0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЛАПАРОСКОПИЯ - КЪДЕ И КОЛКО СТРУВА?
« -: Април 03, 2007, 13:53:59 pm »
Привет, момичета!
Затруднена съм в избора на лекар, който да ми направи оперативна лапароскопия с цел премахване на хидросалпингс и реших да потърся Вашето мнение.
Затруднението ми идва от там, че търся лекар, който да прави тази операция чрез здравната каса, защото съм затруднена финансово и бих искала да си спестя големите суми - нали ще трябват за ин витро.
Очаквам отговорите ви - кои клиники работят със здравната каса за лапаро, кои лекари и какво ви се формира като крайна цена?
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
Re: ЛАПАРОСКОПИЯ - КЪДЕ И КОЛКО СТРУВА?
« Отговор #1 -: Април 03, 2007, 18:43:11 pm »
хайде аз да се включа, пък после след мен и още...защото тук има много правили лапаро..
моята мина миналата година февруари месец изцяло по здравната каса, платих си само по 3,20лв. на ден, престоят в болницата...по-малко от 20лв. като цяло, само това и нищо повече...
правих я в майчин дом в София...условията са малко мизерни, но пък всеки ден там правят по няколко лапаро...и мисля, че някои от тях са доста добри...
та това е мястото, за което знам със сигурност че работи с касата...
*
« Отговор #2 -: Април 03, 2007, 18:43:51 pm »
кажи първо от къде си, за да се стесни кръга!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #3 -: Април 03, 2007, 19:00:44 pm »
и аз я правих в Майчин Дом (в София) - през касата беше и платих само 15 лв. за 5 дни престой.Бях при д-р Филипов и съм много доволна.
<br />
« Отговор #4 -: Април 04, 2007, 08:09:30 am »
Аз съм от Стара Загора, но тук не се прави лапаро никъде. Така че приемам предложения за цяла България. Може би съм се насочила най-вече към София.
Миним, кой лекар в Майчин дом ти прави лапарото?
Можете ли да ми дадете телефони за контакт?
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Април 04, 2007, 08:18:01 am »
Здраве Ивет! :D

При теб са малко по-сложени нещата,и ти трябва добър специалист и хирург..Незнам дали в момента се прави лапаро през  касата.Аз преди месец писах до НЗОК и там ми отговориха ,че тази година не се поема от касата.  :(

Иначе разгледай тази тема,мисля че ще ти е от полза...... :Dhttp://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8579.0

Моето лапаро беше в частна клиника ,и ми излезе доста скъпичко. 780 ...но пак обслужването и грижите бяха перфектни :D
« Отговор #6 -: Април 14, 2007, 20:31:26 pm »
Изненадвам се, че говорите за пари за лапароскопска операция, на мен ми отстраниха дясната тръба заради изънматочна бременност, но одвен това са махнали миоматичен възел колкото мандарина и киста на левия яйчник, лежах 3 дена ва частна клиника при страхотни условия и си платих по 3,20 за легло...Всичко се поема от Здравната каса... 
*
« Отговор #7 -: Април 14, 2007, 20:40:03 pm »
vanja_s, извънматочната бременност е животозастрашаваща. Води се операция по спешност и се поема от НЗОК. За лапароскопията обаче се търчи по доктори за направления. За миналата година и тя се поемаше от НЗОК (ако си извоюваш направление), но за тази не съм сигурна.
*
« Отговор #8 -: Април 14, 2007, 20:48:08 pm »
Изненадвам се, че говорите за пари за лапароскопска операция, на мен ми отстраниха дясната тръба заради изънматочна бременност, но одвен това са махнали миоматичен възел колкото мандарина и киста на левия яйчник, лежах 3 дена ва частна клиника при страхотни условия и си платих по 3,20 за легло...Всичко се поема от Здравната каса... 
Коя е тази частна клиника, ако не е тайна? И мен ме оперираха лапароскопски от извънматочна бременност и ми отстраниха едната тръба. Провериха ме дали съм осигурена и не ми взеха пари за леглото и храната, но операцията си платих.

« Отговор #9 -: Април 14, 2007, 21:57:25 pm »
Аз съм от Русе, клиниката е Ескулап..., просто провериха дали съм осигурена и това е, абсолютно нищо не съм плащала...
*
« Отговор #10 -: Април 14, 2007, 22:29:22 pm »
du6ka, ако си била в частна клинка може би си доплатила (ако цената надвишава тази по клинична пътека), но по принцип извънматочна се поема от НЗОК. В Държавна клиника се плащат само някакви такси за престоя. Обаче лапароскопия (диагностична или оперативна), която не е заради извънматочна бременност е по друга пътека и въпросът е дали тази година се поема от НЗОК.
« Последна редакция: Април 15, 2007, 10:21:09 am от Lan »
*
« Отговор #11 -: Април 15, 2007, 09:53:40 am »
Lan, не знам колко се поема от касата. Аз обаче платих 500 лв за операцията и 100 лв още за лапароскопия на другата тръба. Както и да е, всичко мина и замина. Въпросът е, че сега не ми признават резултатите от лапароскопията и ми назначиха нова цветна снимка. Дано наистина се поемат повече дейности от здравната каса!