0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,

Първо незнам дали темата е за тук или за хормонални проблеми за което се извинявам.Ако не е моля модераторите да я преместят.
Отдавана не съм писала. Имам проблем който започна да ме притеснява вече.Преди малко повече от месец писах,че прекратихме посредата моето първо ин витро поради не еднакво развиващи се по големина фолекули.Това беше на 5 март.Първия ми цикъл след това дойде на 28-я ден което за мен е дълъго време тъй като по принцип цикъла ми идва на 23-24дни. След този цикъл следващия ми дойде на 16-я ден и от тогава не е спирал станаха 2 седмици почти вече.Спря за 2 дни и пак почна.Четох, че след неуспешно ин витро е нормално да има по различен цикъл но пък чак толкова и толкова дълго.Когато ми дойде на 16-я ден на втория ден отидох на лекар дадох кръв за хормони и минах улртрасаунд.Видя се, че имам 3 кистички останали от стимулацията.Отидох след няколко дни на 8-ми ден от цикъла отново за да видия кръвния резултат от предишния път.Резултата показваше,че естрогена ми е по висок от обичайното за ден 2 от цикъла,което Док.изтълкува, че ден 2 в действително ми е било ден -2 и че това не ми е 8-ми ден а 6-ти. Вторите кръвни резултати показаха че прогестерона ми седи висок.Утре съм пак на лекар да видим какво ще покажат пак хормоните и с това мое 2 седмично кървене какво става. Със сигурност е голяма каша в моя организъм а толкова ми се иска всичко по скоро да се оправи за да започна втори опит ин витро, но не все проблеми и незнам това нормално ли е или не .
Благодаря ви, че изчетохте дългия ми постинг, ще съм благодарна ако споделите с мен вашия опит.
Благодаря ви момичета.
*
Re: Незнам какво става с този мой организъм
« Отговор #1 -: Април 17, 2007, 07:15:27 am »
  Здрасти,
  трябва да регулираш хормоните и тогава да мислиш за следващ опит. Не бързай!
  При мен, при един от опитите ми, когато прекратихме стимулацията, тъй като не вървяха фоликулите ми дойде чак на 38 ден.
« Отговор #2 -: Април 17, 2007, 09:23:29 am »
При мен след прекратяване на стимулацията цикълът ми продължи общо взето както обичайно, но явно при всеки е различно, а и при мен стимулацията беше прекратена в доста начален стадий.
Пожелавам ти бързо възстановяване!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #3 -: Април 17, 2007, 19:21:08 pm »
 Благодаря ви, че споделихте вашето мнение и опит с мен момичета.

И дума неможе да става да започна втория опт ин витро преди да си влезе всичко в релсите, ще изчакам колкото е необходимо. Днес ходих при Док. на преглед отново,моите 3 кистички останали от стимулацията на единствения ми яйчник още са си там и не намаляват, но Док. каза че ще изчезнат,което искрено се надявам.Пуснах отовно хормони и да видим резултата какъв ще е защото все така си тече вече 14 дни почти.
Благодаря ви отново за споделения опит.
*

valia55411

« Отговор #4 -: Май 08, 2007, 23:21:51 pm »
zdraveite,
otnosno regulirane na hormonite,nai-dobria i barz na4in e gladuvane po sistemata na kova4eva-emilova.
az sam na 47g,haos v hormonite sled vtoro neuspe6no invitro.konsultatzia pri emilova.gladuvah v ka6ti dva pati po 20 dni i vednaj 30 .rezultatat e:dve mom4entza blagodarenie na 3 opit vav varna pri markova.poviarvai mi i ne gubi vreme
*

valia55411

« Отговор #5 -: Май 09, 2007, 02:44:46 am »
edinstveniat na4in da opravite barzo hormonite e da gladuvate po metoda:kova4eva-emilova.azsam na 47 i sled dva neusp.opita konsultatzia pri emilova,gladuvah v ka6ti dva tzikala po 20 dni i edin-30.sega se radvam na 10 mes.si blizna4eta-mom4eta,blagodarenie na dotz.markova vav varna.ne gubete vreme.ako dalboko go jelaete 6te gladuvate lesno.

Пиши на кирилица и с регистрация!

