима дясна тръба, нормална спермограма, генетични изследвания нормални, сега съм пуснала имунологични. Моята гинеколожка ме навива за инвитро, но аз все се надявам да стане по естествен начин. Искам да питам дали има вероятност това да стане /предвид годините ми и липсата на тръба/ и дали инвитрото е единствения ми шанс. Много ще ви бъда благодарна за отговорите!!!!
Здравейте д-р Стаменов , отново Ви пиша с молба да ме насочите по кой път да поема
На кратко аз съм на 24 год а съпругът ми е на 36 , правиме опити за бебе от година и полвина и за съжаление са неуспешни , аз имам поликистозни яйчници , направих цветна снимка и тя показва дясна тръба непрохдима и лява проходима ,но нагъната , лошото е че левият ми яйчник е със силно изразена поликистоза та препоръчват ни ин витро . Моят въпрос е не е ли рано предвид възраста ми да преминем към ин витро и можем ли да се надяваме на естествено забременяване или не . Имаме запазен час при вас октомври месец , а дотогава можем да направим още изследвания ако вие ни препоръчате . Благодаря Ви предварително за всеотдайността.
Здравейте Д-р Георги Стаменов и Д-р Сабина Персенска.Аз съм на 19 години,имах поликистозни яйчници,които бяха оперирани и отсранени кистите през септември 2007.Сега цикълът ми е редовен (на 30 дена с макс. отклонение 2-3 дена),но при изледване на хормоните резултатите ми са следните:
Prolactin  663,41 mlU/l
17 алфа ОН progesteron 6.990 nmol/l
изледването е правено на 10 ден от началото на цикъла
Някъде бях чела че 17 алфа прогестерон над 6 mlu/l може да означава вродена бъбречна хиперплазия.Искам да ви попитам това вярно ли е?Във всеки случай не бих искала да оставя тези стойности такива,а лекарят ми не желая да ми изпише някакви лекарства(може би е за добро:)) Насочете ме как да постъпя.
Нямам никакви други оплаквания,болести или т.н.
Благодаря ви предварително.
Let it rain, let it rain, make my pain go away,
In my brain, let it rain, let it rain,
All this pain in my brain, oh, it drives me insane
In God's name all this pain is a shame
*
Зрдавейте,доктор Стаменов!
Бих искала да ви попитам следното: имам два неуспешни опита ИКСИ със съвсем лека стимулация / 3-7 ден моногон/. И двата пъти се има само по един ембрион.Достоверно ли е според вас обяснението ,че неуспеха се дължи на този малук брой ембриони и всъщност липсата на възможност да се селектира най- добрия.Дали има място за притеснения според вас ,да пускам ли някакви др изследвания или да опитам и един път със същинска стимулация.
Благодаря ви от сърце.
Много бих искала да се консултирам с вас лично,но като чета по колко време се чака и се паникьосвам от времето.
*
Здравейте, д-р Стаменов. Ето я моята история на кратко.
2004г ме оперират от киста на яйчника.Диагнозата ,с която ме изписват е "Високо диференциран карцином,който не е обхванал капсулата".Предложиха ми радикална операция,върху което трябваше да помисля.Направих скенер,туморен маркер,нищо друго не беше открито.По съвет на медицински кадри,реших да потърся и друго мнение относно диагнозата.Препаратите са гледани от доц.Макавеева и доц.Милев то онкология,София.Идвамата  бяха на едно и също мнение,че става въпрос за гранична малигненост.Решихме да "поработим за бебе",за да мога ,недай Боже да ми се наложи да взимам решения за тотална операция,да имам детенце.Опитвахме 1,5.Не се получи.Обърнахме се към специалист.Направиха ми хормонални изследвания,хидротубация, проследяване на цикъл и спермограма.Единственото,което се откри беше мъжки фактор,с 35% подвижни.Другите показатели бяха дори.
    Първия ни опит беше инсеминация - неуспешна
    Втора инсеминация - фоликула не се пукна.По-късно се установи,че често не пукам фоликулите,Док предположи,че може да е следствие на операцията.
   Първо ИКСИ на естествен цикъл.Един фоликул,нула яйцеклетки
   Второ ИКСИ.Лека стимулация: 3-7ден клостилбегит, 3,5,7,9,11ден гонал по една инжекция.Пункция на 3 фоликула,две яйцеклетки и само една оплодена.Ембриолозите оцениха ембриона като отличен"отговарял на 90% от показателите за оценка".Опит неуспешен
  Трето ИКСИ.Стимулация 3-7 ден фемара,3,5,7ден меногон,по две ампули наведнъж.Преглед на девети ден.Фоликули 22,20,18 мм и два от по14мм.Пункция на 11ти ден.Резултат 4 яйцеклетки,от които две зрели и само една оплодена.Трансфер на втори ден.На десети ден кратка силна и остра болка ниско долу.На 15ти ден отрицателен тест.

На въпроса ми дали не е необходимо да се направят някакви изследвания ,за да се търси причина за неуспеха ,ми беше отговорено,че го обясняват с това,че имаме само по един ембрион и ,всъщност нямаме селекция на най-добрите.Не били нужни други изследвания.
  Много Ви моля ,да ми дадете съвет.Как преценявате нещата и какви изследвания бихте ми назначили вие.
  Вие каква АРТ процедура,смятате ,че е най-подхдяща за мен, имайки предвид и старата ми диагноза?

