0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ИНСЕМИНАЦИИ-Април и .............
« Отговор #40 -: Април 12, 2007, 15:47:37 pm »
От първа инсе,от втора или от трета важното е резултата да е положителен! :wink:Ще стискам палци, момичета.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #41 -: Април 12, 2007, 21:18:03 pm »
Здравейте и от мен,

съжалявам Ires - дано следващият път е успешен!

на мен също ми предстои инсеминация на естествен цикъл след около 10тина дни. В събота ще се видя с док да обсъдим подробностите. Може ли тези от вас които са минали по този път да споделят какви изследвания сте правили. Четох за момичета които са правили имунологични и генетични. Вие правихте ли?

Аз имам 2 неуспешни инсета.Преди да направя тези инсеминации,направих следните изследвания.....Тест за проходимост на тръбите,Микробиология,цитинамазка,ПКК,Хламидия,Рубеола,посткоитален тест,Токсоплазмоза,Микоплазма,
Хепатити,хормонални изследвания, на полочинката разширена спермограма по Крюгер,.

След 2 неуспешни инсета (поради това че вече съм на 31 и нямам време за губене)реших да направя и останалите изследвания.........
Преди няколко дена направих Лапаро и в края на май ще ходя в Плевен да направя имунологични и генетични  изследвания.
*
« Отговор #42 -: Април 13, 2007, 14:50:01 pm »
Скъпа NIVEAR,в Българиа си направих цветна снимка и разбрах ,че имам една запу6ена тръба и една проходима.Всички други изследваниа сме направи ли в Испаниа.Но тук всичко протича по различен начин.Сега 6те разбера дали има ме генетични,за6тото всичко друго е наред.Пожелавам ти успех,както и навсички други. :bighug:
*

adi

• 7710
« Отговор #43 -: Април 13, 2007, 20:17:11 pm »
Скъпа NIVEAR,в Българиа си направих цветна снимка и разбрах ,че имам една запу6ена тръба и една проходима.Всички други изследваниа сме направи ли в Испаниа.Но тук всичко протича по различен начин.Сега 6те разбера дали има ме генетични,за6тото всичко друго е наред.Пожелавам ти успех,както и навсички други. :bighug:
Мила Ирес,не е сигурна че едната тръба ти е запушена.И при мен снимката показа 1 проходима и една запушена тръба.Но лапаро показа 2 проходими тръби. :D
*
« Отговор #44 -: Април 13, 2007, 21:43:07 pm »
Благодаря за инфо-то и подкрепата Ирес и Ади.

Утре съм на преглед при док за контролен преглед след лапароскопията и да се уточним какво е необходимо още да направя преди инсеминацията.

За колко време излизат хормоните на щитовидната жлеза? И на кой ден трябва да се направят?

*
« Отговор #45 -: Април 14, 2007, 08:07:39 am »
Мила Ирес,не е сигурна че едната тръба ти е запушена.И при мен снимката показа 1 проходима и една запушена тръба.Но лапаро показа 2 проходими тръби. :D

и при мен, и при мен! :wink:
« Отговор #46 -: Април 14, 2007, 19:52:01 pm »
Аз имам 2 неуспешни инсета.Преди да направя тези инсеминации,направих следните изследвания.....Тест за проходимост на тръбите,Микробиология,цитинамазка,ПКК,Хламидия,Рубеола,посткоитален тест,Токсоплазмоза,Микоплазма,
Хепатити,хормонални изследвания, на полочинката разширена спермограма по Крюгер,.
Ади какво точно представляват Токсоплазмата и Микоплазмата?
Всички изследвания без тези двете и посткоиталния тест съм ги правила, а искам преди инсеминацията да направя всичко, което е необходимо, а със тези не съм запозната.
Важни ли са , че ако е така да ги направя и тях?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #47 -: Април 14, 2007, 21:09:35 pm »
Скъпи,Adi и Мимка,бихте ли ми каза ли къде си направих те лапаро знаете ли каква е цената,т.к. аз нямам осигоровкии в Българиа? :bighug:                                       
И сега аз разбирам за6то докотрора тук ми каза ,че не е сигурно,че аз имам запу6ена тръба.Предварително ви благодаря.
*
« Отговор #48 -: Април 14, 2007, 21:30:55 pm »
Скъпи,Adi и Мимка,бихте ли ми каза ли къде си направих те лапаро знаете ли каква е цената,т.к. аз нямам осигоровкии в Българиа? :bighug:                                       
И сега аз разбирам за6то докотрора тук ми каза ,че не е сигурно,че аз имам запу6ена тръба.Предварително ви благодаря.

