Социалните говорят тези неща, защото това им е работата ... това ще го обясня по-късно, щото ЗВЕРСКИ съм закъсняла с един текст.
Ние нямахме изискване за етнос, но бяхме поставили ограничение за възраст до 18 месеца. Социалната веднага започна да ни убеждава да вдигнем възрастта, че така много се намалявал шансът да ни се обадят... Тя сама сподели, че част от работата им с кандидатите била да ги разубедят за изискванията относно произход и възраст... И така, повлияни от социалната ние увеличихме възрастта, но в крайна сметка след лош опит бяхме убедени, че (за нас специално) е било грешка и написахме декларация, с която отново намалихме възрастовата граница до 18м. Много неприятно! Не знаехме, дали след тази каша изобщо ще ни се обадят повече, но поне бяхме сигурни в решението си, което според мене е изключително важно... В крайна сметка всичко мина добре и два месеца, след като променихме изискването, ни се обадиха за първа среща с дъщеря ни...
Аз съм убедена, че едно осиновяване не бива да се случва с с чувство за колебание...
Относно ин-витрото... Тогава нашата социална ни попита директно, дали мислим да правим следващи опити и ние не сме я лъгали - отговорихме, че планираме още максимум две процедури (едната вече е зад гърба ни)... и че резултатът не би се отразил на желанието да осиновим...
Дидомира, пожелавам ти от сърце и двете процедури (инвитро, осиновяване) да са леки и много успешни!