Зачатие не толерира опасни за здравето съвети!
« Последна редакция: Май 09, 2007, 09:30:28 am от ultra »
*
« Отговор #6 -: Май 09, 2007, 08:15:56 am »
edinstveniat na4in da opravite barzo hormonite e da gladuvate po metoda:kova4eva-emilova.azsam na 47 i sled dva neusp.opita konsultatzia pri emilova,gladuvah v ka6ti dva tzikala po 20 dni i edin-30.sega se radvam na 10 mes.si blizna4eta-mom4eta,blagodarenie na dotz.markova vav varna.ne gubete vreme.ako dalboko go jelaete 6te gladuvate lesno.
Да бе повярвах ти. 8)
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #7 -: Май 09, 2007, 09:13:55 am »
:bad_idea:
Даже си мисля, че и без инвитро би могло да се оправи всичко - да беше погладувала 9 месеца.
Да знаете момичета, аз имах хормонални проблеми и ме бяха пратили за инвитро. Ама аз преди това не гладувах и минах даже без инвитрото - ама това е съвсем сериозно. Само смених лекаря :lol: А ако ще водим статистика - може би защото смених не само лекаря като име, а и като пол.  :a_snake_01:
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #8 -: Май 09, 2007, 09:40:20 am »
Аз съм чувала за този прецедент - Валя, да са ти живи и здрави близнаците! Явно ти си намерила верната формула за себе си! За съжаление някои още не сме.  :(
Много се впечатлих от това гладуване. Би ли споеделила малко повече какви са били хормоналните ти проблеми и как точно е преминало гладуването и последващия опит.
*
« Отговор #9 -: Май 09, 2007, 10:01:56 am »
Момичета, бъдете внимателни със съветите, които получавате и давате! Лекар и само лекар трябва да препоръча какъвто и да е вид диета. Важи и за всичко останало. Нашият форум е място, където можем да споделяме чувства и преживявания, да разкажем какво ни се еслучило и как лекарите са подходили в нашият конкретен случай, но нека се въздържаме да поставяме диагнози и предписваме терапия или подлежащи на дискусия начини на хранене и поведение!
*
« Отговор #10 -: Май 09, 2007, 10:09:35 am »
Съгласна съм, че всеки случай е индивидуален и не е добра идея да се прилага лечението на един пациент върху друг. Но нека разберем и за тази възможност. И също така съм на ясно, че гладуване без лекарски контрол може да доведе до опасни за здравето последици.
*
« Отговор #11 -: Май 09, 2007, 15:09:26 pm »
Да, и ако може да не се надяваме ние да бъдем вторият прецедент в световен мащаб, ами така по-традиционно да опитваме.

Мила, след моето единствено и неуспешно ИКСИ, нямах цикъл, ама никакъв 70 дни. По принцип моя цикъл е сравнително точен и тогава бая се бях ошашкала. Но после нещата си се нормализираха. Спокойно
В очакване ....
*

valia55411

« Отговор #12 -: Май 10, 2007, 00:40:22 am »
МИЛА ТА, АЗ СЕ ЗАПОЗНАХ С ТОЗИ МЕТОД,ПОЗВОЛЯВЯЩ НЯ ОРГАНИЗМА ДА СЕ САМОВЪЗСТАНОВЯВЯ ОЩЕ ПРЕДИ 15Г.,КОГАТО ИЗЛЕА=ЗЕ КНИГАТА НА ЛИДИЯ КОВА4ЕВА.БЯХ ОТ4АЯНЯ ОТ ДЪЛГИЯ СТЕРИЛИТЕТ И ОПИТВАХ ВСИ4КО.15 Г САМА ОРАВЕХ ЛЕ4ЕБНИТЕ ЦИКЛИ,НО НИЩТО.МИНАЛАТА ГОДИНА РЕШИХ ДА СЕ КОНСУЛТИРАМ С Д-Р ЛУДМИЛА ЕМИЛОВА,ПОСЛЕДОВАТЕЛКА НА ТАЗИ ИДЕЯ,ЗА ДА РАЗБЕРА КЪДЕ БЪРКАМ.ОКАЗА СЕ В ДЪЛЖИНАТА НА ЦИКЛИТЕ.ИЗПЪЛНИХ ПРЕПОРЪКИТЕ И И СЕ РАДВАХ НА БРЕМЕННОСТ БЕЗ НИТО ЕДИН ДЕН БОЛНИ4ЕН,ОТТОЦИ КРЪВНО И Т.Н.ДЕЦАТА СЕ РОДИХА ПО 3.5КГ 49 СМ .НАИ-ИНТЕРЕСНОТО Е СЛЕД РАЙДАНЕТО КЪРМИХ 8МЕСЕЦА И ПЪРВИАТ ЦИКЪЛ БЕШЕ НА 6 МЕСЕЦ С ФОЛИКУЛ24СМ.ТАКЪВ НЕ СЪМ ПРАВИЛА ПРЕДИ ТОВА.НЕ АНГАЖИРАМ НИКОГО С МОЯТ ОПИТ,САМО ГО СПОДЕЛЯМ
*

VALIA55411

« Отговор #13 -: Май 10, 2007, 00:48:56 am »
ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА ГРЕШКИТЕ!КОМП.МИ НЯМЯ КИРИЛИЦА И ОЩЕ МИ Е ТРУДНО
*
« Отговор #14 -: Май 10, 2007, 00:54:33 am »
Писането с главни букви във форуми означава крещене.

