0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси към вече осиновилите
« Отговор #60 -: Септември 17, 2011, 15:18:09 pm »
Момичета ,пак да питам нещо .

Та значи почнах си последния опит ин витро по фонда и последен по принцип за мен . Стига ми толкова   :) .
Когато дойде социалната вкъщи се предполага ,че вече ще съм в болничен след трансфер /живот и здраве / .До сега не се бях сетила, ама трябва ли да казвам че правя ин витро. И ако да , това пък да не би да се отрази на одобрението й от нейна страна !!?
« Отговор #61 -: Септември 17, 2011, 15:33:01 pm »
Не би трябвало да се отрази. Но сама прецени дали ще й казваш или не. Не е информация, която пряко касае проучването им /дали сте "годни" за осиновители/. Аз като че ли бих премълчала на първо време. Не за друго, а за да не решат да забавят изготвянето на доклада и развитието на цялата процедура.
« Отговор #62 -: Септември 17, 2011, 17:25:37 pm »
Не би трябвало да се отрази. Но сама прецени дали ще й казваш или не. Не е информация, която пряко касае проучването им /дали сте "годни" за осиновители/. Аз като че ли бих премълчала на първо време. Не за друго, а за да не решат да забавят изготвянето на доклада и развитието на цялата процедура.

ок.благодаря!
*
« Отговор #63 -: Септември 17, 2011, 18:42:45 pm »
Дидомира,моят подход винаги е бил "отговаряй точно това, което те питат". Не става въпрос да криеш нещо просто следвай въпросите на социалната. Нас не ни питаха подобни неща. Питаха ни - какво ще се случи ако след осиновяването имаме биологично дете. Ние в един глас, ама като един :lol:, отговорихме "Ами как - ще върнем осиновеното МНОГО ЯСНО!!!". Социалната много се смя. После поговорихме на тази тема и на жената и стана ясна позицията ни. И без ин витро, случва се двойките след това да имат и биологични деца.
Кратко казано - информирай ако те питат  :lol:
В очакване ....
« Отговор #64 -: Септември 19, 2011, 10:22:30 am »
Точто така. Винаги има "риск" от естествено забременяване по време на процедурата за осиновяване. Значи ли това, че трябва да уведомяваме социалните
« Отговор #65 -: Септември 19, 2011, 10:23:34 am »
Имах предвид, значи ли, че трябва да ги уведомяване, че се каним да правим секс по време на овулация :) :)
« Отговор #66 -: Септември 19, 2011, 11:44:49 am »
Имах предвид, значи ли, че трябва да ги уведомяване, че се каним да правим секс по време на овулация :) :)

hope-love :D, при мен няма такъв "риск"!
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #67 -: Септември 19, 2011, 16:13:55 pm »
Социалните говорят тези неща, защото това им е работата ... това ще го обясня по-късно, щото ЗВЕРСКИ съм закъсняла с един текст.

Ние нямахме изискване за етнос, но бяхме поставили ограничение за възраст до 18 месеца. Социалната веднага започна да ни убеждава да вдигнем възрастта, че така много се намалявал шансът да ни се обадят... Тя сама сподели, че част от работата им с кандидатите била да ги разубедят за изискванията относно произход и възраст... И така, повлияни от социалната ние увеличихме възрастта, но в крайна сметка след лош опит бяхме убедени, че (за нас специално) е било грешка и написахме декларация, с която отново намалихме възрастовата граница до 18м. Много неприятно! Не знаехме, дали след тази каша изобщо ще ни се обадят повече, но поне бяхме сигурни в решението си, което според мене е изключително важно... В крайна сметка всичко мина добре и два месеца, след като променихме изискването, ни се обадиха за първа среща с дъщеря ни...  :)

Аз съм убедена, че едно осиновяване не бива да се случва с с чувство за колебание...

Относно ин-витрото... Тогава нашата социална ни попита директно, дали мислим да правим следващи опити и ние не сме я лъгали - отговорихме, че планираме още максимум две процедури (едната вече е зад гърба ни)... и че резултатът не би се отразил на желанието да осиновим...

