Здравейте, момичета!
Намесвам се в темата, без да имам опит в АРТ.
Подкрепям мнението на valia55411, в частта, че гладуването по метода на Ковачева успокоява подивелите хормони и пречиства организма. Нещото, което трябва задължително да се има пред вид - гладуването винаги трябва да бъде
стартирано и следено от специалист . Опасно е да се гладува без лекарски контрол. Преди започване на гладуването задължително се правят изследвания за нивата на хормоните, за да се прецени дали въобще организма може да понесе диетата. В клиниката на д-р Емилова никой няма да назначи гладуване (особено в случая на sunnyflower) без изследване на хормоните.
Мила sunnyflower, и аз като valia55411 имам няколко курса на гладуване при д-р Емилова.
В никакъв случай не предприемай гладуване сама! В действителност нивата на хормоните ми вече година и половина след последното гладуване са прекрасни. Резултати има, но за да ги има тях трябва да си следена от лекар.
Пожелавам ти успех!
Fussii, случая на valia55411 не е прецедент. Метода на Ковачева в действителност работи. Може би момичета от този форум са скептични и малко от тях биха му се доверили някога, но успехите на клиниката са налице. Не бива да отричаме нещо, само защото не го познаваме. За някой може тази мярка (гладуването) да се види крайна - всеки има право на мнение. За мен беше по-добре вместо да приемам изкуствено хормони да стабилизирам нивата им в организма. Може и чудно да ви стори, но организма не страда от тези кратки гладувания. Кръвната ми картина е перфектна, не страдам от липса на което и да е вещество или минерал.
Следва обаче да се има пред вид, че
бебеправене и гладуване са абсолютно несъвместими неща! Ако някой от вас реши да гладува по метода на Ковачева трябва да спре опитите за бебе в този период.