0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Зацапване:(
« Отговор #80 -: Март 27, 2009, 19:53:38 pm »
здравейте.аз съм нова в този форум и искам да ви питам нещо.на 23март бях в овулация и пробвахме с мъжа ми за второ дете.правихме го и на 24 ,но 2 дена след това получих бледо розово кървене.незнам на какво се дължи тъй като цикълът трябва да ми дойде на 8 април.
« Отговор #81 -: Март 29, 2009, 18:47:13 pm »
 :( Охххх,и аз имам такъв проблем.
Мц ми закъснява вече 8 дни,зацапва ми кафяво вече цяла седмица,къде по розово,къде по кафяво,болки,все едно ще ми дойде всеки момент,и т.н.Помислих че е киста и отидох на лекар,но толкова рано на УЗ нищо не се видя,единствено че нямам киста и доки каза да направя тест за да изключим бременост.Оказа се +,веднага се обадих и ми каза да пия утрогестан 2х1 от 100.Пия го вече 2 дни,та въпросът ми е ще спре ли това кървене,кога,да не би дозата да ми е ниска.Уф, да взема пак да се обадя на доки,ама той каза след 2-3 дни пак тест и на 3.04 на УЗ.Кво да правя незная?!
Помагайте!
« Отговор #82 -: Март 29, 2009, 20:24:05 pm »
Диси, пусни си кръвен тест и го повтори след 48 часа. При кой док си?
Дано всичко е нормално и зацапването спре!
« Последна редакция: Март 29, 2009, 20:26:11 pm от Snow-white »
« Отговор #83 -: Март 30, 2009, 17:11:02 pm »
здравей disi,надявам се да не е нещо сериозно но щом ти закъснява вече 8 дена и теста ти за бременност е + наи вероятно си бременна и зацапването се дължи на имплантацията на яйцеклетката в матката.аз още незнам дали сам бременна но кървенето ми спря,така че се успокой.отиди пак на лекар и да се надяваме че ще се похвалиш с хубави новини.късмет
« Отговор #84 -: Април 03, 2009, 12:59:38 pm »
Здравейте момичета!
Имам подобен вид проблеми...
Правила съм три инсеминации на естествен цикъл, но след последната почнаха някои аномалии...Дойде ми цикъла, който не беше както обикновено а доста оскъден със силни болки и съсиреци. След отминаването му нямаше проблеми, но на 10 ден от МЦ започна кафеникаво-червеникаво зацапване и досега, а днес ми е 21 ден.Лекарката може да ме види чак на 13-ти април и съм се видяла в чудо, след като четох каквп ли не.
Освен това при последната инсеминация, док каза, че имам някакво зацапване на шийката на матката. Вече незнам какво може да е, тъй като преди 2 години правих лапаро, и ми казаха, че ендометриоза нямам. Това ми се случва за първи път,но си мисля, че може да има нещо и от това,че последното инсе беше с биене на прегнил, за да спукаме фоликула.
А иначе и аз от 21 ден до 28 ден на цикъла съм с зацапване,но от 10-я, а хормоните са ми ок.
 :( :( :(
« Отговор #85 -: Август 02, 2009, 23:51:50 pm »
Оф и аз съм така и не мога да разбера от къде е това кървене.
При мене пък по принцип зацапването е около овулацията (13-14 ден), но този месец като е започнало на 13-ия ден още не е спряло, а вече съм в 30 ден от месечния цикъл. Да съм бременна - не съм - 100 % съм сигурна!
Моля, ако някой има сходни проблеми за ми пише.
   Благодаря
« Отговор #86 -: Август 30, 2009, 18:31:33 pm »
Здравейте и от мен,

Бременна съм в 5 г.с - в самото начало. Досега си правих два кръвни теста с резултати 213 миналия понеделник и 660 в сряда. Утре съм на 3ти кръвен и ако стойностите са добри ще ми назначат видеозон след 10-тина дни. Проблемът ми е че от около седмица имам леко зацапване/кървене и това разбира се ме побърква. Кървенето не е всеки ден и постоянно: появява се за малко вечер или рано сутрин, после изчезва за 1-2 дни и после пак се появява. Живея в чужбина и приемам само фолиева киселина и 2х2 утрогестан.

При вас кървенето всеки ден ли е?

