0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Радвам се, че имам възможност да поискам мнението Ви, д-р Стаменов! Надявам се да ми отговорите, за което предварително благодаря!
Аз съм на 26год., 176см, 55кг. Цикълът ми дойде на 13год. и от самото начало е нередовен (през 3-4 месеца). Не съм забременявала! Не съм пазила диети! Пуша 5-10 цигари дневно, алкохол пия рядко! При гинекологичните прегледи никога не е била установена овулация! Имам поликистозни яйчници, но не огромни! Не съм пила противозачатъчни! От две години имам сърцебиене, косопад, страдам от безсъние и нервност, кожата ми стана много суха и нееластична! Ходих при ендокринолог и резултатите са:TSH=0.536 mkE/ml/0.27-4.2/; FT4=15.36 pmol/l /12.00-22.00/;СУЕ=4мм. Имам възел от едната страна, но щитовидната жлеза е наред! От началото на тази година цикълът ми стана повече от редовен - тече 10-12 дни с прекъсване 14 дни до следващия цикъл, като  в тази пауза получавам кървене за по ден (алена кръв). Май месец правих хормонални изследвания, като резултатите са: Естрадиол: 18.35 pmol/l; FSH: 67.42 mE/ml; Prolactin: 427.9 mkE/ml; LH: 24.08 mIU/ml. Изписаха ми Цикло-Прогинова, като на 13-я ден от приема му ми дойде. Лекарят каза да продължа приема. Пих Цикло-Прогинова общо 2 месеца, но състоянието ми е все същото - дълги цикли, с кървене по няколко дни помежду им! Партньорът ми е здрав и не е боледувал! Заедно сме 8 години, като не сме използвали предпазни средства. Последните две години не водим редовен полов живот, тъй като той работи далече! Бих желала да се чувствам добре и скоро да забременея! Надявам се да ми помогнете! Благодаря!
Сърдечно Ви благодаря за отговора, Доктор Стаменов!
ЭДРАВЕИТЕ Д-Р СТАМЕНОВ,пише ви една отчаяня жена.Обаждах се в клиниката ви эа час и ми дадоха чак септември до година.Ето на кратко и моята история:На 16 г ме оперираха махнаха ми яйчника и ми направиха пластика на матката.От 10г се опитвам да эабременея.Имам 7 инвитро оплождания-НЕУСПЕШНИ . бях с хидросалпинкс и въпреки това пак ми правеха инвитро,эа последните 3 пъти става вапрос.Само эа едно ви моля да ми кажете имам ли шанс с инвитрото?  Има ли смисъл да опитвам или не?.В момента сам на 32г и сам с един яйчник,чйято тръва е с хидгосалпинкс и с матка в която някои ваши колеги се изразяват,,че не може да се развие нормална бременност,,.Предварително влагодариа эа отговора.
*

sbubi

• 178
  • красотата ще спаси света
здравейте док стаменов,мисля че тук е мястото да изразя благодарноста си към вас.блаодаря ви за всичко което направихте за мен,благодаря на господ че ви има,вие върнахте вярата и силата в мен.поздрави цвети
Д-р Стаменов здравейте!!!!Направих хистеросалпингография при която пише-"контактния материал изпълва хомогенно и с резки очертания kawum uteri,разположена срединно,с оформяне на uterus bikornis".Какво значи това?Аз съм с мисед в 10-та г.с след успешно инвитро през април.Какво ще ме посъветвате?
*

minesota

• 239
  • Всичко е възможно!!!
Здравейте Д-р Стаменов,аз съм на 26г а мъжът ми е на 27г. от 6 години правим опити за бебе, но за съжаление са безуспешни.
Искам да ви попитам тъй-като имам записан час при вас за 07.2008 г.имам следните изследвания: имам цветна снимка на която едната тръба  е трудно пропускаема а другата е ок.Изследвани хормони които също са нормални, но пък са от миналата година и правени няколко фоликулометрии според които има фоликули и се пукат.Мъжът ми има спермограма пак от мин.година, която не е разтълкувана а резултатът е висок обем на еякулата.Ще ви бъда благодарна ако ми кажете какво мога да направя или повторя като изследвания за да не губим време и да имам необходимите изследвания докато дойде редът за прегледът ми при вас! Благодаря ви предварително и ви желая мн. усмивки и още повече професионални успехи!

