0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте д-р Стаменов,
И аз имам въпрос.Това са резултатите от лапарото ми.
TUBA SINISTRA: удължена, с наличие на сактосалпингс, фиксирана към дъгласовото пространство и задна истмична част на матката, с наличе на перисалпингялни сраствания.
ХРОМОПЕРТУБАЦИЯ: да, не пропуска контрастна материя
OVARIUM SINISTRUM: с нормална форма ,големина и структура, с наличие на периоварялни сраствания, покриващи цялата фоса оварика.
Оперативна намеса: адхезиолиза
TUBA DEXTRA:удължена, с наличие на сактосалпингс фиксирана към дъгласовото пространство и задна истмична част на матката, с наличе на перисалпингялни
ХРОМОПЕРТУБАЦИЯ: да, не пропуска контрастна материя
Оперативна намеса:не
OVARIUM DEXTRUM:с нормална форма ,големина и структура, с наличие на периоварялни сраствания, покриващи цялата фоса оварика.

LIGG.SACROUTERINA:б.о
HERAR:б.о
VESICA FELLEA:б.о
LIEN:б.о
ЛАПАРОСКОПСКА ДИАГНОЗА:Лапароскопия оператива.Сактосалпингс билатералис.Адхезионес перитубария и периоварика.Ретроверсио утери фиксата.Адхезиолизис.Лаваж

Имам ли 6ансове да забременея.Какво да правя.Какво бихте ми посъветвали
Благодаря много
Здравейте,
На 21 години съм и от малка имам проблеми с нередовния си цикъл. Когато съм на медикаменти (противозачатъчни или дофастон) всичко изглежда да е наред, но по естествен път цикълът ми се появява изключително рядко. Правени са ми хормонални изследвания, изследвания на щитовидната жлеза, ЯМР на хипофиза, отделно ехограф на яйчниците няколко пъти в годината....Нито 1 от тези неща не е показало отклонение до момента, но въпреки това проблемите стоят нерешени. Скоро моя позната беше диагностицирана със запушени маточни тръби. За съжаление не ми е много близка и не зная какви проблеми е имала, за да се стигне до цветната снимка, която е доказала запушването. Въпросът ми е: възможно ли е и моят случай да е такъв и има ли смисъл да си правя такава цветна снимка, т.е липсата на цикъл признак ли е за запушване на тръбите? Притеснена съм, защото никой от лекарите, които съм посетила - а те не са малко - не ми е споменал за такава възможност. Ще Ви бъда благодарна, ако изясните този въпрос. Благодаря
Здравейте Д-р Стаменов и Д-р Персенска,първо искам да започна с благодарностите си към Вас,Благодаря Ви че ви има и че сбъдвате мечтите на толкова много семейства.
Моят въпрос към вас,ако въобще мога да го конкретизирам е как да продължа напред,коя е най-правилната стъпка от тук нататък.Ние правим опити от сравнително малък период 1 година и 6 месеца.Направих хормонални изследвания след консултацията с гинеколог,а те ми бяха назначени поради липсата на цикъл или по-конкретно имам цикъл на 2-3 месеца веднъж.хормоналните ми стойности са следните:
ден 5
LH ................11.27     жени фоликулярно фаза 1.5-8.00   mu/ml
FSH................6.10      жени фоликулярна фаза 2.9-12 mu/ml
Estradiol.......59.89     жени фоликулярна фаза 18-147 pg/ml
Testosteron...4.33      жени менструален цикъл 0.35-3.33 nmol/l
DEAS..............3.12      жени 19-48 г. 0.1-3.33 micromg/ml
IgG.................3.10 VE    <9  отрицателен
IgM.................2.98 VE    <11 отрицателен
ден 22
Progesteron...1.10      жени фоликулярна фаза 0.1-0.54 ng/ml,жени овулаторен пик 0.12-6.22,жени в лутеална фаза 1.5-20
Prolactin.........6.89      1.3-25 ng/ml

