Здравейте, д-р Стаменов. Ето я моята история на кратко.
2004г ме оперират от киста на яйчника.Диагнозата ,с която ме изписват е "Високо диференциран карцином,който не е обхванал капсулата".Предложиха ми радикална операция,върху което трябваше да помисля.Направих скенер,туморен маркер,нищо друго не беше открито.По съвет на медицински кадри,реших да потърся и друго мнение относно диагнозата.Препаратите са гледани от доц.Макавеева и доц.Милев то онкология,София.Идвамата бяха на едно и също мнение,че става въпрос за гранична малигненост.Решихме да "поработим за бебе",за да мога ,недай Боже да ми се наложи да взимам решения за тотална операция,да имам детенце.Опитвахме 1,5.Не се получи.Обърнахме се към специалист.Направиха ми хормонални изследвания,хидротубация, проследяване на цикъл и спермограма.Единственото,което се откри беше мъжки фактор,с 35% подвижни.Другите показатели бяха дори.
Първия ни опит беше инсеминация - неуспешна
Втора инсеминация - фоликула не се пукна.По-късно се установи,че често не пукам фоликулите,Док предположи,че може да е следствие на операцията.
Първо ИКСИ на естествен цикъл.Един фоликул,нула яйцеклетки
Второ ИКСИ.Лека стимулация: 3-7ден клостилбегит, 3,5,7,9,11ден гонал по една инжекция.Пункция на 3 фоликула,две яйцеклетки и само една оплодена.Ембриолозите оцениха ембриона като отличен"отговарял на 90% от показателите за оценка".Опит неуспешен
Трето ИКСИ.Стимулация 3-7 ден фемара,3,5,7ден меногон,по две ампули наведнъж.Преглед на девети ден.Фоликули 22,20,18 мм и два от по14мм.Пункция на 11ти ден.Резултат 4 яйцеклетки,от които две зрели и само една оплодена.Трансфер на втори ден.На десети ден кратка силна и остра болка ниско долу.На 15ти ден отрицателен тест.
На въпроса ми дали не е необходимо да се направят някакви изследвания ,за да се търси причина за неуспеха ,ми беше отговорено,че го обясняват с това,че имаме само по един ембрион и ,всъщност нямаме селекция на най-добрите.Не били нужни други изследвания.
Много Ви моля ,да ми дадете съвет.Как преценявате нещата и какви изследвания бихте ми назначили вие.
Вие каква АРТ процедура,смятате ,че е най-подхдяща за мен, имайки предвид и старата ми диагноза?
С уважение:
Диляна Илиева Иванова
гр. София