0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Моята Градинка
« Отговор #760 -: Юни 06, 2007, 10:29:36 am »
Mного се надявам, скоро да ме познаваш! :D :D
И аз,Osi! :hug2:
А,това е последната ми роза от моята градина.
В действителност е бананова на цвят,но и аз снимам с телефон,
така че не ме критикувайте много за качеството. :wink:

А,тези са за Mmery.И аз имам местенца със "полски" цветенца...или нещо подобно... :wink:

Фанииии, ти мене сега с домашни букетчета ще ме плашиш :lol:

Гане,ще пробвам бе!...Ама т'ва за герберите си е направо класика! 8O Хи,хи!
« Отговор #761 -: Юни 06, 2007, 10:53:19 am »
baracuda, мерси за комплиментите, много си миличка. Винаги намираш да кажеш нещо хубаво и приятно за всяко момиче  :D
Аз всъщност в моя двор нямам лупина, защото пред нас цялото поле е осеяно с тях. Тези от снимката са в съседен запустял двор, което не пречи да ме радват все едно са при мен. По принцип цъфтят от средата на май до към края на юни, много са непретенциозни и се разпрастраняват страшно бързо. Ако проявиш интерес ще ти набера шушулки от всички цветове и ще ти ги пратя в плик  :D И твоята роза е разкошна  :D, а второто цветенце го има една съседка и мисля да си поискам. Естествено не му знам името  :D
Фанта, Zygocactus-а много ми хареса. Аз мъча едно коледарче вече втора година, ама е едно мъниче. Добре де, къде ги продават тези цветя? Явно трябва да дебна лелки по пазарите. В разсадниците ги няма ...
Ози, Duftzauber 84-ът е достоен за романтичен стих. :wink:
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #762 -: Юни 06, 2007, 11:12:10 am »
baracudke разата ти е много нежна :balk_46: браво.Ама я ми кажи как се казва розата,и дали се гледа в апартамент :ask:?
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #763 -: Юни 06, 2007, 11:15:47 am »
baracudke разата ти е много нежна :balk_46: браво.Ама я ми кажи как се казва розата,и дали се гледа в апартамент :ask:?
Тази роза не е за апартамент мила, освен евентуално на балкона, ама...това си е градинска роза...
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Osiana

• 4888
« Отговор #764 -: Юни 06, 2007, 11:24:24 am »
Баракудке, на втората ти снимка, тревите в зелено-бяло, стават за сушене. :wink:

Ози, Duftzauber 84-ът е достоен за романтичен стих. :wink:

:bighug:

Оси, прекрасни са цветята ти! Много ми харесват и цветовете, и снимките... Просто прелест!!!

:bighug: :hug2:

Глоксинията или още каменното цвете, вижте на стр.26 от темата, аз го имам вече повече от 3 години. :D

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #765 -: Юни 06, 2007, 11:53:44 am »
Момичета, ако искате да заключим тази тема, че стана доста обемна и да си пуснете нова- така ще можете по-лесно да се консултирате с предишни въпроси.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #766 -: Юни 06, 2007, 12:03:15 pm »
mini,разбирам...много "тежка" стана темата.Нека  Osiana направи нова и ако може на първият си постинг да сложи линк със вход "Клик" към тази тема.Че да не я търсим после из архивите. :wink:Нали може?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #767 -: Юни 06, 2007, 12:17:44 pm »
аха   :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #768 -: Юни 06, 2007, 12:19:59 pm »
Мини, а ти к`во се спотайваш. Знам аз, че и ти имаш цветенца. Хайде де, показвай.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #769 -: Юни 06, 2007, 12:21:37 pm »
Ех, момичета, хич не ми се иска да я zаключваме, ами и другите заковани теми са обемни....

Ама щом трябва... Кажи Мини, трябва ли наистина да я заключим и да пусна нова?

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #770 -: Юни 06, 2007, 12:24:18 pm »
Абе не е задължително- по-лесна ще ви е навигацията. Аз го предложих заради една мацка, която е питала дали може да разглежда наведнъж всички мнения, а това е възможно до 15 страници на темата. Ама като не искате- не е задълже.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #771 -: Юни 06, 2007, 12:29:41 pm »
Ами, добре, тогава момичетата да решат, как ще е по-удобно, ако искат, пускам нова, ако не, няма за сега.

Момичета казвайте, моля ви.