Мъжът ми направи спермограма и ето резултата
въздържание 4 дни
 обем.... 2.5
 цвят .... белезникаво жълтеникав
 втечняване ...... 45 мин
 вискозитет ...... повишен
 Рh .... 8
 брой сперматозоиди в 1 см3 ...27 960 000
 общ брой .... 69 900 000
 подвижност:
 нормокинетични 40%
 хипокинетични  20%
 акинетични  40%
 6-8 левк. на поле
В момента ми предстои стимълация с клостил,без да сме говорили за цветна снимка.Имам две операции в коремната област след катастрофа възможно ли е от тях да са се получили някакви увреждания на тръбите.Вече незнам какво да мисля и да очаквам,колкото повече време минава толкова по-отчаяна съм,незнам какво да правя от тук нататък??Бихте ли ме посъветвали имаме ли шанс със стимулацията??
Забравих да спомена че при прием на противозачатъчни или дуфастон цикъла ми се появява редовно като по часовник,но овулация не успях да засека след дуфастон.Годините ми са 24 а на съпруга ми 35 незнам дали има значение това.
Благодаря Ви че намирате време за всички нас.
Здравейте Д-р Стаменов,предстои ми ин-витро при Вас, но Все още не сме определили кога? След седем месечно чакане най0накрая си получихме протокорите от Здравнта каса, но за съжаление никъде не мога да открия Menogon. От аптеките и фирмите доставчици казват, че най-вероятно ще го доставят през ноември и то не е сигурно. Затова искам да попитам може ли да си го закупя от Вашата клиника или да купя негов заместител, защото ми се иска да започнем стимулацията възможно най-скоро, разбирасе съобразни Вашия график. Искрено Ваша и изпълнена с много надежда- Силва Лилова.
*
Здравейте,Доктор Стаменов!
Ето накратко моята история:
През април 2003 г ми направиха коремна операция по спешност,тъй като имах киста без да знам и тя се спука.Три години по-късно,случайно ми откриха друга киста с ехограф,последва втора коремна операция и една ужасяваща диагноза – ендометриоза.След това бях на четири месечно лечение със Золадекс и още два месеца с Дефирилин.Мисля,че е излишно,докторе,точно на Вас да се обяснява ужасът,който изпитват всички момичета в такъв момент и колко много отрицателна емоция се изразходва,докато се намери правилният път…За мое щастие го намерих във Ваше лице!!!Първата ми и последна среща с Вас беше през януари тази година – тъкмо ми бяха били последната инжекция.Направихте ни спермограма на съпругът ми и цветна снимка на мен,с добри,но не и идеални резултати.Посъветвахте ме след първият ми цикъл да започнем с бебеправенето и…в момента съм бременна в деветия месец!!!Няма по-щастливи бъдещи родители от нас доктор Стаменов!!!Но въпроса,който не спира да ме гложди е – възможно ли е чисто физически,да родя по естествен начин или пак ще се наложи хирургична намеса(секцио),която на мен ще ми е трета подред,и ако дай Боже някога пак забременея,пак ли така,с ножа,безконечно…???Да настоявам ли за раждане по нормален начин и то след две коремни операции?И другият ми въпрос е – засега с Вас надхитрихме болеста,но как да я прогоня от мене,когато вече няма да съм бременна???Дано въпросите ми не Ви се сторят глупави,но аз Ви уверявам,че веднъж минеш ли през подобен Ад,започваш да се чудиш дали всичко е наред с теб,с бременноста ти,с детето ти…И сега накъде,Доктор Стаменов???
Когато ми отговорите,най-вероятно вече ще съм родила,но няма да спра да вдъхвам Надежда на момичетата с подобни проблеми и да им покажа,че аз съм живият пример за „монетата на дъното на джоба”…Ще чакам отговорът Ви с нетърпение.Желая Ви само положителни емоции!!!
Петя
Здравейте Д-р Стаменов! На 34г съм. Накратко: през 2003г. по повод тежка дисплазия ми беше направена конизация с окончателен хист. р-т:Ca colli uteri in situ. През 2005г. след ексртаутерина ми отстраниха лявата тръба. Правих лапароскопия и се оказа, че и дясната ми тръба е запушена. В нач. на тази година правих ин витро за съжаление неуспешно. Получиха се много добри ембриони, но уви! Освен това се получи и хиперстимулация/ след пункцията  извадиха 29 яйцеклетки/?! И така посъветваха ме да замразим ембриони- направено! Но м. юли правих цитонамазка и се оказах пак с дисплазия и на 24.07.т.г. ми правиха реконизация като хист. р-т сега е полипоза. И сега сме отчаяни и объркани. Искам да ви питам дали е дабра идея да опитам със замразените ембриони или да опитаме на естествен цикъл ин витро? Имам ли някакви шансове при това състояние?
*
Re: Консултация с акушер-гинеколог в център з
« Отговор #246 -: Октомври 09, 2007, 18:28:54 pm »
zdraveite pisha vi i se obrashtam kam vas za pomosht skapi lekari. na 24 god. sam i imam problem ot 3 god. ne moga da zabremeneq. kakvo li ne pravih kade li ne hodih no bez rezultat. sega kogato otkrih vashiqt imeil iskam da vi zadam svoite vaprosi. kazaha mi che imam hlamidii che matkata mi e obarnata .kakvo she reche tova .molq za po oprosten otgovor tova li sa edni ot prichinite. kak i kade da se lekuvam. molq za otgovor nasoka i sadeistvie ot vas .blagodarq vi.
« Последна редакция: Ноември 21, 2007, 17:49:55 pm от doshi »
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Здравейте, д-р Стаменов!
След 3 неуспешни инсеминации при Вас и 1 година почивка, другата седмица пак имам час при вас, за да решите как да продължим нататък. Предварително съпругът ми ще направи нова спермограма, която да донеса на прегледа, заедно със старите ми изследвания. Преди срещата ни трябва да ми дойде М. и бих искала да Ви питам дали да идвам до клиниката за някакво изследване? Като идвах за час не знаех кой ден от цикъла ми ще се пада.
Тръгваме с Вас по пътя към нашето бебче с много Надежда и вярвам, че скоро ще успеем заедно :)
Поздрави и пожелания за приятна и успешна работа!