Много ме е страх че ще загубя и това бебече: имам един  мисед преди 4 години и тази бременност се получи на 4-тото инвитро след това :-(.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #87 -: Август 30, 2009, 18:46:24 pm »
hope2009 добре е да те види лекар и да прецени от какво е зацапването.Успех дано всичко е наред.
« Отговор #88 -: Септември 02, 2009, 06:19:27 am »
И така на 31 Август кръвният тест показа 7161, което като число е супер след 213 на 24/08 и 660 на 26/08. За съжаление радостта ми е помрачена от кървенето, което беше спряло за 3-4 дни и днес пак се появи малко по-силно отпреди :-(.
На видеозон съм чак на 14 Септември, тук първият видеозон го правят след 7=мата седмица за да видят сърчицето направо.

Ако дотогава не ми дойде и не се побъркам от притеснение....................
« Отговор #89 -: Септември 15, 2009, 18:51:52 pm »
Здравейте момичета!Имам  3 дни закъснение и положителен тест за бременност ,днес пуснах бета ЧХГ,и резултат е -95.96 u/u/ml ,нормална ли е стойноста ако се има предвид че съм края на 4 г.с.,не е ли ниско :(..Естественно ще пусна след 48 часа още един тест..като гледам при другите момичета на същата седмица резултатите са по-високи.
Толкова съм притеснена.
Вчера видяхме нещо,док каза,че верочтно е сакчето,но нали сакчето се виждало при стойности над 1000?Това какво значи,че не се развива както трябва ли :( ?
« Последна редакция: Септември 15, 2009, 18:58:13 pm от Leila »

« Отговор #90 -: Февруари 26, 2012, 11:10:25 am »
Здравейте, мили дами!Нова съм във форума - доста изчетох по тази тема. Аз съм в 5 г.с и получих кафяво зацапване. На 6-ти ден от закъснението отидох при генеколог - видяхме точицата  :D, за зацапването ми изписа Дуфастон, но имам чувството, че зацапването се увеличи след приема му. Възможно ли е това и случвало ли се е на някоя ? Моля споделете вашето мнение.
« Отговор #91 -: Март 05, 2012, 12:59:44 pm »
Здравейте и от мен!
Тези зацапвания в ранна бременност могат направо да ни побъркат. При първата ми бременност получих еднократно кафяво слабо зацапване в 6 г.с. Изписаха ми Утрогестан 2Х2, но-шпа и ми дадоха болничен. Повече зацапване не се появи и бременността завърши успешно.
Сега отново съм в начална бременност. На изпълнени 5 г.с. видяхме добре оформен сак. Впоследствие като разгледах добре снимката от ехото, виждам малка дъгичка. на монитора обаче с доки видяхме само сака. Тя само спомена, че имало нещо си,от което щяло да се оформи ембрион, ама после в заключението е написала "сак без ембрион". Спомена също и то на два пъти, че на този етап не очаква да види ембрион и всичко й изглежда напълно нормално.
Както и да е, в 6 г.с. отново получих същото еднократно, кафяво и слабо зацапване. Сега обаче не мога да ходя пак на лекар (в чужбина съм временно, прибирам се в края на тази седмица в БГ) и съответно на своя глава си взех Утрогестан от аптеката. Тук Но-шпа не продават, питах за Папаверин или Дротаверин, но и това казаха, че не им е известно. Болки нямам никакви, засега няма и друго зацапване. Два дни слез зацапването направих домашен тест, при който тестовата линия не просто почервеня, а направо почерня и то още преди да се появи контролната. Знам, че последното е ирационално, но какво мога да направя? Надявам се, че всичко ще завърши добре, както първия път и това е... На това отгоре след няколко дни трябва да пътувам на дълъг път до България и то с кола, а след това и автобус. Дано всичко е наред.
« Отговор #92 -: Март 11, 2012, 17:15:25 pm »
Аз съм в 6 гс и не спирам да кървя от 7-8 дни.Адски съм притеснена. 6-ти ден пия дуфастон и никакъв ефект. Викат ме на преглед на 23.03. Сега го пия 3х1, а след като ми спре кървенето трябва да мина на 2х1. Само, че не спира ... Кафяво, друг път розово. Ива, с теб какво се случва? Моята лекарка ми каза, че сега масово се среща такова кървене, но това мен никак не ме успокоява.........
*
« Отговор #93 -: Март 11, 2012, 18:26:33 pm »
В начална бременност няма много какво да се направи. Ако кървеното е от нисък прогестерон, дуфастонът може и да помогне. Но съм чела, трябва да се започне с него от самото забременяване, а не от установяването му, за да има ефект. Освен че ти предписаха лекарства, какво показва ултразвука? Ако има отлепяне, е хубаво да лежиш. Ако причината е друга, нищо не зависи от теб.
Докато е кафяво зацапването, не е страшно.
Това, което мога да те посъветвам, при най-малкия дискомфорт да звъниш на лекар и да ходиш на да те видят.
*
« Отговор #94 -: Март 11, 2012, 20:02:50 pm »
И аз имах такова зацапване в 7г.с. Точно видяхме сърдезна дейност и на следващия ден видях 2-3 капки розова кръв. Веднага отидох на лекар, погледна ме, каза че няма отлепяне, но ми каза да лежа и никъде да не излизам. Само в леглото, до тоалетната и обатно в леглото! Изписа ми лекарство еквивалентно на утрогестан (не съм в БГ) и спасфон (мисля,че е еквивалент на но шпа), които пих до края на 14г.с. Кафеникавото зацапване продължи още 2-3 дена и после изчезна.
П.С. Аз съм с отрицателен резус фактор и ми биха анти-Д гамаглобулин някъде 50 часа след като ми зацапа. Лекаря ми каза, че трябвало до 72 часа най-много да се бие, но аз трябваше да поръчвам инжекцията и да чакам, за това успяхме чак след 2 дена. Незнам дали е съвпадение, но горе долу тогава и зацапването престана.

