0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета,  в момента съм в следната ситуация: На 05.03 ми дойде Мц, на 26.03 бях на преглед при доктор Владимиров и той видя задържан фоликул / за което пуснахме прогестерон- в границите беше / , а днес  / 04.04 /все още ме ми е дошла менструацията. Възможно ли е да ми закъснява от задържания фоликул?
Извинявам се ако съм го написала объркано, но съм притеснена, а часове за преглед няма до другата седмица.
Re: задържан фоликул и закъснение на цикъла
« Отговор #1 -: Април 04, 2007, 22:45:44 pm »
По датите, които си написала излиза, че гинекологът е видял задържания фоликул на 21 ден. Възможно е този месец да си имала късна овулация. Защо не отидеш отново на преглед да проверите дали не се е спукал фоликула?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Април 05, 2007, 05:40:53 am »
Цитат
Възможно ли е да ми закъснява от задържания фоликул?
Възможно е.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Април 05, 2007, 07:59:07 am »
Имаш ли графика?
Дай да я видим  :D
Колко мм беше фоликула,може да се е пукнал по-късно
Колко беше прогестерона?

ПП.
Може от задържаният фоликул да не ти идва все още.
Може да е имало по-късна О.
Може да си бременна /дано да е това  :wink:/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Април 05, 2007, 08:42:53 am »
Направи тест за бременност.
« Отговор #5 -: Април 05, 2007, 20:12:34 pm »
Фоликула е бил 19 мм по време на прегледа, сега си погледнах изследванията.
А днес си направих тест за бременност- отрицателен за съжаление.......
Аз винаги съм била точна, даже след приема на утрогестан след 2- те инсета......:(
*
« Отговор #6 -: Април 05, 2007, 20:18:06 pm »
На мен ми закъсня с 4 дни при задържан фоликул и приемах Утрогестан същия месец.

Задържан фоликул и бременност - възможно ли е?
« Отговор #7 -: Септември 30, 2008, 10:29:24 am »
 След неуспешна инсеминация през юли , август бях на Регулон , а през септември на 22 ден от МЦ , лекаря ми каза , че имам задържан фоликул с размери около 20 мм (не помня точно)и цикъла е ановулаторен.Преди това не сме засичали задържани фоликули.
 Въпроса ми е възможно ли е този фоликул все пак да се е спукал и да настъпи овулация и съответно забременяване?
 Откакто си правя графики съм засичала овулация , както на 18 ден , така и след 20 ден.
*
Re: Задържан фоликул и бременност - възможно ли е?
« Отговор #8 -: Септември 30, 2008, 10:32:14 am »
Фаталче според мен е възможно,защото големината на фоликула не е толкова голям все още за да се образува киста,а и ако цикъла ти е по дълъг може  на 22 ден да настъпи овулация-така мисля...

« Отговор #9 -: Септември 30, 2008, 10:39:09 am »
Може да не е задържан фоликул,а просто късна овулация.20 не е много голям,мисля че към 22-24 се спуква.Има надежда,наблюдавай нещата отблизо.Успех
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
« Отговор #10 -: Септември 30, 2008, 10:40:18 am »
 Дължината на цикъла ми е 30 дена , т.е. може да се каже , че имам 2 дена закъснение вече.Закъснението може да е следствие от това , че няма ову този месец, но пък , ако е имало ову и моята ЛФ е 15 дена , това означава , че ще ми закъснее още, нали?!

*
« Отговор #11 -: Септември 30, 2008, 11:29:40 am »
Ами аз съм засекла че обикновено ми идва 14 дни след ову.Така че на теб ако предположим че ти е била на 22 ден-броиш 14 дни и горе долу тогава чакаш МЦ(дано не дочакаш) :)

« Отговор #12 -: Септември 30, 2008, 11:58:57 am »
Фаталче според мен е възможно,защото големината на фоликула не е толкова голям все още за да се образува киста,а и ако цикъла ти е по дълъг може  на 22 ден да настъпи овулация-така мисля...
И според мен този вариант е възможен.Дано е така .
*
« Отговор #13 -: Септември 30, 2008, 19:57:47 pm »
В момента съм в следната ситуация-закъснение от 8 дена и отрицателен тест.Ходих днес на лекар и ми казаха задтржан фоликул с размери около 25мм.Нещо му нямам вяра много на този лекар и при аборта малко ме е обърка.Възможно ли е това да  е причината за това закъснение и да търся ли по-компетентно мнение.
« Отговор #14 -: Септември 30, 2008, 22:36:43 pm »
Пими ,може да направиш един кръвен тест,поне ще ти даде точен резултат .А второ мнение е хубаво да потърсиш ,още повече че нямаш доверие на този доктор.
« Отговор #15 -: Октомври 01, 2008, 13:45:32 pm »
Тази сутрин БТ беше 37,5 , така че си мисля , че все пак е имало овулация и дори е възможно да сме я уцелили. Възможно ли е тази БТ да е от задържания фоликул , който все пак да не се е спукал?
« Последна редакция: Октомври 01, 2008, 13:48:15 pm от fatalwoman »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Октомври 01, 2008, 19:17:40 pm »
Не е мерено редовно и нищо не може да се каже със сигурност.
По принцип - да, може да е имало О. и това да е причината за тази БТ.
НО - това може и да е инцидент. Бт може да е по-ниска като цяло. Всичко зависи от това каква е конфигурацията на графиката.

Ако е имало само 1 фоликул, няма как хем да има задържан фоликул хем да има О.
Освен ако фоликулите не са били 2.

Според мен може да е по-късна О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #17 -: Октомври 02, 2008, 00:53:08 am »
 Денис, на прегледа се видя само един фоликул - задържан.Не може ли да настъпи ову от спукване на задържания фоликул , който на прегледа беше около 20мм.?
« Отговор #18 -: Октомври 02, 2008, 11:20:59 am »
 Утрогестана пука ли задържания фоликул?
« Отговор #19 -: Октомври 02, 2008, 14:18:44 pm »
Утрогестан удължава лутеалната фаза.Възможно е да е настъпила късна О,а и фоликула.Ти пиеш ли утрогестан?Ако пиеш трябва да направиш тест за бременност преди да го спреш,и ако няма ще ти дойде,ако има(дано,дано,дано)-продължаваш утрогестана
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!