0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета. Моля за вашите препоръки, ако някой има впечатления за някой добър лекар по проблемно забременяване в Майчин дом - София. Също така приемам и не толкова добри впечатления ако имате такива. За съжаление тепърва започвам ходенето по мъките и първото разочарование, с което се сблъсках е че се опитах да си запиша час при д-р Стаменов и се оказа че часове дават чак за Октомври...което ме съкруши. :( До скоро се надявах че бебето ще стане от самосебе си, но не се получава нещо а и времето ме притиска и нямам никакво време за губене. Ще съм ви благодарна ако някой би могъл да ме ориентира и да сподели своя опит...Благодаря предварително.
*
Чувала съм добри отзиви за д-р Филипов от МД, но нямам лични впечатления.
*
Аз тръгнах от д-р Филипов отнесе се професионално, назначи ми първоначалните изследвания прегледи и т.н.
Ние зациклихме покрай спермограмата на мъжа ми върнахме се в Пловдив нямахме щастието да попаднем където трябва.

Мисля, че д-р филипов или някой друг, виж с търсачката би могъл да ти помогне, в МД има добри специалисти, зависи за какво.
*
Благодаря ви sia и orhideia..ще потърся нещо за него...Аз започвам съвсем отначало, не знам дали има проблем или не, но за съжаление за сега не става а нямам време за отлагане. Четох във форума разни неща - за Налбантов например, които определено ме накараха да се замисля и да внимавам много при кого ходя...затова исках да събера повече впечатления...
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
По-добре си изчакай октомври месец и си запиши час за д-р Стаменов или пък отиди в друга репродуктивна клиника. По мое мнение свестен доктор по стерилитет  в Майчин дом - София няма. Лично аз съм била при доц. Налбански и си останах само с една консултация.
За д-р Филипов нямам лични впечатления, освен проведения разговор между него и негова пациентка в поликлиниката на МД и  докато си чаках на преглед станах без да искам свидетел на разговора. Та въпросния доктор много компетентно обясняваше как хормоните на щитовидната жлеза нямали връзка със стерилитета.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
а защо реши точно в Майчин дом да ходиш? там отдавна няма специалисти по стерилитет.
добрите специалисти по стерилитет са вече в частните клиники.
освен д-р Стаменов, частни клиники има и други. на първа страница на сайта има списък с тези клиники. разгледай ги, прочети мнения и помисли.

не съветвам да се бухаш в МД.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Твърдо против майчин дом съм. изгубиха ми известно време там, за щастие малко, щото доста бързо ги разконспирирах колко са некомпетентни. не помня името, но някаква жена беше, която не можа да прецени дали матката ми е подвижна или не 8O
а мъжа ми едоин докртор го излъга че не са му добре резултатите от спермограмата, даже лекарства му преписа... после в две специализирани клиники ни казаха, че резултатите му са чудесни...
не си губи времето с майчин дом!

*
Именно опитах се да ти подскажа без излишни полемики.
Ще ти пиша на лични.
*
Благодаря ви момичета. Аз си записах час при д-р Стаменов, но се притеснявам че е страшно далече във времето а аз нямам време за чакане (не съм първа младост  :( )Реших докато ми дойде записания час все пак да предприема нещо и най-малкото да отида подготвена с някакви изследвания на първо време. Затова реших да ви попитам ...защото от поликлиниката, в която съм абонат ме насочиха да ходя там. Чесно казано нито искам, нито сьм решила да ходя в МД...просто не знам какво да правя..единственото което искам е да намеря добър специалист с който да започна лечение ако се налага веднага.. :(
*
Вариант 1: Запиши си час при д-р Персенска от екипа на д-р Стаменов. При нея е по-свободно и ще си в ръцете на компетентен специалист.
Вариант 2: Запиши си час при д-р Владимиров.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Вариант 1: Запиши си час при д-р Персенска от екипа на д-р Стаменов. При нея е по-свободно и ще си в ръцете на компетентен специалист.
Вариант 2: Запиши си час при д-р Владимиров.
Късмет.

и аз съм на това мнение.
 За МД - има добри специалисти ,но не за стерилитет.Аз иначе съм много довола от д-р Филипов ,той ми прави лапароскопия.

<br />
По-добре си изчакай октомври месец и си запиши час за д-р Стаменов или пък отиди в друга репродуктивна клиника. По мое мнение свестен доктор по стерилитет  в Майчин дом - София няма.

Много горещо подкрепям мнението на Лейдито.
Dsd, по-добре бързай бавно, мила, както са казали старите хора; бързането понякога може да ни излезе твърде скъпо и опасно за зравето (говоря от личен опит).
Не вярвам да си чак толкова престаряла. Ако се запишеш тези дни, реално ще чакаш 4 мес (август не работи) и можеш да използваш времето ползотворно - да спестиш нещо, да се информираш по-задълбочено, примерно.
Можеш да се запишеш при Персенска, Владимиров...
*
Благодаря ви момичета. :bighug: Успях да си запиша час при Владимиров по-скоро и много се надявам да не ми се налага да се възползвам от този през октомври.. :goodluck:
*
Аз ходих на преглед при проф. Богдан Налбански на 20.02.2006г. /в стая 224 в Майчин дом/. Набързо ме прегледа, обясни ми че трябва да се направи лапароскопия, взе ми 30лв. и си излязох точно след 10мин.
На 27.03.2006 той ми прави лапароскопията. Когато отидох при него на другия ден, за да ми обясни положението, беше изключително груб. Каза, че в корема ми било пълен гювеч и че само годините ме спасявали. Аз съм на 27. Пращаше ме да си осиновявам дете. Когато разбра обаче, че няма да оставя така нещата, той ми препоръча да опитаме с пластика. Изпрати ме в някакъв медицински център близо до Майчин дом да си направя изследване за хламидии. Едва когато видя, че нямам, се съгласи да ми направи пластиката. Тя беше на 7 юни 2006г. Отново ми я прави Налбански. Но до ден днешен няма никакъв резултат.
По време на престоя си в болницата, чух много мнения за различните доктори там. Филипов каза на едно момиче, чийто резултат от лапароскопията беше обнадеждаващ, че до една година ще бута количка, но още нищо и при нея. За някаква докторка, която тогава отсъстваше, понеже беше в чужбина /забравих й името/, ми казаха че редовно разплаквала пациентките си. Ако искаш още от впечатленията ми от Майчин дом, ще ти разкажа всичко, защото там никой не ти обръща внимание. Добре, че бяха другите момичета. Дано обаче да не стигаш до лапароскопия или пластика.
*
Благодаря ти Ели и много съжалявам за твоите неволи. Наистина този форум е много полезен и ми помогна да събера максимално информация и да взема най-правилното според мен решение. Тук срещнах много негативни впечатления за МД, които категорично ме отказаха да ходя там. Сега съм пацентка на Владимиров и дано пътя, който ще извървим заедно да не е много трънлив. Пожелавам ти и ти да намериш твоя лекар на който да се довериш и съвсем скоро да се похвалим с добри новини. Успех.
*
За нищо! Нали знаеш - не питай старило, а питай патило.
И аз много се надявам скоро и при мен да се случи хубавото нещо, но това скоро доста се забави.