peti_pati, и твоите снимки си ги бива!!! Като гледам каква красота показвате и леко се изчервявам заради уродите, които сътвори тази година мъжът ми. Есента реши "той лично"да се погрижи за мушкатото от градинката и понеже го било жал да го остави там го засади в саксии, които наблъскахме по прозорци и стаи. Тези толкова красиви иначе цветя мутираха до нещо, което трудно може да бъде идентифицирано. На ръст избуяха почти колкото домати, но той ги подпря с колчета, та почти са като домати с колчета. Макар че няколко пъти призовавах да прекрати мъките им, той упорито ги полива цяла зима. Напук на всичко те оцеляха - изциглени стъбла, но цъфтят, та се късат; само трудно ще се досетиш, че е мушкато. Мъжът ми, горд от постижението си да ги накара зорлем да цъфнат в нетипични условия, ги върна миналата седмица отново в градинката. Много трудно се задържа право едно мушкато, което ти стига малко над коляното. Затова той ги отряза на 3 (?), като ми каза да не се меся, щото той много разбира от цветарство. И сега като минавам покрай тях си закривам очите, за да не се срамуваме взаимно. Такива растения уроди не съм виждала. Намислила съм тайно да купя мушкато в саксии, да оскубя нещастните мутанти и да засадя новите. Колко ли ще се цупи той не знам, но предполагам! Мъже, какво да ги правиш! Сърдиш се, че не помагат, а като почнат - гледаш как по-деликатно да му намекнеш, за да не му пострада егото, че няма нужда от помощта му.