0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ето ме пак..тъжна
« Отговор #40 -: Април 19, 2007, 13:05:31 pm »
Туто, така както си описала нещата в сегашната ти работа..... ами то... няма за какво да съжаляваш, само може да се радваш че ще се разкараш от такива "плантатори" както е казала Фуси...
Каквато и друга работа да си намериш - гаранция ще бъде 100 пъти по-добра от тази. Ще намериш място където ще ценят труда ти и ще те уважават ...
Не съжалявай и поне се опитай да застанеш над тези проблеми.
Сега приоритет №1 за теб е друго. Гледай напред, ще се подредят нещата.

Не знам дали ще прозвучи успокоително за теб, ама и при мен от близо година валят проблем след проблем на където и да се обърна.. и ми се ще поне едно нещо да се оправи, та дано да тръгнат и другите неща на оправяне... ама май още повече се закучват нещата...
Одавна си мислех че съм стигнала дъното, ама се оказа че имало още много надолу...
Ама аре стига съм спамила.

Стискам ти палци за днешното интервю :crossfingers:, а палците за успешна процедура не съм спирала да ги стискам... :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Не съм съвсем сигурна, нека някой друг да каже дали е така... ама аз доколкото помня - АКо си в срока на едномесечното предизвестие имаш право да излизаш от работа и да ходиш на интервюта. Ама може и това да не важи щом е по този член за взаимното съгласие.
На прегледите и процедурите при Стаменов ще си ходиш, к`во ти пука, нали си там още най-много 1 месец. Нямат право да те спират и да ти мрънкат че излизаш....
Плантатори с прантатори.... :balk_153:

Хич не ги мисли кой после ще им чертае, да се оправят... ка`т са толкова умни...
Аз преди време напуснах по подобни причини...освен основните ми задължения, да работя с клиентите, да съм и 1/2 счетоводител, да засичам фактурите, да оправям болнични и тр. договори, да търча до банките... И нямам право на отпуска... щото нали всичко мен чака.... Ходила съм на работа 3 дни с температура 38оС и благодарността беше че докато успях да излезна за 1 седмица (с 300 зора) беше пусната обява за работа,за същата позиция като мойта (разбирай за мойто място) и идва една "кукла" на същата заплата като мойта, бъкел не разбира от основната дейност, само праща факсове и мейли.. и като стане 18.00 ч е на вратата да си ходи.. пък който е луд да остава след работа щото клиентите не може да ги изгониш като са дошли... Е, напуснах и после се изредиха още поне 5-6 момичета за по месец... После фирмата се разпадна... и така...
Та, пак ти казвам - не си струва да си късаш нервите за такива работодатели...
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #41 -: Април 19, 2007, 14:24:54 pm »
Цитат
Не съм съвсем сигурна, нека някой друг да каже дали е така... ама аз доколкото помня - АКо си в срока на едномесечното предизвестие имаш право да излизаш от работа и да ходиш на интервюта. Ама може и това да не важи щом е по този член за взаимното съгласие.
На прегледите и процедурите при Стаменов ще си ходиш, к`во ти пука, нали си там още най-много 1 месец. Нямат право да те спират и да ти мрънкат че излизаш....
Тц, има право да излиза по интервюта само, ако те са й направили предизвестие. Докато не са ти го дали, Туто, болнични, това е цаката!
*
« Отговор #42 -: Април 19, 2007, 15:15:17 pm »
Цитат
Тц, има право да излиза по интервюта само, ако те са й направили предизвестие. Докато не са ти го дали, Туто, болнични, това е цаката!

Абе и аз имах съмнение че това важи само когато работодателя те "гони".
Точице, мерси за уточнението.

Съвета за болничните мисля че е много добър и подходходящ при тези обстоятелства.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #43 -: Април 19, 2007, 15:50:07 pm »
 Горе главата мила! Нали знаеш че след лошите неща идват хубавите и че всеки край е ново начало! За добрите специалисти винаги има работа! Мисли практично-направи компромис-може по-малко пари ,но по-свободен режим за да движиш нещата си. Не че пари не ни трябват точно сега :( Иначе знам че много от нас правят шантави компромиси с шефове, колеги -"какво ще кажат, сега не може, няма кой да остане" и накрая-не ни трябваш! :bonk[: Не се предавай и мисли за себе си и за малкото чудо което те очаква :blowingdust: :babbycarrage:

« Отговор #44 -: Април 19, 2007, 15:59:18 pm »

Не съм много сигурна дали точно болничните в момента са най-доброто решение предвид схемата за изплащането им. Не забравяйте, че фирмата трябва да предостави болничния на НОИ, после пък НОИ да изплати болничния.... Ще отнеме минимум 2 месеца... А ако счетоводителя обърка нещо при подаването им ... Голяма каша и бавене настава...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #45 -: Април 19, 2007, 16:03:49 pm »
Да, така е, но ако това е първият болничен май ще трябва сама да го занесе в нои ?