С уважение:
                                              Диляна Илиева Иванова
гр. София
Честита дъщеричка на д-р Стаменов! Да Ви е жива и здрава малката и да радва мама и тати!
Четито и от нас,д-р Стаменов,да е здрава и жива,умна и работлива,весела и щастлива.Честита радост.
Здравейте д-рСтаменов,бог да ви благослови,помагате на всяка от нас!
Моля ви насочете ме накъде да поема :(Преди 4 месеца лапароскопска фенестрация,доказана проходимост на тръбите,инх.Б 65(в норма),НК клетки-15%,Имам Хашимото,но проблема е че започнахме стимулация с клостил. за инсе,но се получи хиперстимулация в единия яйчник и доки каза да спрем,но мен ме притеснява че вече съм на 31 и нямам време да чакамлБлагодаря ви предварителна,че въпреки заетостта ви намирате време за нас.Да вие жива и здрава дъщеричката!
Здравейте Д-р Стаменов и Д-р Персенска,
толкова хубави отзиви чета за вас,толкова сте мили и всеотдайни,че и аз се престраших да ви пиша.Радвам се че ви има и се надявам да ми помогнете.Ще бъда кратка.На 32г. съм.По принцип с дълъг цикъл(31-34ден.),но за съжаление все повече се удължава(36-40ден). По тази причина пуснах и хормонални изследвания. Мн. моля да коментирате следните резултати, правени на 6 ден от МЦ.:
LH - 3.26mIU/ml            Реф.ст. (фол.фаза 1.1-12)
FSH - 3.11mIU/ml           Реф.ст. (фол.фаза 2.8-15)
Пролактин - 11.54ng/ml     Реф.ст. (Ж 1.9-25.5)
Естрадиол - 83.0pg/ml      Реф.ст.  (фол.фаза 39-189.0)
Прогестерон - 0.40ng/ml    Реф.ст.   (фол.ф. 0.27-2.61)
Според докторката ЛХ и ФСХ са мн. ниски,което значело че хипофизата не функционирала и съм нямала овулация.Вярно ли е това? Толкова ли са лоши тези показатели?Какво ще ме посъветвате да направя? Предварително БЛАГОДАРЯ!
*
Доктор Стаменов честита дъщеричка! Да расте здрава и щастлива, да радва мама и тати!  :balk_16:
*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Irenka, направо се обади в клиниката и си запиши час е моят съвет!Аз така направих, след като приятелка ме посъветва!Нейните отзиви за екипа там и сбъднатата и мечта ме накраха да го направя!Колкото по-бързо, толкова по-добре, защото времето напредва, а свободните часове се отдалечават все по-напред във времето!Вече имам час за Др.Персенска :balk_103:за юли и очаквам с нетърпение срещата!!!Там след прегледа ти назначават необходимите изследвания :wink:Така че, мен ме посъветваха да не правя нищо дотогава.Грабвай телефона и бъди упорита, защото свързването никак не е лесно, но не и невъзможно :DУспех, мила!!!И не спирай да вярваш - вълшебници има и чудеса стават :wink:
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ!!!

Здравейте, Д-р Стаменов
Ваша пациентка съм и много се зарадвах на новината, че сте станал татко:) Да ви е жива и здрава дъщеричката!

Поздрави! :)
*
Честита дъщеричка, доктор Стаменов! Нека малкото слънчице да ви донесе толкова много радост, както вие донесохте на нас!
*
Здравейте д-р Стаменов,
На 6.Март към Вашият mail съм изпратила съобщение за консултация с прикачени файлове.Моля при възможност,да ги погледнете,тъй като сме си взели час при Вас за 28.10.2008 и сме започнали да подготвяме документи за инвитро.Когато сме готови ще проверя дали не се е освободил по-ранен час.Надявам се да е възможно при събрани всички необходими документи и изследвания първият преглед да е начало на стимулация за инвитро.
Накратко-от 2 год.правим бебе/неуспешно/.Имам овулация,доказана чрез фоликуметрия, тест за несъвместимост-положителен.Следваше инсеминация,но за съжаление се установи проблем с тръбите-непроходими.Въпросът ми е има ли смисъл от лапароскопия /ще ми навреди ли на организма,ако не предприема тази стъпка/ или да се насочим директно към инвитро.
За нас е много важно мнението Ви и незнам защо,но само докато пиша се изпълвам с надежда и оптимизъм!

Здравейте, д-р Стаменов!
Моят проблем е, че твърде късно срещнах човека до себе си. На 45 години съм. Имам 2 аборта, прекъснати "по желание" съответно на 30 и 38 годишна възраст. От година и седем месеца с мъжа ми правим неуспешни опити. Зная, че на тази възраст репродуктивната способност е силно намалена. Какви шансове имам и какво следва да предприема?
Благодаря Ви предварително.
Здравей те! Казвам се Даниела на 21 год. от Варна.Бременна съм поне доколкото може да се вярва на тестовете(Surecheck).Направих си два теста и двата положителни.Въпреки това чувствам някакво неразполовение както при цикъл.Дали това е нормално,тъпа болка в областа на стомаха.Ще Ви бъда много благодарна ако имате възможност да ми отговорите.Благодаря предварително.