Аз съм от силно разочарованите от д-р Владимиров.
Харесвах го изключително много, вдъхваше ми доверие. С времето си дадох сметка за много неща, за които съм си затваряла очите - завишените цени на изследванията в лабораторията, пускането на излишни хормони по време на стимулация, много силните стимулации и т.н.
Имаме един самофинансиран и един опит по фонда. При първият опит от 6 еднакви фоилкула и чуден естрадиол - нито една пунктирана яйцеклетка. Оказа се, че не сме попълнили договор и ни го дадоха да попълваме - половин час и чак след това ни казаха, че няма пунктирани яйцеклетки.
На втория опит - пак много силна стимулация с по 600 Менопур дни наред - от 11 фоликула - 5 яйцеклетки, за които знаехме на 5-тата минута, защото си бяхме попълнили договора предварително. На срещата, на която трябваше да решим кога да е трансфера, докторът ни заяви, че ще ходи на конференция извън БГ и няма да е той на трансфера, ако го правим на 5-ти ден, но пък е добре да е на пети ден и да ги отглеждаме до бластоцист, но пък ако искаме да е на трети и ще го направи той, но пък може и три да върнем
и т.н. Сигурна съм, че е знаел и преди това, че ще отсъства. Чахах месеци наред да минат коледи, всякакви отпуски и т.н., за да е добър момента. И накрая...
Съответно трансфер на два ембриона, направен от д-р Белчева, която не изглеждаше като да има особено опит с трансферите. И неуспех на финала.
Не искам да си спомням за предразводната ситуация у дома, която последва след тази некоректна постъпка на лекаря. Слава Богу я преодоляхме някак, но повече не искам и да чувам за клиниката.
Постфактум осъзнах много неща - като започнах да сравнявам с другата клиника, в която съм сега.
Можеше да няма имплантация дори и д-р Владимиров да беше направил трансфера, но гадното усещане, което остана у нас след тази постъпка, не се забравя.