« Отговор #46 -: Април 19, 2007, 23:15:14 pm »
Цитат
Не съм много сигурна дали точно болничните в момента са най-доброто решение предвид схемата за изплащането им. Не забравяйте, че фирмата трябва да предостави болничния на НОИ, после пък НОИ да изплати болничния.... Ще отнеме минимум 2 месеца... А ако счетоводителя обърка нещо при подаването им ... Голяма каша и бавене настава...
:witch: Понеже съвсем скоро вдигах скандали на НОИ за болничните, те ми казаха, че всъщност не е у тях проблема, а у счетоводителите - ако те забавят носенето; това го видях и документално - фирмата, която ни обслужва, беше зацапала неприятно всякакви документи. Това е най - удачния вариант след обезщетение, ако си изиграе Туто добре картите. :balk_198:
« Отговор #47 -: Април 20, 2007, 08:22:33 am »
Цитат
:witch: Понеже съвсем скоро вдигах скандали на НОИ за болничните, те ми казаха, че всъщност не е у тях проблема, а у счетоводителите - ако те забавят носенето; това го видях и документално - фирмата, която ни обслужва, беше зацапала неприятно всякакви документи. Това е най - удачния вариант след обезщетение, ако си изиграе Туто добре картите. :balk_198:

Съгласна, но ако не трябваше да прави процедури, нали? А ако е в процедура и паричките и трябват? НОИ не се знае кога ще ги изплати  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #48 -: Април 20, 2007, 09:01:00 am »
Момичета, ще опитам без болничен засега. Иначе мога и сама да се оправя и да го попълня и да го подам-ще полудеят, ако го направя ;). И без това миналата година ми объркаха боничния и аз им казах, че е объркан(дължат ми парички съответно). Според тях нямало как да го оправят-могат да го оправят, но не искат.... Не съм се разправяла с тях.. Само им занесох разпечатка с болничните и заплатата за цялата година, за да си проверят сметките ;). Направо ги ударих в земята! Иначе счетката ми беше писала мейл, че нямала време да ми обяснява как се смятал болничен 6 месеца назад(счет. знаят, че ако нямам болничен 6 месеца назад няма какво да се смята 6 месеца назад-замълчах си тактично). Незнам дали ще ме пуснат  в платена отпуска, ако си поискам. Подозирам, че може да не ме пуснат. Между другото има един колег, който ги е съдил за нещо и той е в немилост.... Ще трябва да го разпитам какво им е направил, че го оставиха на работа.... :lol: Не съм само аз така в тази фирма и има още хора с проблеми от подобно естество. Но в нашия отдел сме само 2 жени и всъщност не сме удобни и искат да ни махнат, защото много знаем(какво да направя като обичам компютрите и обичам да изучавам най-различни програми и приложения-интересно ми е)-изолират ни, нас не ни викат никога на оперативки, ние не сме "допуснати"(думите на единия от шефовете).... На колежката мъжът и е софтуерист и тя също поназнайва доста неща в повечко... Направо ги комплексираме много  :lol:!
« Отговор #49 -: Април 27, 2007, 08:58:58 am »
Здравейте момичета! Понеже както ви казах ми предстои процедура и трябва да съм спокойна ви съобщавам, че успях да напусна преди процедурата.. Щастлива съм, че вече не съм на това място и няма да се ядосвам и да ме тормозят!

Още като започнах работа бях стъписана и шашната от тормоза върху колежката, която беше единствената жена в отдела... Казаха ми с влизането, ще щели да я уволняват-пред всички в стаята-уж на майтап... По нататък останах с впечатление, че ме слагат на нейното място и ми беше адски неприятно да наблюдавам тормоза, който се упражнява върху нея :(. Още не са я уволнили, защото не е лесно да я уволнят и тя не се дава, но обстановката е кошмарна... Преди 2 месеца с изненада разбрах, че са ме писали шефка на отдел (аз незнаех, а колежката беше преди това на тази позиция). Колежката ми за пореден път беше привикана и и беше изкрещяно, че трябвало да се смята за предупредена за уволнение... Няма да продължавам, че направо се нервирам като се сетя :(!

Искам специално да благодаря на To4ica и на половинката и за подкрепата! Не мога да ви опиша колко ми помогнаха!  :bighug:

Сега мисля да забравя за тези неприятни случки и да си мисля за по-приятни неща.
Благодаря ви момичета за подкрепата! Обичам ви и ви пожелавам много здраве и бебета!  :stroller: :sucky: :bighug:
*
« Отговор #50 -: Април 27, 2007, 10:02:56 am »
Само така, миличка! Няма де се даваме, я!
Успех и гуш!
 :bighug:
*
« Отговор #51 -: Април 27, 2007, 10:07:14 am »
Попътен вятър!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #52 -: Април 27, 2007, 10:12:21 am »
Tutto_bene,успех! :goodluck: :crossfingers: :sunshine:Дерзай!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #53 -: Април 27, 2007, 10:17:19 am »
Tutto_bene,  yahoo_17късмет!

:rainbow:Силна и смела си, с теб съм!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #54 -: Април 28, 2007, 07:46:50 am »
Късмет, Туто! Ще успееш!
*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
« Отговор #55 -: Април 29, 2007, 09:33:15 am »
Стискам палци за теб Тути,късмет и не им се давай :bighug:
« Отговор #56 -: Май 02, 2007, 20:42:28 pm »
Късмет, Туто!!! Всичко ще се подреди! Стискаме ти палци!!! :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #57 -: Май 02, 2007, 22:32:08 pm »
Късмет, Туто!!!  Стискам ти палци!!!
« Отговор #58 -: Май 03, 2007, 08:25:56 am »
Благодаря ви момичета! Знам си аз, че ще получа вашата покрепа! Обичам ви! :bighug:
« Последна редакция: Май 03, 2007, 15:58:59 pm от Tutto_bene »
« Отговор #59 -: Май 03, 2007, 13:25:50 pm »
Мила Туто, давай смело напред сега и нека късметът да е с теб!! :D
Благодаря ти, Бени!