0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Maxi

От къде да започна?
« -: Март 29, 2007, 14:10:16 pm »
Здравейте всички,

Пиша Ви защото вече много се обърках.
Ситуацията е следната: От 6 години правим опити, а от 2 почна ходенето по доктори. Досега лекувах хламидии, висок пролактин, объркани хормони. Препоръчваха ми и резекция на яйчника /може би защото като дете съм имала поликистоза/, но всичко на видеозона изглежда нормално. Проблемът е, че всички доктори ми казваха, че нямам физически увреждания, а сега бях за първи път във една известна ин-витро клиника и ми казаха, че са ми запушени тръбите и трябва да се премахнат, а след това дай-боже ин-витро. Тази диагноза я поставиха само след преглед на видеозон и защото споменах, че съм се лекувала от хламидии. Вече не знам какво още ще ми намерят като си правя следващите изследвания. Сего отново ще проверявам как са хормоните и мисля да си направя цветна снимка.
Не знам на видеозон виждат ли се тези тръби, защото ми казаха, че били пълни с течност и трябвало да се премахнат. Мен много ме е страх. Вече обиколих мноооого уж специалисти и не знам от къде да я почна.
Много ще съм Ви благодарна, ако ми дадете съвет. Времето минава, а аз с всеки изминал ден все повече се плаша.
Благодаря Ви за помощта предварително.
*
Re: От къде да започна?
« Отговор #1 -: Март 29, 2007, 14:15:29 pm »
Макси, наистина е възможно да се види течността в тръбите (хидросалпингс) на видеозон, ако е много голямо количество. Най-добре е да се потвърди с цветна снимка или лапароскопия. Ако наистина съществува, най-подходящото лечение е премахване на тръбите, защото тази течност е токсична за ембрионите.
Коя е клиниката, която си посещавала?
Късмет и никакво отчаяние. Опитай да приемаш нещата по-спокойно. Това ще ти помогне по-лесно да се справиш с проблема.
« Последна редакция: Март 29, 2007, 14:18:43 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Март 29, 2007, 14:40:59 pm »
Здравейте всички,

и ми казаха, че са ми запушени тръбите и трябва да се премахнат, а след това дай-боже ин-витро. Тази диагноза я поставиха само след преглед на видеозон и защото споменах, че съм се лекувала от хламидии.

Спермограма правили ли сте?
Не знам течността в тръбите дали може да се види на видеозон, но определено на такъв преглед никой д-р не може да твърди че те са запушени.
Само с ултразвук по никакъв начин не може да се провери проходимостта на тръбите. При последният ми преглед именно над подобни твърдения се смяхме с моя д-р :) Невъзможно е просто!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Maxi

« Отговор #3 -: Март 29, 2007, 14:49:06 pm »
Благодаря Ви за успокоението!!!
Спермограма правихме и там всичко е наред.
А за клиниката не знам дали е разрешено да се пише във форума името. Препоръчаха ми я като много добро място.
Притеснявам се, защото каквото и да си говорим, цялото това ходене по доктори е доста скъпо. Ако се наложи да стигна и до ин-витро, не знам кога ще мога да си го позволя. Казаха ми, че лапарото преди това и ин-витрото после общо е към 7500 лв. А шансът е малък да стане от първия път.
Та затова исках малко съвети от хората, които са минали по моя път.Не искам да минат още две години докато попадна на правилното място.
Благодаря Ви!

« Отговор #4 -: Март 29, 2007, 14:55:04 pm »
Тази диагноза я поставиха само след преглед на видеозон и защото споменах, че съм се лекувала от хламидии.
По мое скромно мнение , ако само с видеозон се поставяха такива категорични диагнози нямаше да се правят цветни снимки и лапароскопии в медицината.
Потърси и друго мнение,но в никакъв случай не унивай.Успех!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #5 -: Март 29, 2007, 14:59:44 pm »
А за клиниката не знам дали е разрешено да се пише във форума името.

Разрешене е, кжи къде си ходила.
Ако ще правиш лапароскопия, няма смисъл от цветната снимка.

