Съжалявам, че казах тези думи, които ви прозвучаха като обидни намеци. Не съм имала предвид този смисъл на думите ми. Не съм конфликтен човек и не ми се икса да влизам в полемики, затова ще кажа само няколко думи.
Понятни причини: д-р Даскалови са единствените лекари в този сайт (Мели, съжалявам, че други специалисти не са се отзовали), и е естествено те да са най-популярните измежду нас.
Що се отнася до неистинността на резултати от СГ в други лаборатории, ми се струва много неестествено изследванията при тях да се правят по остарели и ненадеждни методики. Ами тогава да им забранят да правят СГ. Ако е така, то тогава "фалшивите" СГ правени там са престъпно деяние спрямо всички проблемни двойки. Вие ме убеждавате, че единствено и само при Мели са най-точните и достоверни спермограми, и ме карате да вярвам само на нея. При всички случаи, дори и да бе добър резултата, пак щеше да искам проверка и на друго място.
Мимка, аз искам РЕАЛНИ резултати, не фалшиви разбира се. Тук въпросът не стои така. Аз искам да направим контолна СГ на друго място, надеждно. За съжаление всички ме нападнахте и не ми дадохте никакви предложения, което по подразбиране е, че трябва да се доверим изцяло на СГ на Мели и ако искаме контроли да ги правим пак там.
Очаквах само мнения и предложения, които за жалост не получих.
Нямам нищо против темата да бъде заключена.
Няма да заключваме темата, няма защо да го правим, тя е по същество и е важно да се обсъждат и такива проблеми. Моля всички да спазваме добрия тон.
И аз като тебе, не искам излишна полемика. Разбирам какво си имала предвид, като си казала понятни причини. Явно не си имала нищо обидно предвид. Но също така е понятно защо хора, които са били при мен, те насочват към мен (а това са всички писали в темата момичета). Насочването им е добронамерено, те не са знаели предварително, че вече съм правила спермограма на партньора ти, нали така. Затова го приеми като добър съвет.
Що се отнася до фалшивите спермограми - да, точтно така е. Това е един огромен проблем у нас, ако почетеш малко из старите теми, ще видиш че сигурно стотици пъти сме коментирали именно този факт - че фалшиви спермограми се правят под път и над път. Ще видиш колко много семейни двойки са изгубили време и пари именно заради такива изследвания. Да, неестествено е. Вярвам си виждала и други неестествени неща из родното здравеопазване.
И, да, точно така е, това е престъно деяние! Да им забранят би било добре, но няма да стане скоро, както и скоро няма да има специалност андрология, както и скоро няма да се забрани в кабинетите да се правят инсеминации с необработен еякулат и т.н., и т.н. Това е горчивата реалност. И именно това кара повечето потребители да внимават и да не се доверяват.
Ако прочетеш отново развитието на тема, ще забележиш логиката на изостряне на разговора. И не е защото някой иска да те напада, а точно обратното.
Мижду другото, при мъже с варикоцеле варирането на морфологията е един от подозрителните признаци, които могат да насочат добрия ембриолог към тази диагноза.
Предлагам ти нещо конструктивно - нека партньорът ти отиде и си направи спермограма в някоя софийска клиника - примерно при д-р Щерев, при д-р Стаменов или при д-р Владимиров. Ако спермограмата там е със заключение нормозооспермия, аз лично ще платя разходите ви по спермалния анализ, вкл. пътните и ще те черпя едно питие от каквото пиеш на следващата сбирка на Зачатие. Не се шегувам.
Истината е, че изобщо не искам никой мъж да има лоши резултати, защото знам какво означава това, но е факт, че мъжете носят тежестта на половината стерилитет. Мир?