0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Начин на живот при бременност
« -: Март 30, 2007, 19:33:50 pm »
Здравейте,
интересува ме какъв е начинът на живот, след установяване на бременността. Има ли определен хранителен режим, който е необходимо да се спазва? Алкохолът изцяло ли е забранен? Кафето? Полови контакти може ли да има бременната жена?
По колко пъти се ходи на ЖК и как точно си избирате лекаря, при който да ходите?  Може ли да се приемат хомеопатични лекарства от бременни:осцилококцинум и от този род? 
Питам ви защото тестът ми е положителен и след прегледа се установи бременност. Но от тук нататък не зная какъв режим да спазвам, а докторите не ми отговориха особено изчерпателно.
*
Re: Начин на живот при бременност
« Отговор #1 -: Март 30, 2007, 19:57:17 pm »
Начинът на живот си е съвсем нормален,все пак ти си бременна не болна.Приемат се повече витамини-плодове,зеленчуци.Аз лично алкохол не съм употребявала а кафе пиех по едно и то задилжително защото съм с много ниско кръвно.Сега се предлага и кафе без кофеин което според мен е по-добрият вариант.Аз пия само такова както не съм бременна.
Относно лекарствата мисля че не се препоръчват освен ако не ги е предписал лекар запознат с твоето положение.Мисля че аналгинът не се препоръчва да се приема при бременност.
Живеъ си живота и се радваъ да бременноста.Тя е едно от най-худавите неща които една жена може да изживее.
« Отговор #2 -: Март 30, 2007, 20:42:26 pm »
Извинявай, но въпросите ти са елементарни и всяка жена (дори и небременна) трябва да знае отговорите, особено ако е решила да има дете. Образовай се малко по въпроса и ако имаш по-специфични питания, пиши в темата на бременните.
« Отговор #3 -: Март 31, 2007, 13:33:49 pm »
Виж, миличка, нета е пълен с изчерпателна информация за въпросите, които те интересуват. Порови се, потърси и чак когато нещо не ти е ясно - питай. Иначе излиза, че искаш да ти се даде на тепсия всичко.
Гледам, че и в бг мамата си поставила темата и доста са ти отговорили. Честно да ти кажа, тук в Зачатие не е особено уместно да поставяш въпроса.
Лека бременност!
*
« Отговор #4 -: Март 31, 2007, 15:46:24 pm »
Парво 4естито и лека бременност preggo и pimi ти е отговорила много правилно на вапросите и е била наи отзив4ива.Радвам се 4е са6тествуват такива хора 
алкохола е изцяло забранен по време на бременност както и наркотици и цигари.
Трябава да  си направи6 изследвания те са много по принцип,но едно от парвите е за цитамегаловирус,рубеола и токсоплазма и от там да се види дали си за6титена или не ,не се примет антиакнети4ни медикаменти нито орално нито като мазила (то си пие6е на опаковките,4е по време на бременост са забранени).Яж пове4е зелен4уци като ги мие6 задалжително и плодове,месото да е не е алангре винаги добре опе4ено или сварено за всеки слу4аи а и о6те в на4алото на бременноста по4ваи да се маже6 с крем против стрии ,все пак като си бременна това незна4и ,4е трябва да се  отпуска6 ,разхождаи се праиви си планове за покупки списаци обикаляи магазините  :D,мисли за име за беб4ето ,само такива положителни мисли .
За половите контакти требва да говори6 др си които 6те следи бременноста тои наи добре 6те прецени какво е положението,а как да го избере6 това незнам трябва да е някои професионалист на които да му има6 доверие и да разполага с техника и да може да работи с нея естественно  :lol:
ми това е не6то ако сам изтарвала моля моми4етата да допалнят
п.п.оф стана много далго "сори"   :lol:

Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #5 -: Март 31, 2007, 18:08:47 pm »
Честно да ти кажа, тук в Зачатие не е особено уместно да поставяш въпроса.
И що да не е уместно? Нали тя все пак пита в подфорума "Дългоочакваната бременност и майчинство?! 8O Другите как си разказват тук вече и за бебетата?! И това ли те дразни? Нали точно такъв е смисълът на този подфорум! Даже има седмична тема за бременните! Айде, стига с тая безсмислена цензура!
*
« Отговор #6 -: Март 31, 2007, 18:18:35 pm »
Извинявай, но въпросите ти са елементарни и всяка жена (дори и небременна) трябва да знае отговорите, особено ако е решила да има дете.
Baby, извинявай, мила, но ако за теб тези въпроси са елементарни, то за питащото момиче явно не са. Отговорите им не са елементарни и за повечето момичета тук. Аз също нямам идея по тези отговори, макар че се имам за просветена в други области! Така, както ти си питала за твой проблем някога, и са ти отговорили любезно, а не са ти казали, че са елементарни въпросите ти, така и момичето има право да пита! Забелязвам, че към новите има известно пренебрежение. Повечко толерантност е нужна.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #7 -: Март 31, 2007, 18:24:21 pm »
Цитат
И що да не е уместно? Нали тя все пак пита в подфорума "Дългоочакваната бременност и майчинство?!  Другите как си разказват тук вече и за бебетата?! И това ли те дразни? Нали точно такъв е смисълът на този подфорум! Даже има седмична тема за бременните! Айде, стига с тая безсмислена цензура!