Успех!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Maxi

« Отговор #6 -: Март 29, 2007, 15:14:07 pm »
Ходих при Щерев. Там ми видяха резултатите от преди шест месеца и не ми направиха нови изследвания. Нищо. По телефона като се записвах ми отговориха, че ще ми направят изследвания на място и да не си правя предварително. а то какво - само преглед на видеозон и край диагнозата е ясна. Аз като я чух чак свят ми се зави и не знаех какво да питам.
Забравих да кажа, че когато ходих вече пиех Бромкриптин 5 мес. заради висок пролактин - моя беше 1300. /Нормата не я помня ама май беше към 400/ Та така изпратиха ме по живо, по здраво и ми казаха да дойда направо за лапаро или както там се казва това прекъсване на тръбите, като преди това си направя всички изследвания на друго място.
Та това отношение ме озадачи и затова съм притеснена на кого да вярвам. Аз съм от провинцията и всяко ходене до София трябва да го планирам - отпуска от работа, спане, часове за процедурите....
*
« Отговор #7 -: Март 29, 2007, 15:18:23 pm »
Макси, за съжаление ще те посъветвам да направиш още една консултация на друго място (пак клиника по стерилитет). Като начало ми се струва разумно да се мине на вариант цветна снимка. По-евтино е, ще покаже състоянието на тръбите и може въобще да не стигаш до лапароскопия.
Късмет и горе главата. Имаш право на избор, това е много важно.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #8 -: Март 29, 2007, 15:18:40 pm »
Това с тръбите и мен ме вълнува.
Абсолютно сигурно ли е, че само от преглед нищо не се вижда?
Ако някой даде линкове или повече информация ще съм благодарна.
Всъщност по-скоро ме интересува, какво всъщност се констатира от преглед на видеозон.
*
« Отговор #9 -: Март 29, 2007, 15:41:13 pm »
Това с тръбите и мен ме вълнува.
Абсолютно сигурно ли е, че само от преглед нищо не се вижда?

Абсолютно сигурно е!
Това което знам аз е че тръбите са твърде тънки и не могат да се видят на видозон по никакъв начин. Виждала съм тръби мисля, че от цветна снимка и те наистина са много тънички.
Както казах и одеве на последният ми преглед при д-р Даскалов, точно по този повод се майтапехме :) Докато ме преглеждаше, му споделих че по форумите много често некоректни лекари поставят диагноза за тръбите само от преглед на ултразвук и се пошегувах да провери моите :) :) :) Да се смееш ли, да ревеш ли .... не знам. Де да можеше тръбите да се виждат на видеозон, но не би .....
На ултразвук се виждат яйчниците и матката, за друго не знам.

*
« Отговор #10 -: Март 29, 2007, 15:46:04 pm »
Танче, наистина тръбите не могат да се видят на УЗИ, но сак с течност и голям размер може. Все пак винаги е по-добре още едно мнение.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #11 -: Март 29, 2007, 15:49:33 pm »
Танче, наистина тръбите не могат да се видят на УЗИ, но сак с течност и голям размер може. Все пак винаги е по-добре още едно мнение.

Аз з а това писах, че за течността не знам ... ;)Не съм се интересувала и не съм питала.
Знам само че с видеозон не може да се провери проходимостта на тръбите - сраствания и т.н.

« Отговор #12 -: Март 30, 2007, 10:27:57 am »
Ходих при Щерев. Там ми видяха резултатите от преди шест месеца и не ми направиха нови изследвания. Нищо. По телефона като се записвах ми отговориха, че ще ми направят изследвания на място и да не си правя предварително. а то какво - само преглед на видеозон и край диагнозата е ясна. Аз като я чух чак свят ми се зави и не знаех какво да питам.
Забравих да кажа, че когато ходих вече пиех Бромкриптин 5 мес. заради висок пролактин - моя беше 1300. /Нормата не я помня ама май беше към 400/ Та така изпратиха ме по живо, по здраво и ми казаха да дойда направо за лапаро или както там се казва това прекъсване на тръбите, като преди това си направя всички изследвания на друго място.
Та това отношение ме озадачи и затова съм притеснена на кого да вярвам. Аз съм от провинцията и всяко ходене до София трябва да го планирам - отпуска от работа, спане, часове за процедурите....

И да не беше казала че е Щеревата веднага се сетих, че за нея става въпрос.
Преди няколко дни моя позната избягала по време на цветна снимка, защото зверски я заболяло(не й били дали никакви обезболяващи) и не успяли да я снимат. На нея също не й направили никакви изследвания и доколкото разбрах я насочили към лапаро, за да й потвърдят дали ще може да направи инвитро евентуално.

