Надявам се някоя от вас да сподели опит и знания по темата!
Имам вътрешен опит с място, където се прави лазерна епилация и това, което си спомням е следното:
Да, лъчът унищожава само черни косми ("виновник" за ефикасността е пигментът; колкото по-тъмни космите, толкова по-добре) и в уважаващите се центрова трябва да предупредят, че на руси косми ефект почти никакъв няма.
Не е препоръчително да се прави лазерна епилация през този сезон, защото слънчевите лъчи водят до появата на неприятни пигментни наслоявания на облъчваните зони. Налага се много стриктно и постоянно нанасяне на sunblock (имам предвид sunblock, а не sunscreen)
Окосмяването се появява в резултат на хормонална функция. Ако се премахнат косми така радикално, тази хормонална функция трябва да окаже ефект на нещо друго в организма и не се знае на какво. Колкото и да ни се иска, не е гаранция, че като си махнем космите под мишниците, косата ни ще стане по-гъста
.
При наличие на бременност не се препоръчва облъчване.
Ефективността нито в един случай не беше като в рекламите.
За спазване на процедурата следва космите да не се правят друго между процедурите, така че има периоди на ходене космат и след това -- бръснач преди лазера (така е по протокол).
Медицинските лица, които консултираха на мястото, за което говоря, определено не считаха лазерната епилация за толкова лесно и ефективно средство за обезкосмяване, колкото твърдяха разпрострастранителите на техниката.
Не претендирам за компетентност, разбира се, и не искам да налагам собственото си мнение, но се надявам поне да съм ви навела на мисълта, че може и да не е такава панацея лазерната епилация, каквато твърдят в центровете за красота. Ако беше, нямаше да продължава да има студия за бразилска кола в най-богатите градове на света, посещавани от иначе разглезени клиенти, които не биха си причинили без нищо болка, при наличието на такава хубава алтернатива като лазерната епилация
. Моят съвет е да се консултирате с лекар, не свързан със студиото за красота, за съвет и дискусия, преди подобна интервенция.