Дива Роза, ключовата дума в подфорума е ДЪЛГООЧАКВАНА!

Цитат
Така, както ти си питала за твой проблем някога, и са ти отговорили любезно, а не са ти казали, че са елементарни въпросите ти, така и момичето има право да пита! Забелязвам, че към новите има известно пренебрежение. Повечко толерантност е нужна.

Да ти кажа честно във времето в което аз бях нова тук, ми се е казвало че въпросите ми са елементарни. За разлика от сега просто се сочеше къде да се чете. И ако знаеш азбуката и не те мързи - четеш и се учиш, като не - хващаш гората.
В този смисъл пренебрежение към новите няма. Лично аз не отговарям на поставени по елементарен начин въпроси.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #8 -: Март 31, 2007, 18:59:08 pm »
Ами продължавай да живееш :lol:. За алкохола и цигарите ясно. За хаповете  също.
Полови контакти ще ти каже лекарят. За ЖК, ами зависи ти къде искаш да те следят.
Дали по здравната каса или ще си платиш абонамент при избран лекар.
Затова ти казват да четеш, просто ти трябва да си съставиш мнение и да решиш.

Лека и безпроблемна бременност ти желая. :D
« Последна редакция: Март 31, 2007, 19:03:14 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #9 -: Март 31, 2007, 19:18:36 pm »
Lady_11, много си права по принцип! Ама, ние не знаем дали и това момиче не е чакало твърде дълго, само дето не е разказало нищо за това. И КОЛКО ДЪЛГО трябва да си чакал да забременееш, за да питаш тук?
*

lady_11

• 3217
« Отговор #10 -: Април 02, 2007, 18:20:47 pm »
Цитат
Lady_11, много си права по принцип! Ама, ние не знаем дали и това момиче не е чакало твърде дълго, само дето не е разказало нищо за това. И КОЛКО ДЪЛГО трябва да си чакал да забременееш, за да питаш тук?

Изобщо няма смисъл да ти отговарям по същество.
*
« Отговор #11 -: Април 02, 2007, 18:37:53 pm »
Цитат
Дива Роза, ключовата дума в подфорума е ДЪЛГООЧАКВАНА!
Цитат

Много добре виждам, че подфорума е озаглавен "Дългоочаквана бременност" и точно затова писах тук. Но след като това дразни някои момичета - мога и да не пиша. А тези, които са се ровили да търсят къде съм писала, биха могли да видят, че в "Зачатие" съм писала в подфорума на "Проблемно забременяване".
Само за сведение, от 3 години правим опити и накрая направих инвитро, което завърши с положителен ефект. От 2 седмици зная със сигурност, че съм бременна. Тъй като не получих информация от лекарите, при които правих инвитрото, затова се обърнах към вас. Естествено, че ще отида при друг лекар. Ако знаех - нямаше да питам. За първи път ми се случва да съм бременна и това е абслютно непозната сфера за мен. Не смятам, че всички момичета, които пишат тук са информирани за всичко. Ако всеки знае всичко, то е безсмислено да съществуват такива форуми.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #12 -: Април 02, 2007, 18:48:50 pm »
Цитат
Много добре виждам, че подфорума е озаглавен "Дългоочаквана бременност" и точно затова писах тук. Но след като това дразни някои момичета - мога и да не пиша. А тези, които са се ровили да търсят къде съм писала, биха могли да видят, че в "Зачатие" съм писала в подфорума на "Проблемно забременяване".
Само за сведение, от 3 години правим опити и накрая направих инвитро, което завърши с положителен ефект. От 2 седмици зная със сигурност, че съм бременна. Тъй като не получих информация от лекарите, при които правих инвитрото, затова се обърнах към вас. Естествено, че ще отида при друг лекар. Ако знаех - нямаше да питам. За първи път ми се случва да съм бременна и това е абслютно непозната сфера за мен. Не смятам, че всички момичета, които пишат тук са информирани за всичко. Ако всеки знае всичко, то е безсмислено да съществуват такива форуми.

Извинявам се.
« Отговор #13 -: Април 02, 2007, 18:53:32 pm »
И това ли те дразни? ... Айде, стига с тая безсмислена цензура!