*
« Отговор #772 -: Юни 06, 2007, 12:31:55 pm »
На мен ми е все тая. :lol: :lol: Нямам претенции. Каквото рошите вие. :P
« Отговор #773 -: Юни 06, 2007, 12:45:19 pm »
Аз бях питала във подфорума за сайта  :) не може ли да се виждат всички, защото ми беше трудно да си намеря съветите за охлювите и въшките  :oops:
Но ми обясниха, че над 15 странички не става.
Нека Ози да реши, темата е нейна.
Аз не настоявам, както решите.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #774 -: Юни 06, 2007, 12:50:19 pm »
Аз бях питала във подфорума за сайта  :) не може ли да се виждат всички, защото ми беше трудно да си намеря съветите за охлювите и въшките  :oops:

Знам аз че си ти.

Ми да видим и другите момичета какво ще кажат и ще  решим.

МОМИЧЕТА КАЗВАЙТЕ. :)

*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #775 -: Юни 06, 2007, 12:54:18 pm »
И аз подкрепям Оси да реши,на мен ми е все едно.Зависи на другите момичета дали ще им е удобно.
*
« Отговор #776 -: Юни 06, 2007, 13:16:38 pm »
Според мен ще е по добре да не я заключваме, а да си я  продължим.  :D

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #777 -: Юни 06, 2007, 13:58:56 pm »
Хей, момичета, един ден да не съм на линия и вие сте изписали 3 страници :wink:. Това в добрия смисъл, разбира се - поздравления за новите попълнения от рози, стайни и градински цветя :balk_46:.
И пак да си кажа: - а-а-ах, Клод Моне!!!

Направо ме засрамихте с всички хвалебствия :oops: - благодаря ви. Цветята просто са моята страст и голяма част от свободното си време прекарвам в грижи за тях.

Сега ще се опитам да отговоря на всичките ви въпроси:

peti_pati Едното незнам дали е точно палма-казва се Хамедорея става много голямо и красиво(имам същото).Да те попитам,къде намери място за всички цветя?Сигурно ти е голям апартамента.

И аз не знам как точно се казва - когато я купувах преди 4-5 години ми казаха, че е Арека, но в последствие сама се убедих, че Ареката е друга палма :lol:.
Иначе апартамента ми не е голям  :oops:, но понеже съм снимала цветята от близо, сигурно изглеждат нереално големи. Някои са на пода, а други качени по всевъзможни мебели :lol:.

peti_pati Как ги поддържаш от праха?Защото на мен това ми е трудно,сухите цветя остаряват,губят цветовете си и колкото да ги почиствам...след време се налага да ги изхвърля...
Баракудка, благодаря ти за хубавите думи - идеи за аранжировките и цветята "крада" от всякакви списания, предавания, интернет ... и тайничко - от вас :lol:.
Аранживовките ги изнасям на тераса и ги почиствам с онези четки, които са като от пера (дано се сещаш какво имам предвид). Периодично се налага и целите да ги развалям, почиствам по-старателно и пренареждам. Сухите цветя, които вече са загубили форма и цвят и аз ги изхвърлям :?.
Но това пък е шанс да променя и самата украса като добаря и нещо ново :D.

Дано не съм пропуснала някой :oops: (ако е така - подтетете ме за въпроса).

Mary, на твоето въпросче ще отговоря след малко в нов постинг, че този стана много дълъг.
Намерихме нашето синче.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #778 -: Юни 06, 2007, 14:12:55 pm »
peti_pati, ... Би ли казала с какво ги оцветяваш.

Това са най-обикновени клонки, които с много търпение :lol: и с четка за рисуване, боядисах в златисто и сребристо. Боите намерих в Mr. Bricolage (мисля, че се използват за намазване на печки на дърва :wink:). Делеч по-лесно ще стане със спрей, но това трябва да се направи на открито (в двора), а аз не исках да омажа цялата тераса :lol:.

Тук дългите пръчици са купени, а тези с овалните листенца всъщност са едно градинско цвете, което вече е прецъфтяло и по този начин образува семена (за съжаление не знам как се казва), но понеже го имахме в двора ми дойде идеята да го изсуша и оцветя, за да не се натрошава. Оцветено е с блажна боя, която ни остана след ремонта от боядисването на вратите :lol:. Клончетата около него също са с блажна боя.

Тук повечето са купени, но червените могат да се направят със спрей (например от изсушен бял равнец). :D

Хайде, давайте и вие идеи "Направи си сам" :lol:.
« Последна редакция: Юни 07, 2007, 09:07:51 am от peti_pati »
Намерихме нашето синче.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #779 -: Юни 06, 2007, 14:24:38 pm »

Тук дългите пръчици са купени, а тези с овалните листенца всъщност са едно градинско цвете, което вече е прецъфтяло и по този начин образува семена (за съжаление не знам как се казва)

Аз това цвете го имам , ето тук:

После като прецъфти точно така му стават листата. т.е. семената, ще взема и аз да опитам да го изсуша.