0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
тератом
« -: Април 17, 2007, 15:39:29 pm »
При лапароскопията ми отстраниха две кисти.В протокола,който ми дадоха веднага пише,че едната е ендометриозна, другата дермоидна.Сега обаче си взех епикризата , в диагнозата не е посочена ендометриозната,а пише Teratoma ovarii (???), а по-надолу- ПХИ-текоматоза, зрял тератом и struma ovarii...и разни други неща,които са ми ясни.Лекарката,която ми даде епикризата каза, че всичко е наред, но аз подлагам вече на съмнение всичко.А контролния ми преглед при моя лекар е чак след 10 дни. Позната ли ви е тази диагноза?
Re: тератом
« Отговор #1 -: Април 17, 2007, 18:28:35 pm »
Надявам се наистина всичко да е наред.
Ако си добре с английския погледни в Гугъла.
Има доста линкове по въпроса.
Ако има възможност чуй се с лекаря си по-рано,
за да ти разясни нещата и да не се притесняваш.
Успех, mercy !
« Последна редакция: Април 17, 2007, 19:35:29 pm от BLACK_ROSE »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Април 17, 2007, 19:22:27 pm »
Има ли причина да подлагаш на съмнение точно хистологичната диагноза?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #3 -: Април 18, 2007, 08:36:40 am »
Не, просто не ми е ясна и искам да си си изясня нещата. А и малко се вълнувам от това дали ще лекувам ендометриза няколко месеца или не, но това ще го каже доктора като го посетя. Благодаря ви.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #4 -: Април 18, 2007, 14:48:39 pm »
Здравей mercy,
при мен също при операция на киста беше открит зрял тератом, заради който ми беше махнат яйчника. Доколкото знам това е вид тумор - доброкачествен - на генеративните клетки.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #5 -: Април 18, 2007, 19:48:02 pm »
Щом пише тератом, значи е това, но ако искаш, консултирай се и с друг патоанатом. Можеш да си вземеш препаратите и да поискаш второ мнение.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #6 -: Април 23, 2007, 18:17:35 pm »
Щом пише тератом, значи е това, но ако искаш, консултирай се и с друг патоанатом. Можеш да си вземеш препаратите и да поискаш второ мнение.

Какви препарати да си вземе?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #7 -: Април 23, 2007, 18:19:08 pm »

Какви препарати да си вземе?

Хистологичните препарати имах предвид.

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #8 -: Април 23, 2007, 21:49:27 pm »
[quote author=Мели

Хистологичните препарати имах предвид.
[/qu

Аз не знаех че те се пазят. Колко време се пазят, някаква идея?
Благодаря Мели.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #9 -: Април 23, 2007, 21:55:30 pm »
Десет години мисля.

Димитър Кудоглу