0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси към вече осиновилите
« Отговор #20 -: Май 21, 2007, 12:07:08 pm »
Както любовно ми каза нашият племенник, когато осиновихме Никола:
Айдеее, чичо ми сега две деца ще гледа, щото на Фането толкоз и е акъла  :lol: :lol: :lol:
В очакване ....
*
« Отговор #21 -: Май 21, 2007, 17:50:25 pm »

Фоксче, мила, радвам, се че ни стана по-ясен този деликатен момент!!! Аз питам, щото не съм от най-срамежливите и щото тук все ще се намери някое любезно момиче, което да ни отговори. Иначе, по-дух сме си свежарки, то се знай!!! :D

Фусинка, ама ти си неподражаема направо!!! Истинска сладурка си и е голямо удоволствие да се четат твоите постинги - толкова емоции има в тях винаги!  Тенкю соу мач, дарлинг!!! Сега малко ми просветна, че има още малко аванс от време пред нас! :D
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #22 -: Май 30, 2007, 12:59:55 pm »
Фусинка, сега видях, че скоро някой ще има първи рожден ден  :D Чела съм всичките ти постинги по пътя до сладкия Никола и много се радвам за вас. Ние с милото сме решили, че искаме едно осиновено детенце, което да отгледаме с родени от мен деца. Може би на есен ще започнем успоредно подготовка за инвитро на ЕЦ и ще подадем документи за осиновяване. Дай Боже и от двете места да дойде по едно мъниче ;) Аз все съм си мечтала за близнаци и може да ми се изпълни мечтата по малко по-нестандартен начин :)
Целувки на всички смели момичета, които искат да се грижат за малки слънчица и им дават любов :balk_21: В сърцето на всяка от нас има толкова много нежност и любов, която ще дадем на децата си  :heartbeat:

*
« Отговор #23 -: Май 30, 2007, 13:10:20 pm »
Желая ти го от сърце бебе-вече 2007!
Подаването на докуументи за осиновяване паралелно с АРТ, според мен е много разумно решение.
В очакване ....
« Отговор #24 -: Юни 08, 2007, 16:26:39 pm »
Фуси, какво носихте в дома при първата среща?
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #25 -: Юни 09, 2007, 10:57:18 am »
Момичета, терзае ме един въпрос: В заявлението, което подадохме, написахме че нямаме претенции относно пола, и че предпочитаната възраст е до девет месеца, но в това заявление нямаше пункт, в който да обявим претенции за  произхода на детето. Това по време на срещите ли се обявява, кога и къде? Ще ви бъда благодарна да отговорите.

:thankyousign:
« Последна редакция: Юни 09, 2007, 19:12:18 pm от bogdana »
Здравей, мъниче!
*
« Отговор #26 -: Юни 09, 2007, 13:30:20 pm »
Bogdana,pri nas tova go otbelqzoha pri poseshtenieto v doma ni!Ne se pritesnqvai-vsichko,koeto iskate shte byde otrazeno mnogo dobre! :bighug:
« Отговор #27 -: Юни 09, 2007, 14:28:45 pm »
Момичета, терзае ме един въпрос: В заявлението, което подадохме, написахме че нямаме претинции относно пола, и че предпочитаната възраст е до девет месеца, но в това заявление нямаше пункт, в който да обявим претенции за  произхода на детето. Това по време на срещите ли се обявява, кога и къде? Ще ви бъда благодарна да отговорите.

:thankyousign:
освен в заявлението, в което не пише нищо за етнос, при срещата социалния работник ни попита пак за възраст, пол, етнос и си записа всичко това.
« Последна редакция: Юни 09, 2007, 17:03:56 pm от wa_wa »
« Отговор #28 -: Юни 09, 2007, 15:56:14 pm »
Благодаря ви, момичета!!!
 :bighug: :thankyousign:
Здравей, мъниче!
« Отговор #29 -: Юни 11, 2007, 07:12:15 am »
Със сигурност знаете, че въпросите ми край нямат...  :D, ама я да видим отговора на този: "Какво написахте в мотиви за осиновяване?" Лично аз зная какви са моите мотиви, но какво би искал да чуе социалният работник? Не искам да прозвучи все едно съм отчаяна, че не мога да имам собствени деца и това е единствената алтернатива да задоволя нуждата от майчинство, респективно бащинство...

На нас ни раздадоха едни въпросници, които трябва да се попълнят и от двамата, а там на поне пет места е написано по различен начин "Какви са мотивите Ви да осиновите дете?"
Здравей, мъниче!
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #30 -: Юни 11, 2007, 08:56:05 am »
но какво би искал да чуе социалният работник?
Не е важно какво иска да чуе социалния работник, а какво мислите вие по въпроса! (п.п. вие заради социалния работник ли осиновявате дете?).
Няма "тайно" изречение, което да ти гарантира, че ще осиновите възможно най-скоро.
Напишете това, което изразява чувствата ви към този акт, а не това което смятате, че очакват другите да чуят :D.

И още нещо, което няма пряка връзка с питането ти: ако някой се притеснява как ще го охарактеризират в доклада, искам да го успокоя, че в докладите не се пишат заключенията на соц. работник относно това каква личност сте, а само се излагат сухи факти (роден, учил, родители, отношения със съпруг(а) и т.н.)
Намерихме нашето синче.
« Отговор #31 -: Октомври 10, 2007, 14:47:30 pm »
Не зная дали тук да попитам, но никъде не намерих информация относно следното:
Чета, че срокът за проучване на кандидат осиновителите е 3 месеца, та въпросът ми е това има ли го някъде като нормативен документ? Ние със съпругът ми сме подали документи за осиновяване с входяща дата на заявлението 08.06.07, но все още не са минали всички срещи със соц.работник /при непрекъснатите ни обаждания, той е все много зает, много работа имали, нямало проблеми с проучването, но ще ли да се забавят нещата/. Търпението отдавна ми се изчерпа и затова ви миля за съвет.
*
« Отговор #32 -: Октомври 10, 2007, 15:51:50 pm »
Семеен Кодекс:
Чл. 57а. (Нов - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) (1) Лице, което желае да осинови дете при условията на пълно осиновяване, подава писмено заявление до дирекция "Социално подпомагане" по постоянния си адрес за получаване на разрешение за вписване в регистъра.

