ultra,Бабината рецепта за повишаване на хемоглобина е следната:
Продукти: един буркан от компот с мед, 25 листа индрише, два-три лимона.
Приготвяне и приложение: Пасират се листата, за да станат на каша и се прибавят към меда. Изстисква се сокът от лимоните и съще се прибавя към сместа. Максималната доза е три-четири пъти дневно по една лъжица.
Ganka,Тази статия, предполагам си я чела,
Прощъпулката - важен момент за детето. Освен това в бг-мамма има рецепти за най-различни погачи – слънце, хризантема, слънчоглед, розички и т.н.
Какво направихме ние:Сутринта на избрания ден, като стана Стефко, замесихме тестото за питката и му топнахме крачето в него (за здраве било). После той си игра, а ние приготвяхме трапезата и стаята, където щеше да бъде ритуалът. В стаята постлах една голяма бяла покривка така, че половината беше на земята, а другата половина продължаваше върху част от едно легло, чиято височина беше удобна според ръста на Стефко. Върху тази част, която беше на леглото, подредихме всички предмети и ги нарекохме кой за коя професия ще бъде. Към обяд, когато всичко беше готово и гостите дойдоха нахранихме Стефко и всички се качихме в стаята за ритуала. Аз носех Стефко и при влизането в стаята мъничко го подържах на ръце, за да може да се ориентира в обстановката и да огледа предметите. После търкулихме питата по земята върху бялата покривка и пуснахме Стефко след нея да ходи. Както вече писах, той избра най-ненадейното и неочаквано нещо. След това дадохме първото парченце на Стефко и по едно на всички присъстващи. После взех питата и се разходих до съседните къщи да раздам по парче на съседите, които все ми повтаряха, че трябвало да тичам от едната къща до другата, че да тичало безпроблемно детето....
Моите съвети:Бих те посъветвала да си избереш рецепта, ако ще правиш нещо ново, и да я направиш няколко дни предварително, за да видиш дали ще ти хареса.
Преди ритуала е важно детето да е нахранено, за да не тръгне да лови питката и да яде от нея.
За предметите е важно, по възможност, да са такива, които детето вижда за първи път. Но дори и да ги е виждало, не трябва да има неща, които са му любими. За подреждането на предметите е важно да са върху удобна мебел с подходяща височина и да са в една редица, за да има детето свободен достъп до всички.
Направи си предварителен списък на предметите, за да не забравите някой в суетнята.
Предметите, които ние сложихме, бяха – електрическо пиано (за музикант), списание (за журналист), фотоапарат (за фотограф), дозатор за лекарство (за фармацевт), кочан с фактури (за счетоводител), четка за зъби (за зъболекар), комплект писалки (за писател), речник (за филолог), лекарски слушалки (за лекар), мултицет (за инженер), библия (за свещенник), лаптоп (за компютърен специалист), палитра с четка за рисуване (за художник), клещи (за техник), портфейл (за банкер), гребен (за фризьор), черпак (за готвач), медно менче (за историк), ножица (за шивач), адвокатска чанта (за адвокат).
Други идеи са - топка (за спортист), маска-домино (за актьор), цвете (за градинар), ключове за кола (за автомобилен състезател) и всичко друго, което се сетиш.
Няма изискване към гостите – стига да са желани!
А пък аз ти желая добре да си починеш, щом имаш помощници!
Silwi25,За косопада – не мога да ти помогна, за съжаление. При мен пикът дойде към 6тия месец след раждането и премина от само себе си.
Нещо съм позагубила следите на вашето захранване, но мисля, че не е нормално това реване по време на хранене – или на Габи не й харесва храната, или не е гладна, или има друга причина. Непременно трябва да разбереш защо плаче. Едно от основните правила при храненето е да не се насилва детето да яде.
nia72,Съжалявам за подредената ти къща....
Не ти ли се ще да пробваш да откажете залъгалката с този лак „Антибайт” – то не е точно лак, а е като някаква безцветна и горчива мазнина. Но без рев май няма да стане. Поне така казват приятелките ми. Добрата новина е, че ревът е само за ден-два.
Браво за изреченията на Ели!
Виж в онази книжка на д-р Додсън какво пише за бебешката хигиена. Не мисля, че сте закъснели.
tanja,Ти си най-добрата майка на света! И такава ще бъдеш и занапред!
Marie,Да ти се връщат здравите пожелания!
mini,Честит племенник! Да е жив и здрав Александър!
Cvetelina,Дано успееш бързо да се възстановиш след боледуването и счетоводното приключване!
Злото да те забрави, че сме забравили да ти честитим празника!
StefiZ,Успех в захранването!
Fussii,Съчувствам ти за започването на работа!