Според мен обаче при мануален преглед и видеозон би могло да се заподозре наличие на хидросалпинкс.

Макси, съвет от мен смени клиниката - трябват си обстойни изследвания преди да се пристъпи към каквато и да е АРТ процедура.     
*
« Отговор #13 -: Март 30, 2007, 11:05:41 am »
Здравей!
Аз не зная дали вода в тръбите може да се  види на видеозон, но съм 100% сигурна, че не може да се даде препоръка за инвитро само по един такъв преглед.
Преди време мои познати също ходиха в клиниката на Щерев. След като направиха необходимите изследвания се установи, че НЯМА проблем. Въпреки всичко са им казали, че няма да имат деца и трябва да правят инвитро. Няколко месеца по-късно, докато събираха парите, приятелката ми забременя.
Мисълта ми беше, че в тази клиника май всички ги пращат на инвитро.
« Отговор #14 -: Март 30, 2007, 11:18:43 am »
Здравей!
Преди време мои познати също ходиха в клиниката на Щерев. След като направиха необходимите изследвания се установи, че НЯМА проблем. Въпреки всичко са им казали, че няма да имат деца и трябва да правят инвитро. Няколко месеца по-късно, докато събираха парите, приятелката ми забременя.
Мисълта ми беше, че в тази клиника май всички ги пращат на инвитро.

И аз така мисля, че насочват всички към инвитро. Що пък да се занимаваме с изследвания или евтини инсета и тем подобни, като можем да си приберем тлъстата сума.....
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #15 -: Март 30, 2007, 15:22:18 pm »
Мила  Maxi! :D
Задължително направи още една консултация на друго място.С УЗИ неможе да се видят сраствания и проходимост на тръбите.Иначе ако има голям хидросалкпинкс ,той евентуално може цда се види на УЗИ.

Лично при мен преди година и половина ми направиха цветна снимка ,и ми казаха че едната тръба е запушена ,цялата в сраствания и е залепена на таза.
Сега преди няколко дена направиха  лапаро и се оказа че и двете тръби са напълно проходими,няма никакви срасвания и тръбата вобще не е залепена на таза. :)
*

Maxi

« Отговор #16 -: Март 30, 2007, 16:19:03 pm »
Много Ви благодаря на всички!!!
Благодаря Ви, че Ви има и мога да споделя с Вас притесненията си, защото е трудно човек, който не го е изпитал да откликне.
Винаги казват, че трябвало да се успокоиш и това е.
Записах си час за нови изследвания и цветна снимка другата седмица и тръпна от очакване за резултатите.
Само да Ви питам за снимката - знам че е доста болезнена, може ли да се прави с пълна упойка или някакъв друг вид обезболяващо?
Още веднъж Ви благодаря!
*
« Отговор #17 -: Март 30, 2007, 16:24:36 pm »
Maxi на моя приятелка цветната снимка я правиха с пълна упойка и на другия ден си беше на работа. Каза че я боляло съвсем леко.

*
« Отговор #18 -: Март 30, 2007, 17:29:54 pm »
При всеки е различно - някой ги боли, други не. При мен имаше немного силна болка за около 2-3 мин. През останалата част на деня ме наболяваше от време на време, но нищо непоносимо. Обезболяващи не съм взимала. Аз мисля, че пълната упойка е доста крайно решение, но все пак всеки има различен праг на болка.
Не се тревожи, ще мине бързо и леко!
*
« Отговор #19 -: Март 30, 2007, 17:51:32 pm »
Здравейте, случайно се зачетох и ще споделя.Преди година и двамата със съпруга ми тръгнахме по изследвания, наш близък ни заведе в МД София.И понеже познатиге бяха на мъжа ми се започна едно тарашене из матката ми и въобще.Доктора се занимаваше с лапаро и много му се искаше да съм за операция.Да ама не, нямаше ми нищо и то го установи с ултразвук. Изследванията ми бяха наред и се оказа мъжки фактор.
 Сега всички дигат ръце и ми пробутват арт. методи а аз искам просто да лекуват мъжа ми защото имаме шанс.
ПОТЪРСИ И ДРУГО МНЕНИЕ!