Доста е неприятно това с генетичните, и при нас беше горе-долу така. Проблемът е пътуването. Хайде, ако е клиника в родния град, ОК, но едно пътуване струва доста нерви, отпуски, разходи ... И на нас иначе ни бяха казали, че трябва на място да си ги получим, защото има мутация. (Тук да вметна една скоба как не е особено приятно да знаеш, че имаш някакъв проблем с генетичните, но да не знаеш какъв е той...). В крайна сметка все пак проявиха разбиране и ме консултираха по телефона, ама и аз вече бях изчела сума неща и се оказах подготвена. Получих си генетичните по пощата в крайна сметка, с хубав коментар и заключение на генетиците, и всичко се подреди добре.
Според мен трябва някаква гъвкавост, предвид че повечето пациенти не са от Плевен. В чужбина даже за първоначална консултация можеш да се запишеш за провеждане по телефона, плащаш си и готово. Иначе е похвално от страна на генетиците, че искат да си вършат работата сериозно, но ми се струва, че заради пътуването трябва да се проявява малко гъвкавост.