Здравейте, реших да опиша и своята история, защото се нуждая от съвет.
С приятелят ми сме заедно от 5 години и от самото начало искаме да имаме деца. На втората година от връзката ни аз забременях, но се оказа т.нар. "кухо яйце". Последва аборт в Тина Киркова. След това трябваше да се пазим 6 месеца...после се отдадохме на ремонтиране на новото ни жилище и така година и половина след аборта забременях отново...Този път се оказа извънматочна бременност. Постъпих в Шейново за лапароскопия, по време на която ми беше отстранена дясната тръба. В епикризата след лапароскопията е записано - ендометриозни огнища по ляв яйчник и сраствания на лява тръба с яйчника и матката.
Вече година и половина мина от тогава - ендометриозата ми не е лекувана и ме мъчи доста - всеки месец адски болки в кръста веднага след края на цикъла ми.
Правихме преди няколко месеца спермограма на приятеля ми - оказа се, че спарматозоидите му са с понижена подвижност.
Описах ви това, за да ви запозная със случая си, а сега на въпроса:
Аз на практика нямам лекуващ гинеколог. Ходила съм вече при десетки - за всеки случай при различен лекар и всеки плюе по предишния, защото ''колегата не си е свършил добре работата''. Моля ви за съвет за клиника по стерилитет и конкретен лекар, който бихте ми препоръчали. Събрала съм информация от интернет за всички възможни клиники по стерилитет, но ми се иска да чуя и вашите съвети.
Благодаря ви предварително