0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Фраксипарин ...как?
« Отговор #100 -: Февруари 15, 2009, 22:56:50 pm »
А някой да е получавал обриви от фраксипарина? Не мога да разбера дали е алергична реакция или просто съм яла нещо развалено.
*
« Отговор #101 -: Февруари 16, 2009, 11:55:41 am »
Момичета,
Знаете ли какви показатели се следят при приема на Фраксипарин?
Аз съм на терапия през ден и никой не ми каза, че трябва да следя нещо  :ask: а пък се притеснявам да не би кръвта да се разреди много  :?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #102 -: Февруари 16, 2009, 18:09:41 pm »
ПКК, всеки месец. Вр. на кървене, вр. на съсирване, фибриноген, протромбинов индекс - също всеки месец. По желание АСАТ и АЛАТ (чернодробните ензими).

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #103 -: Февруари 16, 2009, 18:46:26 pm »
ПКК, всеки месец. Вр. на кървене, вр. на съсирване, фибриноген, протромбинов индекс - също всеки месец. По желание АСАТ и АЛАТ (чернодробните ензими).
И тромбоцитите. :D
А някой да е получавал обриви от фраксипарина? Не мога да разбера дали е алергична реакция или просто съм яла нещо развалено.
Аз правех от време на време реакции. появяваха се едни петна с размар на 2 ст., които сърбят. Често през нощта и до сутринта ги няма. Вече 1 г. не съм слагала Фракси, а тези неща от време на време си ги имам. :?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #104 -: Март 18, 2009, 16:52:48 pm »
Защо се следят тези показатели,когато си слагаш фраксипарина!Аз ходя в клиниката на доц.Конова и никой не ми е казвал,че трябва да изследвам тези неща?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #105 -: Март 18, 2009, 18:20:27 pm »
Всичко това е за да се следи съсирваемостта на кръвта. (основно)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #106 -: Март 22, 2009, 22:10:57 pm »
Здравейте,аз съм от пациентките на д-р Владимиров и от пункцията насам съм на Фраксипарин 0.3  - вече през ден. Станах на буци и съм доста често синя,но продължавам сама и в корема. Още в началото,момичетата от клиниката ми казаха,че принципно въздуха не се вади, за да се усвоява по-добре лекартвото,но аз винаги го вадя. Не съм правила компреси досега,но никога не е късно.Пожелавам успех на всички и едва ли някакви инжекции ще ни спарт да достигнем до заветната мечта. :D

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #107 -: Март 23, 2009, 16:41:11 pm »
и аз се чудех как, но вече си го слагам сама. започнах един ден след пункцията, сега чакам теста и след това незнам. нямам представа защо, но може би при мен е превантивно и при пложителен тест ще се реши как да продължа. за сега нямам проблем, но го бия седмица. :wink:
пожелавам успех на всички в името на мечтите ни. :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #108 -: Март 23, 2009, 17:23:31 pm »
Момичета,НЕ вадете въздуха от спринцовката,това ми го каза док.Фраксипарина е предназначен за ползване от самите пациенти и умишлено е направен така.Плюс това вие не си го вкарвате венозно ,за да ви притеснява тоя въздух.А за да не ви остават синки,след убождането изкарайте иглата бързо и рязко без да разтривате убоденото място
*
« Отговор #109 -: Март 23, 2009, 17:57:44 pm »
И на мен ми бяха казали в клиниката да не изкарвам въздуха от спринцовката. Иглата е по-тъпа, за да не причинява разкъсвания и съответно риск от кървене, вероятно и въздухът в спринцовката има връзка с това.
*
« Отговор #110 -: Март 23, 2009, 18:03:35 pm »
Аууу ми аз от 3 месеца си изкарвам въздуха от спринцовката  :?
Всъшност каква е идеята на този въздух в спринцовката  :ask:
*
« Отговор #111 -: Март 23, 2009, 18:22:39 pm »
Незнам точно каква е идеята на въздуха,но ми обясниха защо не трябва да го изкарвам.Тъй като не сме медицински лица и биенето на инжекции не ни е рутина,при изкарването на въздуха ние без да искаме изкарваме и малка доза от лекарсвото и по този начин ние не даваме необходимата доза за ефективността на лекарството.Това е което ми обясниха.Не се шашкайте толкова,нищо кой знае какво не е станало  :lol:
*
« Отговор #112 -: Март 23, 2009, 18:27:49 pm »
Той моя уж се е специализирал вече за 3 месеца стаж  :lol: но понякога ми прави синки, иначе не изкарва от лекарството  :?
ME4KATA  а случайно да знаеш какво става с този въздух след като се вкара под кожата  :ask:
*
« Отговор #113 -: Март 23, 2009, 18:36:04 pm »
Предполагам,че се абсорбира от организма,поне така си мисля :lol:
*
« Отговор #114 -: Март 23, 2009, 18:49:49 pm »
Ми че то аз имам да го бия още 5 месеца ша стана кат плондир бре от тез мехурчета  :lol:  :lol:
*
« Отговор #115 -: Март 23, 2009, 20:03:31 pm »
 Kylie ,не се притеснявай -  ще пръцкаш повече  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
« Отговор #116 -: Март 24, 2009, 12:52:17 pm »
Лично аз не изкарвам въздуха - при такава инжекция не е толкова важно, но когато свърши шекарството гледам да не инжектирам останалия въздух. По този начин не се губи никаква част от фраксипарина. Той и без това е толкова малко количество.

За синините - не мисля, че за тях е виновен въздуха, просто е засегнат кръвоносен съд - за да не се получават изваждай бързо иглата и притискай малко без да разтъркваш, а за бучките - лекарството не се е розорбирало добре - захващай гънка от кожата и вкарвай иглата до край, за да попадне лакярството хубаво в подкожието, евенуално слагай компрес с риванол или студена вода.
« Последна редакция: Март 24, 2009, 12:57:55 pm от теди. »
*
« Отговор #117 -: Октомври 15, 2009, 19:44:45 pm »
И аз много се чудех за въздуха. Ето какво прочетох в един форум:

Цитат
I'm not injecting the medication but, I am a nurse who teaches patient to administer anticoagulants or blood thinners. The air bubble should NOT be pushed out. The air bubble should be at the top of the syringe (towards the plunger) when the syringe is needle side down to the skin. The whole purpose of the air bubble is to force the medication down into the fat or subcutaneous tissue. It allows for the medication to be properly absorbed. I'm wondering why they didn't tell you this before you left the dr's office. Well, at any rate, I hope that helps!

Накратко:

Въздухът служел, за да изтласка лекарството по-навътре към тъканите и лекарството да се абсорбира по-добре.
Утре ще пробвам с малко въздух.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #118 -: Юли 29, 2010, 21:43:13 pm »
Здравейте! Има ли значение по кое време на деня се слага Фракито?
*
« Отговор #119 -: Юли 29, 2010, 22:18:58 pm »
На мен лично никой не ми е казвал кога! Само ми казаха от кога, т.е. от кой ден! :D
Иначе аз го слагам вечер, обикновенно към 22ч., заедно с утрогестана, естрофема и неофолика!
Успех!