Здравейте! И аз минах през лапароскопия през м.02.07 г. в „Майчин дом” в гр. София. Фелестрирали са яйчниците ми и са изгорили две ендометриозни огнища на лигавицата на кръста. Искам да ви попитам нещо:
1. Възможно ли е да се стимулират яйчниците ми след като са били фелестрирани? Опасно ли е? Какво ви казаха лекарите на вас след фелестрацията?
2. Не трябва ли да пия нещо заради ендометриозата – някакви хапета или да ми се бият инжекции? За по-сигурно, че съм напълно излекувана и като защитна мярка срещу повторна поява на ендометриозата?
3. Преди лапароскопията МЦ ми беше 4-5 дни, като по средата имаше червена кръв. Вече трети цикъл след лапарото мензисът ми е много кратък – около 3 дни само, като кръвта е черна, последният път изобщо не се избистри до червена. Това много ме тревожи...Освен това преди лапароскопията не съм имала силни менструални болки. След лапарото започна много да ме боли кръста отзад и отпред яйчниците 1-2 дни преди М и в деня на самия мензис. Това нормално ли е ? При вас как е?
4. След първия МЦ след лапарото LH теста отчете слаба втора черта т.е. има все пак някаква овулация. След втория МЦ LH тестът не отчете втора черта. Това ме тревожи – лапарото няма ли да помогне на овулацията?
5. Възможно ли е да се прави секс по време на МЦ? Кое е за препоръчване – да се прави секс или да не се прави секс по време на МЦ?
БЛАГОДАРЯ ви много! Желая успех на всички