0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Моята Градинка
« Отговор #880 -: Юни 14, 2007, 14:55:41 pm »
Ели, не съм съгласна с теб, че не трябва да се пресади. Рали, трябва веднага да го сложиш в по - голяма саксия. Така адаптацията ще е по - трудна, няма хранителни вещества. А по - принцип когато се купува ново цвете, винаги си слага под карантина около 2 седмици. Може би това е и причината, повечето продавачи, а и не само те , казват, че не трябва да се пресажда. Но не е така. По този въпрос съм се интересувала и допитала.
*
« Отговор #881 -: Юни 14, 2007, 15:03:13 pm »
Но аз не съм казала, че не трябва да се пресади. Казах, че е хубаво да постои 2-3 седмици на новото място и тогава. Аз също съм питала доста хора, които отглеждат цветя, и хора които се занимават с търговия на цветя. Пресажда се, но не веднага. И саксията трябва да е с най-много 2-3 см. по-голяма от тази, в която е в момента цветето. Иначе започва да расте на корени.

Оsi, нещо ми се губиш днес от хоризонта... :wink:
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #882 -: Юни 14, 2007, 15:15:46 pm »

Оsi, нещо ми се губиш днес от хоризонта... :wink:

Ами аз не знам нищо за бенджамина, какво да казвам...
А по принцип за пресяването, като корените вече са му излезли от дупките на саксията, е ясно че тя му е малка. Ясно е, че трябва да се пресее в по-голяма саксия, като се внимава корените да не се наранят, защото колкото по-дълго стои в малката сакция, толкова корените повече ще растат и после ще е трудно да се прeсее без да се наранят и начупят корените. Разбира се че на цветето му е нужна климатизация на новото място. А кога се пресява бенджамин, не знам, най-вероятно като всички - на есен или на пролет.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #883 -: Юни 14, 2007, 15:23:03 pm »
А, появи се... :P :bighug: :P
Оsi, нямах предвид точно бенджамина. Просто днес нищичко от теб :(, ни снимчица :(, ни писание... :(

*

Osiana

• 4888
« Отговор #884 -: Юни 14, 2007, 15:31:35 pm »
А, появи се... :P :bighug: :P
Оsi, нямах предвид точно бенджамина. Просто днес нищичко от теб :(, ни снимчица :(, ни писание... :(

:bighug: Скоро...  :lol:

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #885 -: Юни 14, 2007, 15:33:14 pm »
Рали,
аз мисля, че няма проблем да го пресадиш и сега бенджамина, а ако ти се струва, че боледува след донасянето му от магазина - направи го след седмица-две. Те са доста издръжливи - обичат слънцето и проветрените помещения :D. Могат да издържат и дълго време без вода.
Аз моя по принцип го пресаждам рано на пролет и тогава му оформям и малко клоните (но само малко, че ми е жал да го орежа повече :?).

Момичета,
имам следния проблем - по листата на петуниите ми се появиха едни бели петна като прах и листенцата започнаха да жълтеят и вехнат :(. Какво да направя? С какво да ги напръскам? :help:
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #886 -: Юни 14, 2007, 17:35:24 pm »
Пети, да не би да е някаква мана. Отиди до агро аптеката и обясни какво им е, те ще те посъветват какво да направиш. И моите нещо хич ги няма. :( А тръгнаха така добре, направо са пълен провал. :oops:
А до бенджито, мисля че не е проблем сега да се пресади и корените трябва малко да се изрежат. Мен така са ме учили. Не е било точно за това растение, но мисля, че и при него няма да навреди.
Ей, Ози, опитах се да направя няколко снимки на онази роза, дето е близнила, не знам колко са добри, сега ще подбера няколко и ще ги пусна. Накрая реших, че ще я изсуша и я откъснах.
« Последна редакция: Юни 14, 2007, 17:37:39 pm от Mary »
*

Osiana

• 4888
« Отговор #887 -: Юни 14, 2007, 20:14:56 pm »
Ей, Ози, опитах се да направя няколко снимки на онази роза, дето е близнила, не знам колко са добри, сега ще подбера няколко и ще ги пусна. Накрая реших, че ще я изсуша и я откъснах.

