подкрепям сентенцията на манхатън. друг вариант за спасение, който лично аз виждам, ако не успее човек да завълши медицина лично, е да се ожени за гинеколог с брат стоматолог и сестра педиатър. това е задължителният минимум за всяка жена. познавам един човек тук от форума, който е изпълнил 2 от тия 3 условия
Завиждаш ми ти на социалния статус, ама забравяш, че ми трябва и психиатър, а нямам такъв роднина.
Хайде, хайде, ти не си изпълнила условията, пък гледам си оцеляла, имаш семейство, здраво дете и никакви роднини от бранша. А да не ти говоря колко колеги умряха ненавреме, колко от тях са без деца, колко погребаха вече децата си и на колко от тях децата са болни, ама не с колики, а с мозъчни тумори, ДЦП, шизофрения и други подобни красоти. Знам, че се майтапиш, защото те познавам. Но тая идея, че иначе няма да оцелееш, е неправилна по подразбиране.
Хората боледуваме, страдаме и умираме. Какво значи оцеляване? Оцелял е този, който е преживял насилие и не е мъртъв. А не този, който е бил болен и е оздравял. За болестта и смъртта трябва да държим отговорен Бог, а не медицината и лекарите. Ние не сме научени да приемаме болестта и смъртта и това частично се дължи на предишния строй. Така че изходът не е всички да сме лекари, а всички да сме информирани, което се отнася изобщо за живота, а не само за здравната сфера.