Хей, момичета, един ден да не съм на линия и вие сте изписали 3 страници
. Това в добрия смисъл, разбира се - поздравления за новите попълнения от рози, стайни и градински цветя
.
И пак да си кажа: - а-а-ах, Клод Моне!!!
Направо ме засрамихте с всички хвалебствия
- благодаря ви. Цветята просто са моята страст и голяма част от свободното си време прекарвам в грижи за тях.
Сега ще се опитам да отговоря на всичките ви въпроси:
peti_pati Едното незнам дали е точно палма-казва се Хамедорея става много голямо и красиво(имам същото).Да те попитам,къде намери място за всички цветя?Сигурно ти е голям апартамента.
И аз не знам как точно се казва - когато я купувах преди 4-5 години ми казаха, че е Арека, но в последствие сама се убедих, че Ареката е друга палма
.
Иначе апартамента ми не е голям
, но понеже съм снимала цветята от близо, сигурно изглеждат нереално големи. Някои са на пода, а други качени по всевъзможни мебели
.
peti_pati Как ги поддържаш от праха?Защото на мен това ми е трудно,сухите цветя остаряват,губят цветовете си и колкото да ги почиствам...след време се налага да ги изхвърля...
Баракудка, благодаря ти за хубавите думи - идеи за аранжировките и цветята "крада" от всякакви списания, предавания, интернет ... и тайничко - от вас
.
Аранживовките ги изнасям на тераса и ги почиствам с онези четки, които са като от пера (дано се сещаш какво имам предвид). Периодично се налага и целите да ги развалям, почиствам по-старателно и пренареждам. Сухите цветя, които вече са загубили форма и цвят и аз ги изхвърлям
.
Но това пък е шанс да променя и самата украса като добаря и нещо ново
.
Дано не съм пропуснала някой
(ако е така - подтетете ме за въпроса).
Mary, на твоето въпросче ще отговоря след малко в нов постинг, че този стана много дълъг.