Да разделим нещата на части.
1. По отношение на спермограмата - вярвай ми, никак не ми е приятно да съобщавам лошите резултати на моите пациенти. И прекрасно разбирам желанието ви да направите контрола. То е естествено и не е уникално. Но ... при цялото ми уважение към д-р Писанец като един прекрасен лабораторен лекар, все пак няма на света такова нещо като 98% нормални по морфология сперматозоиди. Лабораторните лекари са обучавани да правят спермограми по методика, която е архаична и не отговаря на съвременните постижения на медицината в областта на спермалния анализ, нито на съвременните разбирания за спермална морфология.
Още нещо много важно - спермограмата не е изследване, което дава отговор дали мъжът има оплодителна способност или не. Да се иска това от спермалния анализ е нереално, освен в крайните случаи на трайна необструктивна азооспермия (а дори и тогава не е правилно да се дават погрешни заключения, примерно аз имам над 15 пациенти с азооспермия, с варикоцеле, при които след операцията се появиха сперматозоиди в еякулата).
Ако искате да направите контрола, направете я на реално място - т.е. там, където спермалният анализ се прави от биолог или от лекар.
2. За другите добри специалисти - аз ,като добър специалист, не се изживявам като единствен и незаменим, можеш да бъдеш сигурна в това. Но ще трябва да ни обясниш "понятните причини", иначе наистина звучи обидно към всички нас, които сме създали и поддържаме сайта. Аз като администратор не съм изтрила нито едно позитивно мнение за друг специалист от Пловдив, нито пък това е правено от модератор, нито изобщо имаме такава политика. Напратив, всички мнения за всички специалисти са добре дошли. Второ, като член на УС на Зачатие мога да потвърдя, че всички пловдивски специалисти са канени поне 3 пъти в писмен вид, изпращани са им поименни покани, както и от мен в лични разговори, да вземат участие в мероприятията на Зачатие, да дадат безплатни консултация в Деня на репродуктивното здраве, да се включат активно в сайта и форума, както и да им бъде направера реклама на сайта, във форума и на Овулационния календар. Нито един от тях и нито един път не е изявил такова желание, нито е изпратил някакъв отказ до сдружение Зачатие. Причините - аз мога само да гадая, ако ти знаеш повече, моля те да ги споделиш с нас.