Благодаря ви д-р Стаменов. Надеждата умира последна! :balk_7:
*
zdraveite no vse oshe ne poluchavam vashite otgovori molq za otgovor i pomosht.
а така като гледаш как докторът се появява по веднъж на месец как мислиш, че ще ти отговори от вчера до днес?
*

shoshkata

• **
  • 50
  • Пусть всегда будет солнце!
Ей,doshi, първо пиши на кирилица и второ, имай малко търпение бе, човек!  :wink:

Аз въпроси не видях. Цитирала си само представянето на д-р Стаменов и д-р Персенска.

lb2f
*
Здравейте, Д-р Стаменов,
Ето моята история и въпрос...
Имам увредени тръби, което е причина за инвитро. Имам вече 2 неуспешни опита. В началото на процедурата всичко върви добре, при първата стимулация с Гонал Ф имах 6 фоликула, при следваща стимулация с Клостил бегит отново 6(които не извадихме поради разболяването ми от пневмония) и при трети опит с клостил бегит направих 3 фоликула. Всички фоликули се оплождат и...до тук свършва хубавото...нито един от тях не се развива добре. На третия ден след опложданито ембрионите са разделени едва-едва на 4, което е в долната граница. Освен това имат доста сегменти, за което ембриологът казва, че не е добре. Имам хубава маточна лигавица, хормоните ми са наред, но...не забременявам. Въпросът ми е какво мога да направя като изследване или като процедура, за да разбера какъв е проблемът и защо ембрионите не се делят добре? Възможно ли е трансферът да е на по-късен етап - примерно на 5-6 ден, за да се разбере какво става с тях?
Предварително Ви благодаря за отделеното време и отговора.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
сори за спама, но
Джази има въпроси момичето, 4-тия пост след нейните цитати на лекарите, виж по-добре  :lol:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
Освен, че оглупявам прогресивно, явно и недовиждам вече  :oops:

lb2f
Zdraveite,
Interesuvam se dali e vazmojno da ne nastapva ovulacia pri jenata vseki mesec, i po tochno dali e normalno
:)))
Здравейте д-р Стаменов! Аз съм Силвия от Перник. Правихме две инсеминации при Вас през юни и юли,сега по лични причини пропуснах два месеца. Искаме да продължим, но не знам за кога да искам час ,т.е.на кой ден от цикъла.Бихте ли ме насочили, двете инсеминации са на естествен цикъл, ние сме с мъжки фактор, при мен проблеми не са установени до момента.Благодаря предварително.
Здравейте д-р Стаменов, казвам се Пламена Иванова - на почти 27 години. И аз съм една от хилядите жени с проблеми. Имам 3 неуспешни бременности. Първата - 2005 г. - мъртав плод в 17 седмица. Казаха ми - "естествен подбор давай нататък", след 3-4 месеца бях отново бременна. Началото на 2006 направих отново аборт в 19 седмица - пукнат околоплоден мехур. След този случай направих всички изследвания, които ме бяха посаветвали - генетични, гинекологични, хормонални и др. (при доц.Конова в Плевен).Имам проблеми с щетовидната жлеза - слабо изразен синдром на Хашимото. Посетих д-р Катя Тодорова и тя ми предписа лечение. Започнах го. Забременях за трети път. Април 2007 г. ме оперираха по спешност със спукана тръба от извънматочна бременност.
В момента съм на кръстопът и незнам какво да правя и къде да отида. Аз съм от Казанлък. Просто с проблемни жени като мен, тук и в Стара Загора гинеколозите не искат да се занимават и само ни прехвърлят. Моля дайте ми съвет. Наиастина имам нужда от професионална помощ.
Поздрави!
Пламена Иванова
*

dеkki

• **
  • 74
  • Вярвам в чудеса!
Здравейте, д-р Стаменов! Благодарим ви за всичко, което правите за нас!
Все повече специалисти отричат лечението на Ендометриозата с Диферелин или Золадекс след оперативното лечение, при положение, че двойката желае забременяване и няма други заболявания, изискващи известен период на лечение. Те, както и вие, сте ЗА бързо забременяване.
Какво следва да се направи обаче, ако това забременяване не се случва до година след операцията? Възможно ли е неуспешната инсеминация и неуспешното инвитро да се дължат на рецидивиралата болест? Освен имунологични изследвания, трябва ли да се направи лапароскопия и ако се докаже, че има нови огнища, тогава какво ще последва - хормонално лечение или отново опити за забременяване?
С нетърпрние чакам вашето важно за мен мнение!