0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

тест за проходимост на тръбите
« -: Април 17, 2007, 14:43:37 pm »
Знам, че темата е обсъждана многократно, изчетох доста предишни разисквания и все пак не ми стана ясно може ли да се направи тест за проходимост на тръбите с упойка?
Благодаря!
Не вярвайте в чудеса - разчитайте на тях!
Re: тест за проходимост на тръбите
« Отговор #1 -: Април 17, 2007, 14:47:27 pm »
За можене - може, но защо? Да, боли, но не повече отколкото сме свикнали всички ние, жените, покрай месечния си цикъл. Не мисли за болката, тя преминава бързо. Важно е резултатът да бъде добър! Пожелавам ти успех!!!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #2 -: Април 17, 2007, 15:04:07 pm »
Да, боли, но не повече отколкото сме свикнали всички ние, жените, покрай месечния си цикъл.

Мен ме боля много повече, но това е строго индивидуално. И като имаш предвид, че съм правила 3 пъти такава снимка и то без упойка, значи се преодолява. Успех!
« Отговор #3 -: Април 17, 2007, 15:05:20 pm »
На мен лично ми я правиха с упойка. Но както и да я направиш е важен резултата.Успех!
*
« Отговор #4 -: Април 17, 2007, 15:12:31 pm »
Какъв тест? за хидротубацията няма нужда от упойка. за цветна снимка - не знам, но мисля, че другите момичета за това са говорили.
Късмет!

« Отговор #5 -: Април 17, 2007, 15:18:50 pm »
Здравейте момичета!
За да не отварям нова тема ще питам тук :D, има ли някакви условия които трябва да изпълня преди цветната снимка- имам предвид да не пия много вода...или разни такива?
Забравих да питам док, а утре е процедурата.
Нищо не съм срещала като чета тук по този въпрос...но все пак да попитам :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #6 -: Април 17, 2007, 15:19:14 pm »
прочетох, че болката е поносима в предишните теми, но мен много ме е страх. затова реших, че ако е с упойка, би било много по-добре.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #7 -: Април 17, 2007, 15:28:54 pm »
в повечето клиники вече се прави с пълна упойка. по-малко стресиращо е. важна информация е и е добре да се направи. Успех!

п.п. нов емокотин видях да го пробвам  :bori_001:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #8 -: Април 17, 2007, 15:31:22 pm »
Cheetah, пожелавам ти положителен резултат след хидротубацията!
Това ще изтрие всяка болка!Не се страхувай!
Довери се на лекаря си, и нека късмета бъде с теб! yahoo_17

П:П:Евроооооо!И  аз и го видях, изпревари ме! :bighug:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #9 -: Април 17, 2007, 15:32:37 pm »
Здравейте момичета!
За да не отварям нова тема ще питам тук :D, има ли някакви условия които трябва да изпълня преди цветната снимка- имам предвид да не пия много вода...или разни такива?
Забравих да питам док, а утре е процедурата.
Нищо не съм срещала като чета тук по този въпрос...но все пак да попитам :D
радостинка, а ти с упойка ли ще я правиш? ако - ДА, то гладна, жадна отиваш при док. /минимум 6 часа да не си яла или пила нещо/
Успех!

п.п. я тези емокотини взеха да извират бре :lol:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #10 -: Април 17, 2007, 15:43:33 pm »
благодаря.
при мен не е спешно. но след толкова много трудности съм решила да направя всевъзможните изследвания. може би и заради неприятностите отк последния месец изобщо не издържам на никаква болка, което никога не е било преди и ме е страх от всичко.
но сте прави, че резулатът е най-важен.
« Отговор #11 -: Април 17, 2007, 15:54:44 pm »
В итерес на истината незнам.
Док нищо не ми каза
Изписаха ми следното:
Урографин 2 ампули;
Но-шпа - 1 ампуля
И атропиниум сулфирикум- 1 ампула ( незнам дали го написах правилно)
Последното изобщо нищо не ми говори като име.
Ако обаче трябва да е с упойка, незнам как ще издържа но 12часа на обяд гладна и жадна :wink:
 :bori_015:  Много са тариктски тези... :lol:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #12 -: Април 17, 2007, 18:33:40 pm »
прочетох, че болката е поносима в предишните теми, но мен много ме е страх. затова реших, че ако е с упойка, би било много по-добре.
Айде сега - става дума за няколко минути. Стискаш зъби и това е! И мен ме боля много повече от "нормален" месечен цикъл и то като се има предвид, че и цъкълът ми е много болезнен. Обаче като си помисля колко време се свестявам от пълната упойка и как ми се мотае главата с дни и как ми се гади, смятам че стискането на зъби пет минути е за предпочитане! Още повече, че болката е индивидуална, теб може и почти да не те боли!
« Отговор #13 -: Април 17, 2007, 18:41:43 pm »
Цитат
Още повече, че болката е индивидуална, теб може и почти да не те боли!
Абсолютно! Ей, поради тази причина няма как да се обясни какво ще усетиш, докато сама не минеш през него :) И да боли, никой не е умрял от това :) Ако имаш болезнен цикъл - нещо такова е. Не е болка за умиране, понася се. В крайна сметка го правиш с цел да скъсиш пътя си към бебето и това е най-важното!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #14 -: Април 17, 2007, 20:51:11 pm »
Cheetah,лично мен ме боля повече от нормалния цикъл,но се преживява.
При всеки е индивидуално.Теб може  вобще да не те боли. :D
Ако толкова много те е страх,направи хидротубация с упойка.
Успех мила!!!!Надявам се резултата да е перфектен! :D
*
« Отговор #15 -: Април 18, 2007, 10:49:20 am »
аз мисля че няма никаъв смисъл от упойка при хидротубация, верно че при всеки е различно, но не мисля че може да е непоносимо.
мен лично при самаата процедура не ме боля, после ме боля много, около ден докато излезе течността, но с болкоуспокояващи се оправя.
няма нищо страшно, чита :)

*

I

« Отговор #16 -: Април 18, 2007, 14:31:17 pm »
Аз също си правих цветна снимка без упойка,но може би от страх и нагласа за непоносима болка наистина много ме болеше. Дори без малко да колабирам,та се наложи да ме свестяват с вода. Важното е да се отпуснеш и да не мислиш за това.Не е болка за умиране! :lol:
« Отговор #17 -: Април 18, 2007, 14:46:29 pm »
 8O 8O 8O

звучи ужасно.
благодаря на всички за подкрепата. прочетох, че някои от момичетата тук са против цветната снимка и ми е чудно защо.
*
« Отговор #18 -: Април 18, 2007, 15:23:19 pm »
Здравей Cheetah, аз лично не съм правила цветна снимка. От това което съм чела стигам до извода, че при цветната снимка не винаги става много ясно дали има запушване на тръбите. За това много момичета предпочитат лапароскопията - тя е най-точна. Имам близък, който е лекар и ме посъветва да не правя цветна снимка, защото облъчването от снимката е голямо и после е желателно да направиш месец два почивка от бебеправенето. От друга страна момичетата споделят, че е най-удачно да бебеправите в месеца на цветната снимка, тъй като контрастното вещество сресва власинките и така се увеличава шанса.
И само да добавя, че имам приятелка, която месец след хидротубацията направи извънматочна бременност.
Моя съвет е цветната снимка да е след година опити.
/>
« Отговор #19 -: Април 18, 2007, 15:25:10 pm »
о, Боже!!!! то май се оказва, че най-добре е лапаро направо....