Много ви благодаря за отговора д-р Стаменов
само да отговоря на въпросът ви:
Спермограмата след установяване на високият обем на еякулата беше повторена, но разделно. Обемът е 10 мл. и се установи че в едната половина всичко е в норма, а в другата почти няма живи сперматозоиди.Незнам какво значи, това ли е проблемът и имаме ли шанс изобщо......., ще послушам съвета ви и ще я повторим, преди да дойдем при вас!
Лек и ползотворен ден!:)
Здарвейте Д-р Стаменов,изключително много се радвам че мога да се консултирам с вас.Аз съм на 21г. и преди 2 седмици направих missed в 12г.с.,беше спряло сърцето на плода след което последва абразио.Вчера си взех резултата от хистологичното изследване но нищо не мога да разбера по-точно немога да разбера каква е била причината за да му спре сърцето.Моя лек.лекар просто взе иследването и абсолютно нищо не ми обясни.Бихте ли ми обяснили какво означава "Децидуа с хорионни въси".И другя въпрос ми е-Аз съм с обърната(по думите на л.лекар недоразвита) матка, в нея ли е причината за спирането на сърцето?Ще ви бъда много благодарна ако поне вие ми разясните тези въпроси.С уважение:Виолета Стоянова
*
ЦИТАТ
Медикаментът от линка главно помага за болковия синдром или поне за това го препоръчват. Дали е стопил кистата не зная, но ако това се докаже и при други пациенти ще е супер откритие и новост в разбирането на лечението на ендометриозата. По настоящите стандарти ендометриозни кисти могат да се лекуват само хирургично.
Благодаря Ви ! Поздрави д-р Стаменов[/u]

Ако правилно съм разбрала отговора, това лекарство може да намали болките.
Много ви благодаря за отговора.  :D
*
Здравейте Д-р Стаменов,
на 30 години съм и ноември месец ще стане една година от безрезултатните ни опити за бебе. Беше ми открита хламидия чрез кръвен тест и титърът ми беше много висок. След месеци борба я излекувахме. Имам 1ва група цитонамазка, микробиологията беше малко лоша,но и там пих лекарства. На фоликулометрия съм ходила 2 пъти, засякохме овулация. По принцип засичам сама с тестове. Последният път когато ходих при моят гинеколог,той ми каза, че се съмнява за сраствания и ми предложи лапароскопия.
За съжаление живея в Стара Загора и тук не се прави оперативна лапароскопия,а аз искам ако имам сраствания то тя от диагностична да премине в оперативна, за да се отстранят.
Хормони не съм изследвала, моят доктор ми каза, че след като имам редовна менструация и нямам оплаквания, няма смисъл да пускам хормони.
Д-р Стаменов, мисля че е време да се насоча към специалист вече и бих желала това да сте вие, но знам че сте прекалено зает. Предстои ми сключване на брак в края на октомври и след това вече тръгвам по пътя на търсенето на истинска причина. Бъдещият ми мъж за сега отказва да прави спермограма, но мисля че с това ще се справя.
Можете ли да ми кажете дали мога да подготвя някой необходими изследвания тук в стара загора и да дойда при вас за консултация за лапароскопия?
Предварително ви благодаря.
*
здравейте,моят мъж има обструктивна азооспермия,направихме-спермограми,днк анализ,генетични изследваня и микробиология.
Всичките му изследваня са добри.
Въпросът ми е следният-колко пари струва горе долу МЕСА И ТЕСЕ,и дали имате такиа случеи завърщили с така желаното дете
*
    Здравейте д-р Стаменов,
    багодаря Ви предварително за отговора, за всеоттдайността и желанието Ви да ни помагате дори и от тук.
Със съпруга ми сме на 29 години и нашето "ходене по мъките"  за така жадуваното бебче започна преди 4 години, когато няколко месеца след сватбата направих missed в 6-та г.с. . 2 години по-късно след втори положителен тест за бременност и прокървяване отново в 6-та г.с. ми откриха ендометриозна киста (кюретаж не е правен), последва лапаротомия , при която е премахната кистата и ми е правена пластика на едната тръба (а другата не е пипана защото е напълно запушена). Последва 6 месеца на Zoladeks и след това 3 месеца неуспешна стимулация. 
  Наскоро правих цветна снимка, която отново показа:едната тръба е абсолютно запушена, а другата е частично запушена.
Заключението на моя доктор е "С  тези тръби - само инвитро".
И така започнахме да събираме необходимите документи.
Спермограмата на мъжа ми според лекаря ни е "задоволителна".

