Д-р Стаменов, здравейте!
Ваша пациентка съм, но въпросите, които ме вълнуват, мога да задам и чрез форума, защото зная, че времето Ви в клиниката е много ценно и никога не съм имала възможност при срещите си с Вас да разбера отговорите на всичко, което ме вълнува.
Първи проблем - имам 2 неуспешни инсета в клиниката. При последното спермограмата беше много влошена и Вие поискахте да помисля за ин-витро. Възможно ли е все пак да пробваме поне още веднъж или два пъти, преди да пристъпим към "тежката артилерия"? А и нито едно от инсетата не беше стимулирано по никакъв начин, иска ми се да не изпускам шансовете си за забременяване, колкото и да са минимални. Проблемът не е във финансовата страна (нямам намерение да се занимавам със здравната каса и да чакам да започне прием на документи - ще се самофинансирам) - иска ми се колкото може повече да отложа и да огранича каквито и да било вмешателства в организма ми.
Другото, което ме вълнува - не пукам фоликули и след ударни дози прегнил (последния път - 15 000Е, въпреки, че имам чувството, че нещо не е наред в самия прегнил този път, защото не усещам въобще действието му в себе си - преди от 5 000 Е имах съвсем различни усещания, докато сега - нищо различно. Както и да е - не ми е идеята да коментирам препарата). Има ли друг начин да бъдат стимулирани фоликулите ми, за да се спукат (освен Вашата намеса и спукване насилствено)?
Трети въпрос - възможно ли е, ако все пак мога да опитам още 1-2 инсеминации, да разчитам, че ще ги извършите Вие (а не д-р Персенска), или поне, че Вие ще се опитвате да спукате фоликулите?
Четвърти въпрос - ако трябва да правя ин-витро - възможно ли е първо да пробваме без стимулации за повече фоликули, а на естествен цикъл? И, ако не се получи - тогава да пробваме със стимулации.
Пети въпрос - отново за ин-витро - не можахме да се разберем с Вас, ако започнем ин-витро - кога трябва да си запазя час в клиниката - зная само от д-р Персенска, че трябва да ми се сложи диферелин на 20 ден от цикъла, но преди това трябва ли да правя някакви изследвания или нещо друго?