0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
Няма ми го яйчника
« -: Април 16, 2007, 17:09:19 pm »
Момичета, ето какво ми се случи и вече две седмици след лапарото не мога да намеря отговор. Та, при лапароскопията док не видял вляво никаква "яйчникова структура", а преди две години правих инвитро и имах фоликули колкото отляво , толкова и отдясно- по 6, тоест яйчникът ми си беше там и беше нормален. Възможно ли е при пункцията нещо да се ме повредили? Не ми стига другото, ами и това...Ако имате някави предположения, моля...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Няма ми го яйчника
« Отговор #1 -: Април 16, 2007, 20:56:40 pm »
Странно. А при прегледите на ехограф какво казват?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Април 16, 2007, 21:02:24 pm »
А между пункцията и лапароскопията правила ли си нещо друго, опертивни намеси някакви?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Април 16, 2007, 21:05:12 pm »
Къде прави ин-витрото? Да не си много пълна?
*

Ro6ko

• **
  • 94
« Отговор #4 -: Април 17, 2007, 10:55:17 am »
След инвитрото правих цветна снимка и хидротубации, защото лекарят ми тогава не виждаше хидросалпингите, които после ми отстраниха. Ин витрото го правих при д-р Монастирска във Варна . Не, не съм пълна. Досега на ехографа не са ми казвали, че нямам яйчник, макар да ходя редовно на гинеколог, поради ред причини- лекувахме инфекции и т.н. Благодаря за вниманието!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #5 -: Април 17, 2007, 11:14:29 am »
Ро6ко, ти експертизата си ли четеш или докторът ти го каза директно?
Надявам се да е някакво недоразумение...

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Април 17, 2007, 11:15:09 am »
Хидросалпингите къде ти ги остраниха, да не е станало тогава нещо?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Април 17, 2007, 11:39:50 am »
Имаш ли някакви документи, примерно:
1. Оперативен протокол от операцията за отстраняване на тръбите
2. Снимки или описания на яйчниците при ултразвуков преглед
3. Документ от аспирацията на фоликулите при ин витро процедурата

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Ro6ko

• **
  • 94
« Отговор #8 -: Април 17, 2007, 13:11:51 pm »
Имам епикриза от лапароскопията и там пише: "...лява мат. тръба нагъната, образуваща две колела, завършваща с хидросалпингс, унищожен фимбриален апарат, ципести сраствания към тазова стена; ляв яйчник не се визуализира яйчникова структура." На протокола от инвитрото пише : ляв яйчник 6 бр. фоликули, пунктирани 6, с промивка 6, аспирати 2, 3 оцветени, 1 кървав.Брой извадени яйцеклетки 5.
Надявам се доктора някакси да не е видял, че всъщност там имам яйчник. При лапарото не ми махнаха тръбите, а само:" извърши се двустранна салпинготомия, коагулираха се и се отвориха хидросалпингите, адхе../не се чете/" Това е. След лапароскопията все още не съм ходила на гинеколог.
« Отговор #9 -: Април 17, 2007, 13:32:43 pm »
Цитат
......... адхе../не се чете/
Предполагам това са адхезии - сраствания.
Каква е вероятността яйчника да се е смъкнал и просто да не си е на мястото? Имам една приятелка при която случая е точно такъв и левия й яйчник се оказва в дъгласовото пространство - така й е казал лекаря, който го бил видял при прегледа.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #10 -: Април 17, 2007, 14:05:33 pm »
Цитат
ляв яйчник не се визуализира яйчникова структура.
а десния как е описан?
според мен става въпрос, че не са заабелязани фоликули в левия яйчник.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Ro6ko

• **
  • 94
« Отговор #11 -: Април 17, 2007, 14:16:07 pm »
"десен яйчник- нормална форма и големина, обвит от плътни и ципести сраствания" Нямам търпение да ми дойде, за да се обядя до клиниката да си запиша час- понеже такава ни е уговорката. Ще ви кажа какво е казал докорът след това.
*
« Отговор #12 -: Април 19, 2007, 10:11:52 am »
Няма как да изчезне сам яйчникът :?  8O
Ти къде прави лапаро?
Според както е написано в епикризата направо си означава, че яйчник не се вижда/няма/...

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #13 -: Април 22, 2007, 12:32:57 pm »
Вероятно е бил обвит в множество сраствания и за това не се е визуализирал. При мен случая беше същия с десния ми яйчник. Който сега дори е зад матката и пак трудно се визуализира. Не може да изчезне ей така. Даже яйчниците са органи, които се саморегенерират. Голяма част от левия ми яйчник беше изрязан заради киста при коремна операция, след време беше възвърнал почти нормалните си размери. Нека като те преглеждат да узи да гледат наистина добре  :x. Положението на матката какво е било преди лапарото и след него? Пожелавам ти успех  :crossfingers:
*

Ro6ko

• **
  • 94
« Отговор #14 -: Април 27, 2007, 13:51:45 pm »
Вчера бях на лекар и слава богу яйчникът се оказа на мястото си. Naha излезе права- просто е бил обвит в сраствания, така предполага доктора и затова не са го видяли при лапарото. Даже има малки фоликули и отдясно и отляво. Края на май започвам второто си инвитро, надявавам се последно.
« Отговор #15 -: Април 27, 2007, 14:05:36 pm »
Сега се успокой и гледай напред. Успех при инвитрото. :bori_007: :bori_004:
*

Ro6ko

• **
  • 94
« Отговор #16 -: Април 27, 2007, 14:08:23 pm »
Много благодаря! Надявам се и аз и всички момичета, които започват тепърва да успеем.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #17 -: Април 27, 2007, 18:17:12 pm »
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
УСПЕХ !!!
*

kalka

« Отговор #18 -: Април 27, 2007, 18:39:11 pm »
Ro6ko,разбрах че предния път ин-витрото е било при д-р Монастирска пак там ли ще опиташ сега?
*

Ro6ko

• **
  • 94
« Отговор #19 -: Април 27, 2007, 20:06:55 pm »
В никайъв случай! При д-р Стаменов съм. Ти защо питаш, да не би да си там?