Дидомира, пожелавам ти от сърце и двете процедури (инвитро, осиновяване) да са леки и много успешни!  yahoo_17
« Последна редакция: Септември 19, 2011, 16:32:33 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #68 -: Септември 19, 2011, 16:32:37 pm »
Аз винаги съм била открита с моята социална и в общи линии съм отговаряла напълно откровено. Мисля, че от самото начало се получи едно добро партньорство между нас, което страшно улесни нещата. Мисля, че това ми донесе успех, в смисъл нейното желания да приключи проучването по-бързо, непрекъснатото й поущряване и т.н.

Разбира се, че човек не трябва да прави компромиси единствено с цел да си съкрати чакането. Щом не може да приеме нещо, не може. Нещата не става насила.
« Отговор #69 -: Септември 19, 2011, 17:51:13 pm »
Благодаря ви отново ,момичета ! Абсолютно подкрепям това ,което казахте /писахте ! Променихме само възрастта ,като съм склонна да е до 2 годинки ,но относно етноса  не можем и двамата  да се пречупим .
*
« Отговор #70 -: Септември 19, 2011, 23:04:05 pm »
Ние чакахме много. И също ни убеждаваха да променим етноса. Аз бях склонна, но съпругът ми не. Увеличавахме възрастта - до 5,5 год. В крайна сметка ни се обадиха за бебе на 4,5 месеца
« Отговор #71 -: Септември 20, 2011, 10:09:50 am »
Дидомира, с тебе сме!Хубаво е, че обмисляш всичко и планираш развитието на процедурата по осиновяване. Това са все едни положителни мисли и емоции, които дай боже да ти помогнат да се чувстваш добре и да успееш с ин-витрото.
« Отговор #72 -: Септември 20, 2011, 10:42:28 am »
Дидомира, с тебе сме!Хубаво е, че обмисляш всичко и планираш развитието на процедурата по осиновяване. Това са все едни положителни мисли и емоции, които дай боже да ти помогнат да се чувстваш добре и да успееш с ин-витрото.
:bighug:

Хубавото е и ,че имам и толкова работа в момента ,че буквално нямам време да мисля за нищо . Но този път съм наистина спокойна и знам , че и да не стане  ин витрото ... , ще си осиновя детенце ..  То е някъде там и ме чака  :)
« Отговор #73 -: Септември 20, 2011, 13:36:18 pm »
Точно така! И няма да е много далеч моментът, в който ще се гушнете. Правиш всичко, което е нужно и няма как да не се случи този прекрасен момент. Много е приятно да четеш някой, който е спокоен, а не се тресе от нерви, страх и съменения по време на процедурата си. Някак си вдъхваш спокойствие и на останалите. Късмет, Дидомира!
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #74 -: Октомври 15, 2011, 15:10:31 pm »
...Правиш всичко, което е нужно и няма как да не се случи този прекрасен момент. Много е приятно да четеш някой, който е спокоен, а не се тресе от нерви, страх и съменения по време на процедурата си. Някак си вдъхваш спокойствие и на останалите. Късмет, Дидомира!

брех, какви психологически портрети...   :wink:
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #75 -: Октомври 17, 2011, 09:53:44 am »
??? - нещо май не разбрах коментара ти. Може би смисълът му ми се губи защото се появява около месец по-късно.
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #76 -: Октомври 17, 2011, 14:15:01 pm »
??? - нещо май не разбрах коментара ти. Може би смисълът му ми се губи защото се появява около месец по-късно.

Просто ми се стори леко странно... Но ти сигурно знаеш, кой преди около месец се е "тресял от нерви, страх и съменения по време на процедурата си"...

« Отговор #77 -: Октомври 17, 2011, 14:20:40 pm »
Просто не виждам смисъл от подобни коментари...
*
« Отговор #78 -: Октомври 17, 2011, 15:54:45 pm »
дребните захапвания, на кого вършат работа ... не вярвам да носят радост вкл. и на авторите им, да си ги спестяваме, а?

За протокола, аз треперех като лист през цялата процедура, сега когато вече съм го играла тоз филм пак ми е притеснено ... така че включете ме в отбора на нервните :D
В очакване ....
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #79 -: Октомври 17, 2011, 17:40:17 pm »
Прави сте, каквото и да съм си помислила, можеше да си спестя коментара... Сори!

Бих искала да използвам случая, ако Дидомира чете все още тук и да и честитя тяхното малко чудо!  :D Сърдечни пожелания за много здраве, хубава и лека бременност и здраво бебче на термин! yahoo_17 :)