Здравейте и от мен!
Тези зацапвания в ранна бременност могат направо да ни побъркат. При първата ми бременност получих еднократно кафяво слабо зацапване в 6 г.с. Изписаха ми Утрогестан 2Х2, но-шпа и ми дадоха болничен. Повече зацапване не се появи и бременността завърши успешно.
Сега отново съм в начална бременност. На изпълнени 5 г.с. видяхме добре оформен сак. Впоследствие като разгледах добре снимката от ехото, виждам малка дъгичка. на монитора обаче с доки видяхме само сака. Тя само спомена, че имало нещо си,от което щяло да се оформи ембрион, ама после в заключението е написала "сак без ембрион". Спомена също и то на два пъти, че на този етап не очаква да види ембрион и всичко й изглежда напълно нормално.
Както и да е, в 6 г.с. отново получих същото еднократно, кафяво и слабо зацапване. Сега обаче не мога да ходя пак на лекар (в чужбина съм временно, прибирам се в края на тази седмица в БГ) и съответно на своя глава си взех Утрогестан от аптеката. Тук Но-шпа не продават, питах за Папаверин или Дротаверин, но и това казаха, че не им е известно. Болки нямам никакви, засега няма и друго зацапване. Два дни слез зацапването направих домашен тест, при който тестовата линия не просто почервеня, а направо почерня и то още преди да се появи контролната. Знам, че последното е ирационално, но какво мога да направя? Надявам се, че всичко ще завърши добре, както първия път и това е... На това отгоре след няколко дни трябва да пътувам на дълъг път до България и то с кола, а след това и автобус. Дано всичко е наред.