(2) Дирекция "Социално подпомагане" извършва социално проучване на лицето по ал. 1 за годността му да осинови дете.

(3) Проучването се извършва в срок до три месеца от подаване на заявлението

Ебаааааааааааааси кретените има!!!

Обади се на соц работник и му кажи СПОКОЙНО, ТИХО И БЕЗ ДА СЕ КАРАШ (това е адски трудно, но го направи  :lol:), че тримесечния ви рок отдавна е изтекъл, че има законов срок и че просто сте принудени да напишете жалба срещу него, ако нещата не се променят до края на седмицата.

В очакване ....
« Отговор #33 -: Октомври 10, 2007, 16:45:41 pm »
Fussii,благодаря ти много за отговора.За съжаление, соц.работничка след всяка една среща много любезно ни обяснява колко са натоварени, колко много кандидат осиновители има освен нас, спокойно да си чакаме тя да ни потърси за нова среща.Досега всички срещи са преминавали все след многократно напомняне от наша страна /по 3 срещи с мен и съпругът ми поотделно, по една с психолог и една с един от поръчителите/, вече изпитваме страх как да ги безпокоим.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #34 -: Октомври 10, 2007, 17:26:16 pm »
Odar, мисля че си в правото си да настояваш защото 3 месечния срок си е законоустановен и оправдания от типа "много сме заети" не им дава право да нарушават закона :x.
Още повече, че явно самите те са си решили да правят по толкова много срещи с всеки кандидат-осиновител. Ето ти цитат от НАРЕДБА № 4 ОТ 25 НОЕМВРИ 2003 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ВОДЕНЕ И СЪХРАНЯВАНЕ НА РЕГИСТЪРА НА ДЕЦА ЗА ПЪЛНО ОСИНОВЯВАНЕ, в която много ясно е описано как се извършва проучването:

Чл. 16. (1) В срок до три месеца от подаване на заявлението дирекция "Социално подпомагане" извършва социално проучване на лицето относно годността му да осинови дете.
(2) Социалното проучване се извършва от определен от директора на дирекция "Социално подпомагане" социален работник. При необходимост в извършването на социалното проучване директорът включва и други специалисти от дирекцията.
(3) Проучването включва:
1. най-малко три срещи с лицето, което желае да осинови;
2. най-малко едно посещение в дома на лицето, което желае да осинови;
3. най-малко една среща с членовете на семейството на лицето, което желае да осинови, и с лицата, живеещи с него;
4. най-малко една среща с лицата, дали препоръки.

Намерихме нашето синче.
*

mimss

• *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
« Отговор #35 -: Октомври 11, 2007, 18:49:22 pm »
Odar, и при мен докладът беше "донапудрен" в последния момент, но самите соц.работник и психоложка ми се обадиха притеснени, че не успяват да свършат в срок. Бяха решили да остават след работна време, за да си издадат докладите /имаха още 3-4 освен моя/.

Освен, че си в правото си да им скръцнеш спокойно, но твърдо, както те е посъветвала Фуси, става въпрос и за съвест и воля от тяхна страна, да му се не види и мързелът му неден чиновнически....  :bonk:
« Отговор #36 -: Ноември 02, 2007, 14:37:01 pm »
Преди известно време поисках съвет относно времето за проучване на кандидат осиновители.Fussii ми писа да кажа на соц.работник, че ще пусна жалба, ако не побърза с доклада.Е аз благодарение на вас събрах смелост и написах жалба до Дирекция соц. подпомагане, срещнах се и с директорката, където се оказа, че това е практика да се бавят повече от 3 месеца докладите, но никой досега не е пускал лично жалба.В резултат от 30.10.07 сме вписани в списъка на чакащите / след близо 5 месеца проучване/.Още веднъж благодаря за куража, от който черпя от вас.Сега остава да чакаме писмата.
*
« Отговор #37 -: Ноември 02, 2007, 14:44:45 pm »
Хо Хо!
Така им се пада  :D. Таман ще знаят, да не се е..ват повече с вас - ама ха! Пък и шефката за града ще те запомни, което също е добре.
Вълнението по получаването на уведомителните писма е огромно, много е радостно  :lol:
Следва чакането, което си е мъка, обаче като минат един два месеца от вписването ви - пиши пак - ние ще ти кажем как да им досаждаш  :lol:. Това също помага и по мое твърдо убеждение ускорява нещата

Успех и много се радвам за вас
В очакване ....
« Отговор #38 -: Октомври 26, 2009, 20:05:03 pm »
Момичета,аз си имам едно неписано "правило"-да слушам сърцето и душата си,когато се "появи онази топка" в корема ми знам,че нещо бъркам.
Та сега ме е страх дали ще разпозная правилно усещанията си,все пак това е нещо за цял живот,и то не само в моя.
Не знам като отида какво да гледам,питам.Знам само,че ще бъда притеснена,не знам дали ще мога да се справя.Въобще знам,че нищо не знам.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
« Отговор #39 -: Март 11, 2011, 12:01:47 pm »
Е момичета дойде момента,в понеделник отивам в дома да я видя.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.