Мерси Мари, чакам с нетърпение. :D

Един линк с интересни неща за цветята:

http://www.green-flora.com

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #888 -: Юни 14, 2007, 20:54:38 pm »
Един линк с интересни неща за цветята:
http://www.green-flora.com

Галерията си я бива!И полезните съвети са наистина полезни! :wink:Мерси,Осиана!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #889 -: Юни 14, 2007, 21:21:39 pm »
http://www.green-flora.com/PIC_0065f.html

Еййй, момичета, това много ми хареса. Разгледайте го този сайт, интересен е. :D

Галерията си я бива!И полезните съвети са наистина полезни! :wink:Мерси,Осиана!

:bighug:

*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #890 -: Юни 14, 2007, 21:51:41 pm »
Уааааууу фантастични творения,изтекоха ми очите.Мнооого хубави фотоси,а за цветята да не говоря :lol:Браво на аранжорите.
*

baracuda

• 5348
« Отговор #891 -: Юни 14, 2007, 22:03:32 pm »
      :flower:Рози:Tе са вечния символ на любовта :flower:

Червената разкрива страстни чувства
Розовата е за романтиците
Жълтият цвят е за истинската любов
Бялата е просто стилна

http://www.green-flora.com/PIC_0065f.html :DЕййй, момичета, това много ми хареса!
Наистина е много,ама много-красива аранжировка!
Обаче влакчето е мнооого-яко! :wink:http://www.green-flora.com/PIC_0036f.html

*
« Отговор #892 -: Юни 15, 2007, 00:04:09 am »
Ето и розата. не знам дали съм се справила добре с фотото, но и двете странични пъпки цъфнаха, та май се загуби ефекта.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=119477&photo=51
А това е храста, съвсем обикновен.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=119477&view=1&photo=57
*
« Отговор #893 -: Юни 15, 2007, 08:42:23 am »
http://www.green-flora.com/PIC_0065f.html

Еййй, момичета, това много ми хареса. Разгледайте го този сайт, интересен е. :D

Osi, видях, че има снимки от изложението "Флора - Бургас". Аз тази година за първи път ходих на него и бях очарована. С триста зора ме измъкнаха оттам. Направих снимки, но с обикновен фотоапарат. Имаше дори един питон и един варан в градината и успях да ги снимам. А цветята бяха невероятни...
*

Osiana

• 4888
« Отговор #894 -: Юни 15, 2007, 11:12:47 am »
Мари, благодаря за снимките. :D

Ели, ами пусни ако можеш снимки. :D

*
« Отговор #895 -: Юни 15, 2007, 11:24:28 am »
Ели, ами пусни ако можеш снимки. :D

Ще опитам да ги сканирам. Надявам се да стане. Но сигурно днес няма да мога. На работа съм, а скенерът в момента се ползва. Както някъде писах, в къщи нямам компютър и когато на работа ми остане малко време, влизам тук.
Може ли да разчитам на вас, ако имам проблем с качването на снимките във форума, защото досега не съм го правила... :(
*
« Отговор #896 -: Юни 15, 2007, 14:25:39 pm »
Ти как мислиш? Разбира се, че може. :lol: :wink:
*

Osiana

• 4888
« Отговор #897 -: Юни 15, 2007, 22:35:06 pm »
Малко снимки от мен. :D

Dr.Hermann Schulze Delitzsch

Dr. Hermann Schulze Delitzsch

Marietta

*

baracuda

• 5348
« Отговор #898 -: Юни 15, 2007, 22:46:22 pm »
Както вече е известен лафа от една наша всеобща любимка:
             :DБраво булки! :D

Osiana ,много е красива "Dr.Hermann Schulze Delitzsch"!Невероятна!

Mary ,храстът ти е чудесен,съвсем не е обикновен!Браво!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #899 -: Юни 15, 2007, 22:49:15 pm »
               Браво булки!!!

Скоро очаквайте и други снимки от мен, на калата ми която има пъпка, на летния люляк който почна да цъфти вече, на гладиолите ми, на петуниите и още други.
А в розариума ще ходим в неделя на 24 юни. Там какви снимки ще направя, още от сега се радвам... :lol: