0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Моята Градинка
« Отговор #820 -: Юни 08, 2007, 14:02:01 pm »
Мали-и-и, то много дълго станало бе! Извинете ме. Малко се поувлякох...
*
« Отговор #821 -: Юни 08, 2007, 14:06:57 pm »
Да Оси за това цвете.Имаше го на 40 стр.в постинга на реti_pati, но в момента на мен не ми се показват, има само червени Х.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #822 -: Юни 08, 2007, 15:15:07 pm »
Мерси Ели, мерси Кети. :D

А това е една друга бяла красавица, която цъфти като луда със ситни бели цветчета:

Alba meidiland

Alba Meidiland
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #823 -: Юни 08, 2007, 15:27:51 pm »
Оси, невероятна я! :)

Gery, азалията не обича топло.
Колкото за топлото, ставаше въпрос за зимата и у дома топлото е около 15-16 градуса, иначе наистина не обича топло.

Gery браво  :lol:много хубави кактуси,не съм виждала такива.А имената им какви са?
Ами за съжеление не им знам имената на кактусите. Те са толкова различни видове... а и като си купуваме някой никъде не му пише името.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #824 -: Юни 08, 2007, 22:26:21 pm »
Другата седмица моя ще ме води в най-големия европейски розариум, с най-голямата колекция от рози в цял свят. Талкова се радвам! Очаквайте снимки. :D :D :D
Намира се в Зангерхаузен в Германия. /Sangerhausen/

http://www.sangerhausen.de/sangerhausen/rosarium/p_rosengarten/index.htm Линк на немски и английски. Много снимки на рози няма, по разбираеми причини.

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #825 -: Юни 09, 2007, 10:19:01 am »
 :balk_46: Ози, с нетърпение чакам снимките  :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #826 -: Юни 09, 2007, 14:02:59 pm »
Да се похваля - поубих голите охлюви, макар, че успяха да нанесат много поражения. Обаче се чудя дали да не купя още веднъж същия препарат и да повторя процедурата.
Алпинеумчето с езерцето станаха много хубави, от тези дъждове обаче не се налага да пълня езерцето с чешмяна вода, защото е все пълно с дъждовна. :wink:
*

Osiana

• 4888
« Отговор #827 -: Юни 09, 2007, 15:06:28 pm »
Да се похваля - поубих голите охлюви, макар, че успяха да нанесат много поражения. Обаче се чудя дали да не купя още веднъж същия препарат и да повторя процедурата.

Да, трябва, обезателно. Няколко пъти през лятото.:wink:

Алпинеумчето с езерцето станаха много хубави, от тези дъждове обаче не се налага да пълня езерцето с чешмяна вода, защото е все пълно с дъждовна. :wink:

Чакаме снимки!! :D

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #828 -: Юни 09, 2007, 15:13:02 pm »
Лали давай снимките :D. Аз ще се захвана другата седмица с тази бойна задача  :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #829 -: Юни 09, 2007, 18:55:50 pm »
 Osiana ,нали не ми се струва,че"Polarstern"е със бледо-жълт оттенък,като восък е!Мноого-елегантна роза!Но тези бели дребосъци "Alba meidiland" ми "паднаха" на душата!Много си падам по дребни и кичести цветове!Европейският розариум "Зангерхаузен",който си ни показала определено си пази експонатите,защото наистина много-малко(и много-красиви) рози има за разглеждане.Дори доста от твоите рози са по-атрактивни!Надяваме се на твоите снимки.Пожелаваме ти едно незабравимо приключение в рая! :wink:

Lali ,повтори процедурата смело!Много трудно ще се отървеш от охлювите,радвам се ,че поне на този етап си ги ликвидирала,докато при мен проблемът вече е :wink: "хроничен"!Чакаме с нетърпение снимки от теб!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #830 -: Юни 09, 2007, 22:58:26 pm »
Аз си чакам лилиума да цъфне от доста време, но явно няма да ме огрее да ви го покажа преди да си тръгна за България. За сметка на това мога да покажа новата си придобивка - 3 корена петунии. Все още изглеждат малко постни, но се надявам да станат по-красиви и по-разклонени. Освен това и моята гордост - здравеца, който ми е подарък от Кафе, която ми липсва ужасно :( Надявам се да е добре и въпреки че не пише, дано поне чете!

Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #831 -: Юни 10, 2007, 09:01:54 am »
Нищо, че са постни, ще пораснат, а ти им пречупвай връхчетата, за да им стимулираш разклонението. Здравеца ти е много весел. Аз преди седмица, преместих едно цяло петно със здравец, но май не ми се е хванал, а иначе се захваща бързо.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #832 -: Юни 10, 2007, 11:34:22 am »
Ами аз за втори път го съживявам, че беше вътре през зимата и беше изсулял и с 3 листа :oops: Ама сега навън на светло и топло хукна :D Много му се радвам, дано да върви все така силен. А връхчетата на петуниите има ли някакво определено време, в което се чупят? Защото утре летя и ще ги видя чак август :(
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Osiana

• 4888
« Отговор #833 -: Юни 10, 2007, 12:20:12 pm »
Баракудке, Polarstern по принцип е безупречно бяла, имаше малко жълтеникав оттенък, но това идва  малко от снимката и малко от многото дъждове които валяха тук. След като напълно разцъфна, тя стана чисто бяла.

Гане, много са ти хубави петунийките, моите са малко по-големи, скоро и тях ще ви покажа.

*
« Отговор #834 -: Юни 10, 2007, 12:51:13 pm »
А връхчетата на петуниите има ли някакво определено време, в което се чупят? Защото утре летя и ще ги видя чак август :(
Не няма нищо строго определено. Просто се отчупва връхчето и после като изкара нов връх - пак и т.н.
Преди час си купих още 10 коренчета да пресадя тия дето ги изгорих. Трябва да се знае тор на петунии не се слага. Само течен и се сади в листовка и пясък - за добри резултати.
Гане, лек полет.
Ози, пак ни показваш несравнима красавица.
« Последна редакция: Юни 10, 2007, 12:56:31 pm от Mary »
*

Osiana

• 4888
« Отговор #835 -: Юни 10, 2007, 13:01:46 pm »
Desiree

Гане, лек полет и от мен, завиждам ти... :( да пратиш поздрави на Варна от мен....

Мари, ти си спец по петуниите. Научих много неща от теб за тях.  :D

*
« Отговор #836 -: Юни 11, 2007, 15:06:27 pm »
Fanta душицо, това са теменужки, а не петунии ... :wink:
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #837 -: Юни 11, 2007, 16:51:10 pm »
 :lol:Fanta мила много са красиви
*
« Отговор #838 -: Юни 11, 2007, 17:44:42 pm »
Фантичка, много мили цветенца, но и на мен ми приличат на теменужки?!  :D

Гане, лек полет и от мен! Приятно изкарване при близките хора!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #839 -: Юни 11, 2007, 17:55:22 pm »
Фантичка, много мили цветенца, но и на мен ми приличат на теменужки?!  :D

Много ти приличат щото са теменужки. Много са хубави Фанта. :D