0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Помощ: Липса на цикъл!!!
« -: Април 09, 2007, 20:21:34 pm »
Здравейте, момичета! Имам проблем! Моля ви, помагайте!!!
Днес цял ден търся и чета всякаква информация по въпроса и вече ще се побъркам! Последният ми цикъл беше на 09.03.07 г. За четвърти път бях стимулирана с Клостилбегит. На 20.03 - 12-ти ден от цикъла бях на фоликулометрия - нямаше фоликули! Извикаха ме отново на 23.03 - 15-ти ден - имаше само един малък - 8 мм. Решихме да няма инсе. На 28.03 - 20-ти ден пуснах Е=101,6. До сега винаги съм имала изключително точен цикъл - 28 дни, с продължителност 4 дни. Единствения път, когато имах закъснение бях бременна. Сега не съм бременна. Вече съм на възраст - 38 години и се притеснявам дали не почвам критическата? Подадох документи за ин витро, дали ще го дочакам? През целия месец имах топли вълни, много ми се спеше, а сега от десет дни имам ПМС, а цикъл няма! Днес ми е 32-ден(закъснение от 4 дни)от цикъла, със силни болки в кръста и в яйчниците съм от 10 дни и ми се появи едно бяло течение(не съм имала от години). До колко дни най-много може да има закъснение на цикъла? Дали това се дължи на задържан фоликул или на липса на овулация? Дали да се обадя на док или това е маловажен въпрос? Извинявам се, че съм малко разпиляна в мислите си! Благодаря на всички, които ме изчетоха и на тези, които ще ми отговорят и дадат съвет!!! Моля ви, помагайте! Какво да правя?

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Помощ: Липса на цикъл!!!
« Отговор #1 -: Април 09, 2007, 20:31:32 pm »
Душка миличка ,възможностите са много. :D
Все пак правила ли си тест за бременност??????Ако не си,направи го!
Може да е лек хормонален дисбаланс,може да е от смяна на сезоните.......могат да са много неща.4 дена ,не е чак толкова голямо закъснение.Ако станат 7 отиди на лекар да те види.
*
« Отговор #2 -: Април 09, 2007, 20:34:48 pm »
Благодаря, Аdi! И аз мисля да чакам още няколко дни, но до тогава ще се побъркам! Тест правих, въпреки че нямаше смисъл - отрицателен е! :bighug:

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Април 09, 2007, 20:41:14 pm »
Душка, клостилът често измества овулацията по-назад. По всяка вероятност си имала по-късна овулация. Утрогестан взима ли?
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #4 -: Април 09, 2007, 20:42:48 pm »
Душка, и при мен цикъла закъснява, ти знаеш, през февруари правих ИКСИ, дойде ми на 07.Март, / на 5 ти беше теста/. В началото на март имах и аз топли вълни, главоболие, беше ми лошо. Даже питах и аз дали е нормално ,BLACK_ROSE каза че и тя е била така. Чувала съм че след стимулации може да закъснее М до 2 седмици даже. И аз цъм с редовен М. обаче и при мен закъснява 3-4 дни вече, за бременност, изобщо не си и мисля. Страхувам се и аз да не обърка съвсем цикъла и хормоните ми. :(
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

adi

• 7710
« Отговор #5 -: Април 09, 2007, 20:44:20 pm »
Душка между друго се сетих,че след стимулация с Клостилбегит ми закъсняваше цикъла  дори 2 месеца след стимулация ,чак на 3 месец се нормализираха нещата.Явно при всеки организъм е различно.
*
« Отговор #6 -: Април 09, 2007, 20:44:33 pm »
Не, Lali, не съм пила нищо. Цяла година правя фоликулометрии - овулацията винаги е била 15-ти ден, само веднъж на 18-ти. Но винаги има първи път!  :thankyousign:

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Април 09, 2007, 20:47:04 pm »
Клостилът ти е изместил овулацията. Не се претеснявай, нормално е.
*
« Отговор #8 -: Април 09, 2007, 20:50:34 pm »
Osiana, мила и аз много се притеснявам да не изтърва и последния влак. Дано и при двете ни  нещата се оправят! Все пак твоята стимулация е била доста по-силна от моята. Аз съм изпила само 10 хапчета Клостилбегит. Като си спомня, че преди време не исках да ми идва, а сега се моля да ми дойде по-рано! Ужас! Стискам палци за добро развитие на нещата при теб! :goodluck:
Osiana, Аdi, Lali -  :bighug:

« Отговор #9 -: Април 09, 2007, 20:55:10 pm »
 Здравейте!
Аз съм нова в сайта, днес се регистрирах. И веднага започнах да пиша...
 И аз имам подобен проблем т.е. мисля си, че при мен няма овулация. Тестовете за овулация или не дават втора лента или тя е много слаба. Фоликулометрия не съм правила скоро. От два месеца не меря базална температура, защото това бил остарял метод. Можете ли да ми кажете как да установя дали имам овулация?
 Знаете ли дали ако имам ниско ниво на LH хормона, може да има овулация?
Много ви благодаря!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Април 09, 2007, 20:58:34 pm »
Отиди на преглед два-три дни преди предполагаемата овулация и ще си отговориш на въпросите.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #11 -: Април 09, 2007, 21:07:11 pm »
Душка, :hug2:

Сега като прочетох какво е писала Лали, може наистина овулацията да се измести, аз от няколко дни имам признаци като при ову, и си викам, бе какво става, какво ову, то трябва да ми идва...  И аз не знам вече. Обаче е нормално доколкото знам да има закъснения след стимулации, до 3 цикъла, после се нормализират нещата /дано!!/. Нямаш никакви критически, не вярвам!, и аз съм на 37.

Успех от сърце ти желая, мила :D

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #12 -: Април 09, 2007, 21:10:00 pm »
Osianкa, благодаря за пожеланията! Миличка, а ти тест прави ли?  :crossfingers:

*

Osiana

• 4888
« Отговор #13 -: Април 09, 2007, 21:13:49 pm »
Не, мила, не съм правила, щях да усетя ако съм бременна, 8O ние сме с мъжки фактор, а и на мен чудеса не ми се случват :?

*

adi

• 7710
« Отговор #14 -: Април 09, 2007, 21:15:48 pm »
Не, мила, не съм правила, щях да усетя ако съм бременна, 8O ние сме с мъжки фактор, а и на мен чудеса не ми се случват :?
Все пак понякога стават чудеса. :D
*
« Отговор #15 -: Април 09, 2007, 21:19:30 pm »
Все пак понякога стават чудеса. :D
Понякога , но не сега и не на нас!

*

Osiana

• 4888
« Отговор #16 -: Април 09, 2007, 21:21:27 pm »
Да мила, ПОНЯКОГА,
пожелавам и на двете ви това понякога да е сега.

Прегръдки :bighug:

*
« Отговор #17 -: Април 09, 2007, 21:27:11 pm »
Не само на двете ни с Аdi , а и на теб - Osianкa, а също и на всички чудесни момичета от "Зачатие" -  :goodluck: :balk_21:!

« Отговор #18 -: Април 09, 2007, 21:35:33 pm »
Душка, привет :D
Аз също съм на мнение, че е от клостила, поне той така действа на мен.
Овуто ми се мести с 3 до 5 дни и съответно има закъснение след това.
Късмет!
*
« Отговор #19 -: Април 09, 2007, 21:41:18 pm »
Диана, дано да е така, мила! Но аз вече 4 пъти съм пила Клостилбегит и 1 път Серофен и до сега само веднъж ми закъсня овулацията с 3 дни, а цикълът - нито веднъж!  :thankyousign: Дано да е само това!