*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #15 -: Май 10, 2007, 07:41:16 am »
Здравейте, момичета! :)
Намесвам се в темата, без да имам опит в АРТ.
Подкрепям мнението на valia55411, в частта, че гладуването по метода на Ковачева успокоява подивелите хормони и пречиства организма. Нещото, което трябва задължително да се има пред вид - гладуването винаги трябва да бъде стартирано и следено от специалист . Опасно е да се гладува без лекарски контрол. Преди започване на гладуването задължително се правят изследвания за нивата на хормоните, за да се прецени дали въобще организма може да понесе диетата. В клиниката на д-р Емилова никой няма да назначи гладуване (особено в случая на sunnyflower) без изследване на хормоните.
Мила sunnyflower, и аз като valia55411 имам няколко курса на гладуване при д-р Емилова. В никакъв случай не предприемай гладуване сама! В действителност нивата на хормоните ми вече година и половина след последното гладуване са прекрасни. Резултати има, но за да ги има тях трябва да си следена от лекар.
Пожелавам ти успех!
Fussii, случая на valia55411 не е прецедент. Метода на Ковачева в действителност работи. Може би момичета от този форум са скептични и малко от тях биха му се доверили някога, но успехите на клиниката са налице. Не бива да отричаме нещо, само защото не го познаваме. За някой може тази мярка (гладуването) да се види крайна - всеки има право на мнение. За мен беше по-добре вместо да приемам изкуствено хормони да стабилизирам нивата им в организма. Може и чудно да ви стори, но организма не страда от тези кратки гладувания. Кръвната ми картина е перфектна, не страдам от липса на което и да е вещество или минерал.
Следва обаче да се има пред вид, че бебеправене и гладуване са абсолютно несъвместими неща! Ако някой от вас реши да гладува по метода на Ковачева трябва да спре опитите за бебе в този период.
« Последна редакция: Май 10, 2007, 07:48:07 am от Жужка »
Мога, стига да искам.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #16 -: Май 10, 2007, 09:08:40 am »
Жужка, права си да не ангажираш никого с мнението си, ама Валя се държи доста агресивно.
Аз лично не виждам нищо странно в това да кърмиш 8 месеца и без да си гладувала по Лидия Ковачева. Може би е странно съвпадение, ама и аз кърмих 8 месеца без да съм гладувала. И бих кърмила и още, ама преумората си каза думата. Нямах отоци и кръвно по време на бременността, ама не се отказах от болничните. Оставих геройствата на други и не съжалявам за това. Оказа се, че и без мен света не свърши. Даже майчинството си го изкарах до последния ден и "О! Чудо! Земята си се въртяла и без мен  :balk_160:".
НЕ АНГАЖИРАМ НИКОГО С МОЯТ ОПИТ,САМО ГО СПОДЕЛЯМ
Е и аз така!
 :hungry: :help: :help1: или  :balk_170: :beerdr:  :coffee: :balk_190:
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #17 -: Май 10, 2007, 10:36:07 am »
Точно за да споделяме нашия опит и да го срещнем с опита на другите посещаваме този форум. Поздравявам Жужка за това, че се намеси интелигентно! Препоръката ми към Valia55411 е само да преразгледа начина си на общуване във форума.
*
« Отговор #18 -: Май 10, 2007, 11:10:48 am »
Аз не мисля, че Валя се е държала неадекватно - тя само сподели своя опит. Смятам, че всички тук са достатъчно "препатили" и на никой не вреди допълнителната информация за регулиране на хормоните. И не казвам, че гладуването е панацея.
Всъщност се оказва, че гладуването може да помогне при хормонални "недоразумения" и предлагам да прехвърлим дискусията там. Извинения на sunnyflower, че и спам-ихме темата.
*
« Отговор #19 -: Май 10, 2007, 11:25:19 am »
 ТА, никой не отрекъл теорията на лечебния глад. Дискусията касаеше нещо различно. Аз лично също бих искала да разбера как лечебният глад повлиява хормоналния баланс. А що се отнася до Valia55411, вероятно не си прочела и останалите й публикации. Присъединявам се към теб като се извинявам, че отклонихме темата.