аз правих лапаро при д-р александров в АГ варна.тогава той все още работеше със здравната каса, ето ти линк, където е ценоразписа му в момента.
http://kozovski.hit.bg/ZeniFrameset.htm

аз съм супер доволна от всичко-от доктора, от персонала, от всичко!имам си и касетка със операцията да си я гледкам от време на време! :balk_127:
*

adi

• 7710
« Отговор #49 -: Април 14, 2007, 22:20:01 pm »
Ади какво точно представляват Токсоплазмата и Микоплазмата?
Всички изследвания без тези двете и посткоиталния тест съм ги правила, а искам преди инсеминацията да направя всичко, което е необходимо, а със тези не съм запозната.
Важни ли са , че ако е така да ги направя и тях?
Става въпрос за инфекции, предаващи се по полов път /хламидиоза, микоплазма, уреаплазма, цитомегаловирус и т.н
Токсоплазмоза.........диагнозата се поставя чрез серологично изследване за антитела, или чрез откриване в кръвта на самия причинител. Когато се заразят бременни жени т.нар. вродена форма (най-опасна), ако инвазирането настъпи в началото на бременността, настъпват аборти. Ако обаче това стане в последните месеци - раждат се или мъртви плодове или такива с малформации - хидроцефалия, пневмония, менингоенцефалит и т.н.

Жени прекарали заболяването преди бременността и с висок титър антитела в кръвта не предават токсоплазмозата на плода си.

Микоплазма.......също е бактерия.
Уреаплазмите се явяват бактерии, от семейство Mycoplasmatacea, има 2 вида: - Ureaplasmaurealiticum, Ureaplasmaparvo. Предават се по полов и битов път. Понякога предизвикват стерилитет при мъжете и спонтанни аборти при жените.
*
« Отговор #50 -: Април 16, 2007, 09:39:45 am »

След 2 неуспешни инсета (поради това че вече съм на 31 и нямам време за губене)реших да направя и останалите изследвания.........
Преди няколко дена направих Лапаро и в края на май ще ходя в Плевен да направя имунологични и генетични  изследвания.

[/quote]

Аз изрично питах 2 пъти и док ми каза да не правя никакви изследвания освен това което имаме вече като инфо - тръби и спермограма.

Малко ми е притеснено въпреки че вярвам на лекаря си. Абе доста ми е притеснено!
*

adi

• 7710
« Отговор #51 -: Април 16, 2007, 10:07:59 am »
Nivear какви точно изследвания си направила до сега!
« Отговор #52 -: Април 16, 2007, 11:15:11 am »
И аз направих инсеминация на 14.04. Преди това имам направена цветна снимка, микробиология, хормони, ПКК и спермограма. Незнам дали това е достатъчно. По принцип си чувствам овулацията,но ..... сега нищо не усещам, въпреки, че доктора ме увери, че фоликулът се е спукал  :(  Сега чакам.
*
« Отговор #53 -: Април 16, 2007, 15:40:32 pm »
Момичета с опит помагайте  :help:.Днес ми е 14 ден след инсето направих си тест и той е :bfn1: ,но проблема е в това ,че от първия ден на инсето до днес яйчниците не са спирали да ме болят като че ли всеки момент ще ми дойде.Отначало го приемах че ми се пукат фуликулите после от стимулацията и предполагах ,че до 10ден ще се успокоят нещата ,но не.Нормално ли е това ,понеже това ми е първото инсе? Благодаря предварително  :blowingdust:
« Отговор #54 -: Април 16, 2007, 16:20:28 pm »
marbi, на спонтанен цикъл ли ти бе6е инсе- то или не? За6тото моята беше на спонанен и много се притеснявам, че нищо не усещам? Ако не е тайна къде прави инсе?
*
« Отговор #55 -: Април 16, 2007, 16:27:21 pm »
Бях стимулирана с Клостил бегит и два дена преди инсето ми сложиха две ампули Прегнил .В "Света София" бившата "Тина Киркова" ми правиха инсето.
« Отговор #56 -: Април 16, 2007, 19:55:12 pm »
Марби, съжалявам миличка  :(
Това гадно разочарование го преживях миналата седмица, след моето неуспешно инсе. Наистина боли много! Прегръщам те мила, няма да се отказваме!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #57 -: Април 17, 2007, 08:34:35 am »
Прегръщам те мила, няма да се отказваме!

Никакво отказване - смело напред и ще успеем  :grouphug2:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #58 -: Април 17, 2007, 15:29:08 pm »
Ади благодаря за отговора! :D
Аз съм правила хормони(няколко пъти-там имам проблем),ПКК, микробиология,цитонамазка,антиспермални антитела,хламидии, утре цветната снимка.
На милото спермограма,хламидии,предстои му антиспермални и контролна спермограма(придната не беше много хубава)
Но док не е споменавала за тези за които те питах, те част от стандартните изследвания преди инсе ли са, или ако има някакви допълнителни основания се правят.
Притеснявам се да не пропуснем, нещо което може да е съществено,въпреки че имам доверие на лекарката гледам де се информирам допълнително, за по-сигурно....
За което искам да благодаря на всички, които споделят опита си. :P
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #59 -: Април 17, 2007, 18:59:53 pm »
Радостинка, по принцип токсоплазмоза, микоплазма и уреаплазмите са задължителни изследвания от пренаталния скрининг, заедно с рубеолата.

Иначе казано те са задължителни за всяка жена, която планира бременност, а камо ли ако говорим за АРТ методи за забременяване.

И наистина ти препоръчвам ако имаш възможност да ги направиш.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!