0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Имате ли наблюдения къде е най-надеждна микробиологията на влагалищен секрет?
Аз правя все в Цибалаб, но не съм съвсем сигурна в тях.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Микробиология - къде е най-достоверна?
« Отговор #1 -: Март 28, 2007, 10:58:02 am »
и аз правих там,не нещо май не ми харесват-много са посни.
<br />
*
« Отговор #2 -: Март 28, 2007, 11:18:53 am »
Прави ла съм микробиология , 2 пъти в медицински център `Лора` и съм що годе доволна макар че почти нищо не разбирам ат антибиотикограмата им + това че доста трудно успявам да си разчета написаното...  :P :oops:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Март 28, 2007, 11:27:04 am »
в Кандиларов съм носила доста пъти.
в Цибалаб не правят количествена оценка на бактериите, ако намерят такива. а това силно затруднява преценката на поведението.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #4 -: Март 28, 2007, 11:38:05 am »
И мен това живо ме интересува аз досега все Цибалаб си ходя,ама този път реших да отида в "Шейново" за изследване на влагалищен секрет,защото нямам пари :(!!Дали там ще са ми сигурни резултатите?
*
« Отговор #5 -: Март 28, 2007, 11:41:53 am »
з съм доволна от Шейново за микробиология. Цибалаб хич не ги обичам и имам основателни съмнения за достоверността на микробиологиите им.
Последната съм я правила в "Лора" (д-р Стаменов я е изпратил там).

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #6 -: Март 28, 2007, 12:18:19 pm »
И мен това живо ме интересува аз досега все Цибалаб си ходя,ама този път реших да отида в "Шейново" за изследване на влагалищен секрет,защото нямам пари :(!!Дали там ще са ми сигурни резултатите?

е там ако не са ти сигурни, къде? :D в Шейново винаги търсят Бета хемолитичен стрептокок, заедно с другите неща. а той е голяма гад, която обикновено се пропуска.
*
« Отговор #7 -: Март 28, 2007, 12:21:39 pm »
Благодаря на всички за изказаните мнения  :D
Каква е процедурата в Шейново? Трябва сам да си носиш секрета, или има лекар, който може да го вземе на място? И къде по-точно се ходи там?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #8 -: Март 28, 2007, 12:22:23 pm »
Искам да попитам ако някой може да ми обясни.

При кои случаи се налага (и е по-добре) да се прави Цервикален секрет, а не влагалищен.

Влагалищен съм си правила, ама си мисля дали има смисъл някъкъв другия път да пусна цервикален.? Една гинеколожка преди време ми обясняваше че предпочита да се прави цервикалния.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
« Отговор #9 -: Март 28, 2007, 12:26:22 pm »
Грейси, влизаш в Шейново през централния вход (в ляво като влезеш в двора) и лабораторията е първата врата като завиеш в дясно от вратата покрай регистратурата.
Незнам как седи въпросът с взимането на секрет. Обади се по тел и питай:
http://www.bgmedicine.info/bolniciv.php?key=64

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #10 -: Март 28, 2007, 12:31:18 pm »
Мерси  :D

*

manhattan

• 1439
« Отговор #11 -: Март 28, 2007, 12:34:27 pm »
Роми, предполагам когато има съмнение, че бактериите са се качили нагоре. не знам обаче, дали може да има бактерии в цервикса, а във влагалището-не.

Грейс, не знам как всъщност се процедира в Шейново. дали може направо да се занесе секрет в лаба или трябва там да е взет. той така и така си се плаща отделно, та може и да може. лошото е, че не мога да изровя нито един телефон, егати :(
*

manhattan

• 1439
« Отговор #12 -: Март 28, 2007, 12:36:51 pm »
Грейси, влизаш в Шейново през централния вход (в ляво като влезеш в двора) и лабораторията е първата врата като завиеш в дясно от вратата покрай регистратурата.
Незнам как седи въпросът с взимането на секрет. Обади се по тел и питай:
http://www.bgmedicine.info/bolniciv.php?key=64