Въпросът ми към Вас е:
  • Трябва ли преди да започванем инвитрото да се премахнат тръбите ми (които явно са запушени и опита за пластика е бил безуспешен)?   
  • А вторият ми въпрос е:  Имам завишени NK клетки и завишени антифосфолипидни антитела , препоръчаха ми имунотерапия (с имуноглобулин ) преди инвитрото, в този форум обаче чета за друг метод "Активна Имунизация" - какво е вашето мнение за този метод?

Вие какво бихте ме посъветвал? (Защото аз вече започнах да губя надежда и сили да се боря.) :(
Здравейте д-р Стаменов!На 31 години сьм и някьде от около пет години цикьльт ми стана много нередовен,дотогава не сьм имала проблеми.На база прегледи и изследвания имам установени намалени размери на яйчниците.Имам записан час при вас за януари,но тьй като нашата среща все оше е далече бих искала да се консултирам с Вас,дали мога да взимам в момента някакво лекарство за предизвикване на цикьла,защото последния редовен беше на 1-ви април.Благодаря ви предварително!
*

motoneti

• *
  • 47
  • Красавеца на мама!
Здравейте и от мен д-р Стаменов,радвам се ,че ви има!Моя въпрос не е като на останалите ,но се надявам все пак малко да ме ориентирате.Аз имам конизация и не мога да си износя така желаното от мен бебче,имам два аборта в 20 и 13г.с.До колкото разбирам вие не се занимавате с такива патологии иначе бих почакала за преглед при вас ,но все пак ако имате някой ваш колега така всеотдаен ,който бихте ми препоръчали ще ви бъда много благодарна.Мерси предварително!
*
Здравейте Д-р Стаменов,
на 30 години съм и ноември месец ще стане една година от безрезултатните ни опити за бебе. Беше ми открита хламидия чрез кръвен тест и титърът ми беше много висок. След месеци борба я излекувахме. Имам 1ва група цитонамазка, микробиологията беше малко лоша,но и там пих лекарства. На фоликулометрия съм ходила 2 пъти, засякохме овулация. По принцип засичам сама с тестове. Последният път когато ходих при моят гинеколог,той ми каза, че се съмнява за сраствания и ми предложи лапароскопия.
За съжаление живея в Стара Загора и тук не се прави оперативна лапароскопия,а аз искам ако имам сраствания то тя от диагностична да премине в оперативна, за да се отстранят.
Хормони не съм изследвала, моят доктор ми каза, че след като имам редовна менструация и нямам оплаквания, няма смисъл да пускам хормони.
Д-р Стаменов, мисля че е време да се насоча към специалист вече и бих желала това да сте вие, но знам че сте прекалено зает. Предстои ми сключване на брак в края на октомври и след това вече тръгвам по пътя на търсенето на истинска причина. Бъдещият ми мъж за сега отказва да прави спермограма, но мисля че с това ще се справя.
Можете ли да ми кажете дали мога да подготвя някой необходими изследвания тук в стара загора и да дойда при вас за консултация за лапароскопия?
Предварително ви благодаря.

Искам само да вметна,че аз също живея в Стара Загора,и мисля,че доцент Лазаров прави оперативно лапаро
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
    Здравейте,д-р Стаменов!Ето че и нашият час за среща с Вас наближи :-)
При Вас сме на 09.10.07 г. в 14 ч.Съпруга ми ще направи по-рано същия ден спермограма.За съжаление не успявам да се свържа с клиниката /все заето ми дава / да потвърдим часа,защото е записан много отдавна.Ще пътуваме от Бургас и искрено се надявам да няма проблем и нашата първа среща да се състои.Все пак отдавна чакаме да се запознаем с Вас! :wink:
С Уважение: Милена Карагьозова
*