Ето тази част от поста ти, Розе, нещо изобщо не я разбирам. Ще ти бъда лично задължена, ако не разсъждаваш от мое име. Предварително благодаря.
« Отговор #14 -: Април 02, 2007, 19:06:00 pm »
Gygri, злато, стига се цупи! Никой не ти се дразни, но така както постави темата излизаше съвсем друго... както и да е. Бъди сигурна, че нито си първата, нито последната нахокана, по всяка вероятност, неоснователно! Мога да ти дам пример със себе си - рових, четох, препрочитах близо година преди да се регистрирам. И още в самото начало една, иначе много симпатична, модераторка ми се скара, че задавам глупави въпроси - нали уж съм била чела!?
Бременей максимално спокойно и дълго според както природата го е отредила, и после - чудесно бебче!
И не се шашкай излишно! Ок? :)
 :bighug: :bighug: :bighug:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #15 -: Април 02, 2007, 19:13:08 pm »
Здравейте,
интересува ме какъв е начинът на живот, след установяване на бременността. Има ли определен хранителен режим, който е необходимо да се спазва? Алкохолът изцяло ли е забранен? Кафето? Полови контакти може ли да има бременната жена?
По колко пъти се ходи на ЖК и как точно си избирате лекаря, при който да ходите?  Може ли да се приемат хомеопатични лекарства от бременни:осцилококцинум и от този род? 
Питам ви защото тестът ми е положителен и след прегледа се установи бременност. Но от тук нататък не зная какъв режим да спазвам, а докторите не ми отговориха особено изчерпателно.

Ти как мислиш? Какви са отговорите?
Алкохол, лекарства, секс /след ин-витро?/, кафе, наркотици?
Храна? От съмнителни заведения, със съмнително качество? Само въглехидрати или само протеини?
На всичките въпроси може да се отговори от обща култура, с изключение на този за ЖК, което можеше да попиташ в  темата на бременните.
Поздравления, лека бременност и друг път мисли преди да питаш.
« Последна редакция: Април 02, 2007, 19:35:25 pm от Lali »
*
« Отговор #16 -: Април 02, 2007, 19:22:48 pm »
1. Има храни, които трябва да присъстват всеки ден в менюто - плодове, зеленчуци, мляко, месо, зърнени храни.
2. Трябва  задължително да се избягват: меки сирена тип бри, Камамбер, Рокфор, фета и т. н. непастьоризирано мляко, недобресварено месо, месо непреминало термична обработка - няма да изреждам да не ти се прияде ;) всякакви сушени деликатеси влизат там. Това е заради опасност от заразяване с токсоплазмоза и листериоза.
Не трябва да се прекалява със сладкото поради опасността от гестационен диабет към края на бременността. Не трябва да се прекалява със солено поради опасност от високо кръвно и прееклампсия пак в последните месеци.
3. По отношение на секса - темата е дискутирана много пъти - мненията са противоречиви. Аз лично бях впечатлена от въпроса на жена бременна след ин витро, която задава на доктора си първо - и той е кога могат да правят секс. Е, туй ли е най-важното след толкова чакане. Ами опасност има, особено ако е рискова бременността.
4. Кафе - по едно на ден безкофеиново мисля, че няма проблем, аз лично изчаках с кафето и чак накрая се престраших да пия в последните месеци и то по 1 на ден максимум.
5. Алкохол - НЕ. Е, на празник за наздравицата 2 глътки винце едва ли са толкова опасни.
6. Избягват се топли вани, сауни, физическа и психическа преумора
7. Избягва се контакта с болни, защото има опасност да се заразиш с грип и т. н.
8. Ограничава се контакта с малки деца - в детската градина и началните класове, защото са много контактни и обикновено пренасят доста вируси, шарки и т. н. Е, когато е неизбежно няма как.
На ЖК се ходи всеки месец, но прегледите там са крайно незадоволителни, обикновено не разполагат с необходимата апаратура. Затова се препоръчва да се следи и на частно през месец два, както и да се направят прегледите за фетална морфология в съответните гестационни седмици.
За хомеопатичните лекарства не мога да кажа нищо, не употребявам. Има лекарства, които се изписват и за бременни, но това трябва доктор да прецени, като вид и дозировка.
Лека бременност!  :)
« Последна редакция: Април 02, 2007, 19:40:43 pm от cygnus »
*

lady_11

• 3217
« Отговор #17 -: Април 02, 2007, 19:53:09 pm »
Бих добавила ограничаване на контакт с животни при отризателен тест за IgG токсоплазмоза.
*
« Отговор #18 -: Април 02, 2007, 20:53:36 pm »
Бих добавила ограничаване на контакт с животни при отризателен тест за IgG токсоплазмоза.
Да добавя и обилно измиване на плодовете и зеленчуците, както и ръцете преди хранене. Да не се консумира домашно приготвено непастьоризирано мляко и млечни продукти, както и меса непроверени от санитарно ветеринарен контрол. А яйцата сварени до твърдо поне 20 мин.
*
« Отговор #19 -: Април 02, 2007, 22:42:55 pm »
Цитат на: lady_11[quote
Lady_11,Изобщо няма смисъл да ти отговарям по същество.

Е, Лейди, не толкова високомерно, де? :D  Все едно съм "дребна, елементарна душица", с която ти даже няма да си направиш труда да разговаряш! Малко снобски звучи?! Както виждаш, острият тон можеше да бъде спестен; момичето наистина е имало проблем? Извинявай, че ти отнех от времето и те занимавах с моите елементарни изречения!
Цигнусче, благодаря ти и от мое име за информацията! Надявам се да ми бъде полезна в скоро време! Личните впечатления са винаги по-полезни от сухата информация из нета. Много мило момиче си!
« Последна редакция: Април 02, 2007, 22:49:31 pm от DivaRoza »