Успех момичета, дано тия зацапвания престанат и нямате повече проблеми до края на бременността ви!

« Отговор #95 -: Май 08, 2012, 22:58:06 pm »
Здравейте на всички имам един въпрос и ще съм много благодарна ако може някой да ми помогне.На 02.05.12 трябваше да ми дойде но нищо на 5 ден от закъснението си направих тест "Клиар Тест писалка" който показа 2-ра много бледа на 6 ден направих отново тест но друга марка "Шуър Чек" който не отчете нищо след като се ядосах как може първият да покаже а вторият не и просто го оставих на шкафа.след като се прибрах го видях и си казах да го погледна и да го хвърля то пък се показала пак 2-ра черта не знам кога но е било след 10мин.Вече ми е 7 ден от закъснението и ми тръгна едно кафеникаво зацапване което привечер се засили малко.Реших да звъня на личната и да искам направление тя разбира се ми даде,след като отидох в майчин дом да ме прегледат и понеже беше вече близо 17:00 на регистратурата жената която беше ми казаха,че първо нямало кой да ме прегледа по това време и 2-ро дори и да имало бременност сега нямало нищо да се види и не може да ми помогнат и да ми кажат нищо дори и за течението!!!да отида след 2 седмици.Какво да правя защото вече не знам.Иначе от момента в който трябваше да ми дойде от време на време започваше да ме боли корем и кръста даже всеки път си казвах ето сега ще ми дойде да ама не болките отшумяваха на другия ден пак така гърдите не ме болят усещам сутиена си по плътен.
« Последна редакция: Май 08, 2012, 23:04:43 pm от DanichkaM »
« Отговор #96 -: Май 09, 2012, 08:57:47 am »
DanichkaM , за да си по-спокойна пусни си кръвен тест или си направи нов уринен тест. Да, за преглед е твърде рано, поне след 30 дни след първата дата на последния цикъл може евентуално да се види дали има бременност. Пази се, бъди спокойна и си направи нов тест  :wink:
*
« Отговор #97 -: Май 09, 2012, 09:22:45 am »
Подкрепям karmen-kosara.
Пусни си кръвен, ще покаже категорично има или няма бременност. На преглед при добър специалист, с добра техника, може и да се види нещо, предвид че имаш седмица закъснение.
« Отговор #98 -: Май 12, 2012, 16:24:50 pm »
Здравейте,
В 9 гс съм и прокървих леко. Моят лекар видя отлепване на плацентата. Слава Богу, бебко е добре. Това което ме притесни, е че не ми изписа нищо ново, освен утрогестана, който си приемам още след трансфера, въпреки че изрично питах за това. Не ми препоръча и лежане, което вече доста ме озадачи - виждам че всички момичета с подобен проблем полежават поне за известен период. Каза, че проблемът не се влияе от движение и че си пия необходимия медикамент. 
Някой имал ли е подобни скромни предписания от своя лекар?

*
« Отговор #99 -: Август 18, 2012, 16:12:00 pm »
Здравейте дами , аз също имах кафеникаво зацапване , но за жалост края не беше красив , завърши със обилен кръвоизлив и кюртаж (медикаментите и задържането във болница не ми помогнаха) , надявам се  следващата бременност да мине по леко.