shoshkata

• **
  • 50
  • Пусть всегда будет солнце!
Здравейте, д-р Стаменов,
Ваша пациентка съм, но тук искам само да Ви благодаря.  За надеждата, за топлината, за забравената монета, скрита дълбоко там някъде... За запалената клечка кибрит в студа, от която се нуждаем толкова много...
Надявам се, че животът ще върне многократно при Вас всичко онова, което не се скъпите да раздавате. Пожелавам здраве на Вас и Вашето семейство, както и на целия Ви екип. И дано драконът и враговете, с които се борите заедно с нас и заради нас, станат Ваши (и наши) приятели!
Благодаря Ви!
« Последна редакция: Септември 30, 2007, 00:29:44 am от shoshkata »
Уважаеми д-р Стаменов и д-р Персенска,
Предварително Ви благодаря за времето, което ще отделите на моя въпрос!
На 25 години съм, а мъжът ми е на 27. След 1 година неуспешни опити за забременяване, август месец при микробиология на мен и мъжа ми (на ваг. секрет и еякулат), бяха открити Метицилин резистентни златисти стафилококи (MRSA). Всъщност на моята бележка е написано MRSA, а на неговата само SA, не знам дали това е грешка или не. По антибиограма на него му изписаха Аугментин, а на мен Аугментин и Микомакс. Въпросът ми е трябва ли според Вас да се лекувам с някакви вагинални глобули докато пия антибиотика за максимален ефект от лечението и какви бихте ми препоръчали? Подозирам, че заразяването е станало преди малко повече от година, тъй като лежах в болница. От това, което прочетох за този вид стафилококи излиза, че нямам големи шансове да ги излекувам, а следователно и да забременея и да износя бебето. Дори само докато пиша това очите ми се насълзяват. Моля Ви, кажете ми имали ли сте случаи на жени, успели да се излекуват и забременели успешно?
Много Ви благодаря предварително за отговорите Ви, вниманието Ви означава много за мен!
С уважение, Н. Маринова.
Здравейте д-р Стаменов,
на 22 год. съм и имам цикъл от 10-годишна. Венаги ми е бил редовен до преди 2-3 месеца когато започна да закъснява или подранява и стана много оскъден. Отидох на лекар и лекарката каза, че имам кисти на левия яйчник. Предписа ми Линдинет 20 за 3 месеца. Имам засилено окосмяване по корема, между гърдите и вече по лицето :? Докторката без да ми прави изследвания заяви, че това било нормално, била съм си по-космата просто....но това се прояви скоро, а не винаги съм била такава 8O От 8 месеца не мога да забременея, а уж нямало проблем, но никой не ми прави изследвания, просто така го казват :( Моля ви за съвет какво да правя
Д-р Стаменов, здравейте!
Ваша пациентка съм, но въпросите, които ме вълнуват, мога да задам и чрез форума, защото зная, че времето Ви в клиниката е много ценно и никога не съм имала възможност при срещите си с Вас да разбера отговорите на всичко, което ме вълнува.
Първи проблем - имам 2 неуспешни инсета в клиниката. При последното спермограмата беше много влошена и Вие поискахте да помисля за ин-витро. Възможно ли е все пак да пробваме поне още веднъж или два пъти, преди да пристъпим към "тежката артилерия"? А и нито едно от инсетата не беше стимулирано по никакъв начин, иска ми се да не изпускам шансовете си за забременяване, колкото и да са минимални. Проблемът не е във финансовата страна (нямам намерение да се занимавам със здравната каса и да чакам да започне прием на документи - ще се самофинансирам) - иска ми се колкото може повече да отложа и да огранича  каквито и да било вмешателства в организма ми.
Другото, което ме вълнува - не пукам фоликули и след ударни дози прегнил (последния път - 15 000Е, въпреки, че имам чувството, че нещо не е наред в самия прегнил този път, защото не усещам въобще действието му в себе си - преди от 5 000 Е имах съвсем различни усещания, докато сега - нищо различно. Както и да е - не ми е идеята да коментирам препарата). Има ли друг начин да бъдат стимулирани фоликулите ми, за да се спукат (освен Вашата намеса и спукване насилствено)?
Трети въпрос - възможно ли е, ако все пак мога да опитам още 1-2 инсеминации, да разчитам, че ще ги извършите Вие (а не д-р Персенска), или поне, че Вие ще се опитвате да спукате фоликулите?
Четвърти въпрос - ако трябва да правя ин-витро - възможно ли е първо да пробваме без стимулации за повече фоликули, а на естествен цикъл? И, ако не се получи - тогава да пробваме със стимулации.
Пети въпрос - отново за ин-витро - не можахме да се разберем с Вас, ако започнем ин-витро - кога трябва да си запазя час в клиниката - зная само от д-р Персенска, че трябва да ми се сложи диферелин на 20 ден от цикъла, но преди това трябва ли да правя някакви изследвания или нещо друго?
Здравейте д-р Стаменов!
  На 27 години съм първата ми бременност се оказа кухо яйце, направиха ми кюртаж и доктора каза 5-6 месеца поне да се пазим за да се възстановя. Това беше юли месец тази година. Много се притеснявам да не би втората бременноста пак да се окаже кухо яйце. Искам да Ви попитам, първия път ако е кухо яйце и все така ли продължава или втория път може да си е нормална бременност? Може ли да ми напишете нещо по подробно за това?!
Благодаря Ви предварително.