не, не, там е за кръв и урина. микробиологичната лаборатория е пак така левия вход на Шейново и направо към женската консултация в дъното. последната врата вдясно е лабораторията.
*
« Отговор #13 -: Март 28, 2007, 12:38:56 pm »

не, не, там е за кръв и урина. микробиологичната лаборатория е пак така левия вход на Шейново и направо към женската консултация в дъното. последната врата вдясно е лабораторията.
[/quote]
Сори, Гейси. Обърках вратата :D. Ман ти е дала вярната карта. :wink:

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #14 -: Март 28, 2007, 12:42:20 pm »
не знам обаче, дали може да има бактерии в цервикса, а във влагалището-не.

Ман, точно това ми беше на мен питанката.
Влагалищния е ОК, ама дали другия път да пускам цервикален. За всеки случай. Да няма някои скрити по-навътре.
Дано някой да знае и да отговори.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #15 -: Март 28, 2007, 16:32:11 pm »
След даване на токлова микробиологии в Цибалаб, Бодимед, Кандиларов и Лора , в момента мисля, че са най-качествени в Медицинска академия, пък и са по-евтини с няколко лева от частните лаборатории. Нещо повече, там освен че прават ПЦР директен тест за хламидии, правят и за микоплазма, трихомонас вагиналис и гуарднерела вагиналис.

Цитат
не знам обаче, дали може да има бактерии в цервикса, а във влагалището-не
Може. Рядко срещано, но при цервицит или ерозио се получава когато хронифицира инфекцията.

Нещо малко по-втрани , но за обща информация на всички:
Достоверни изследвания  за токсоплазмоза и цитомегаловирус се правят IgM и IgG в Педиатрията на МА, вирусологична лаборатория.
« Последна редакция: Март 28, 2007, 16:40:01 pm от lady_11 »
*
« Отговор #16 -: Март 28, 2007, 16:52:27 pm »
Днес си пуснах микробиология на влагалищен секрет в МД.
Аз си мисля, че по болниците са достоверни, защото в лабораториите им работят и биолози, освен лаборанти.
Обаче нещо ме озадачиха - резултатът щял да бъде готов в петък на обяд :?
А според мен би могъл да е готов тогава, единствено ако няма никакъв растеж ... или пък бъркам?
*
« Отговор #17 -: Март 28, 2007, 19:07:48 pm »
Грейси ако иска6 записваш си час когато ти е удобно  за някой лекар в "Шейново"на тел 02/965-94-20и там ще ти вземат секрет за какво да го размъкваш.
« Отговор #18 -: Март 28, 2007, 22:57:25 pm »
След даване на токлова микробиологии в Цибалаб, Бодимед, Кандиларов и Лора , в момента мисля, че са най-качествени в Медицинска академия, пък и са по-евтини с няколко лева от частните лаборатории. Нещо повече, там освен че прават ПЦР директен тест за хламидии, правят и за микоплазма, трихомонас вагиналис и гуарднерела вагиналис.

Лейди, за Медицинска академия къде точно имаш в предвид.Питам защото ще ходя за ДНК тест за хламидия в кожна клиника към МА при д-р Елена Петрова и мислех да попитам дали не правят и МБ и микоплазма,уреаплазма и все такива изследвания ,че да взема да си пусна и тях за по-сигурно.Ти за там ли имаш в предвид и моляте би ли споделила орентировъчно каква е цената на тези изследвания .
« Последна редакция: Март 29, 2007, 00:35:12 am от jam »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #19 -: Март 29, 2007, 05:49:38 am »
Микробиологията се намира срещу неврологията. От кожна клиника тръгваш нагоре, минаваш неврологията и на самото кръстовище завиваш на ляво. Ще минеш покрай един нов строеж и в дъното е една двуетажна постройка стара като барака - там на втория етаж е микробиологията. Самото изследване май беше 12 лева, а ПЦР директния тест за трите споменати от мен по-горе бактерии - 30 лв.