0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кога не се налага цветна снимка?
« -: Март 26, 2007, 19:15:38 pm »
Имате ли представа дали поради това, че IgG-то за хламидия е отрицателно, докторът не ми назначи цветна снимка?
Забравих да го попитам за тръбите и ме човърка този въпрос.
Доколкото разбрах няма да ми правят такава манипулация преди стимулация
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Кога не се налага цветна снимка?
« Отговор #1 -: Март 26, 2007, 19:37:00 pm »
Тръбите могат да са запушени и без да си боледувала от хламидия. Поискай си тест за проходимост.
*
« Отговор #2 -: Март 27, 2007, 09:00:00 am »
Да се включа в темата с едно питане, за да не отварям нова: тази седмица,след преглед при Стаменов ми беше назначена цветна снимка. Обаче нищо не ми беше споменато за микробиология преди нея, а според мненията които съм чела в този форум такава е задължително да се направи. Аз все пак реших да попитам и доктора ми каза, че влагалището се дезинфекцира доста старателно, а и микробиологията почти винаги ще показва наличието на нещо. Аз добавих, че сега имам цистит и последната микробиология не беше идеална, но въпреки това мнението на Стаменов беше, че не е задължително? Доста съм озадачена, тъй като този лекар е много хвален, а и аз останах с добри впечатления от него, но това за микробиологията...?
« Отговор #3 -: Март 27, 2007, 09:29:53 am »
Аничка, аз правих цветна снимка при Стаменов в началото на март. На мен също не ми каза нищо за микробиология, но аз направих по мое желание тъй като в началото на годината имах бъбречни проблеми, а от друга страна ми трябваше за да подам документи в НЗОК.

На мен ми предстои ИКСИ и направих цветна снимка, за да се види дали няма хидросалпингс. Уточнявам че не е имало съмнение за такъв, един вид профилактично беше назначена снимката  :lol:
Но знам за няколко момичета, които не правиха цветна снимка преди ин витро при Стаменов, а я направиха след неуспешен първи опит. 
  09.11.2007
*
« Отговор #4 -: Март 27, 2007, 09:37:43 am »
mmery, мисля че преди стимулация е задължителна цветната снимка.
« Последна редакция: Март 27, 2007, 10:23:26 am от Тaня »

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Март 27, 2007, 09:45:44 am »
Имате ли представа дали поради това, че IgG-то за хламидия е отрицателно, докторът не ми назначи цветна снимка?
Забравих да го попитам за тръбите и ме човърка този въпрос.
Доколкото разбрах няма да ми правят такава манипулация преди стимулация

непременно проверка на проходимост на тръбите преди стимулация. това си е златно правило.
дори и инвитро да ти предстои, пак е добре да се огледат тръбите за евентуален хидросалпингс.
макар че тук имаме случаи на жени, правили и по няколко пъти инвитро/икси, които не са си правили цветна снимка.

твоята стимулация за какво ще бъде - инсеминация или инвитро?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #6 -: Март 27, 2007, 09:49:33 am »
Аз все пак реших да попитам и доктора ми каза, че влагалището се дезинфекцира доста старателно, а и микробиологията почти винаги ще показва наличието на нещо.

брееей, тоз доктор... :)
аз пък съм си правила 5 пъти микробиологично изследване на влагалищен секрет през периода на опитите за забременяване и нито веднъж не се показа "наличие на нещо". дали не съм дефектна? ;)
по-скоро е обратното - от неправилно проведено лабораторно изследване, може да излезе, че е чиста посявката, а тя да не е - така си мисля аз.

факт е, че много често лекарите не назначават микробиологично изследване на влагалищен секрет преди цветна снимка, хидротубация или инсеминация, но моето лично мнение е, че е по-добре да се направи - особено ако имате активно или хронично страдание в уро-гениталната област.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #7 -: Март 27, 2007, 10:10:37 am »

твоята стимулация за какво ще бъде - инсеминация или инвитро?
Докторът ме праща директно на ИКСИ, с диагноза "тенденция за изчерпване на яйчниковия резерв". Дори има готовност от този месец да започнем, но аз не съм готова.
Искам да съм наясно с тръбите си, искам поне още веднъж да видя, че тези високи стойности на FSH и ниски на прогестерон не са случайни, мисля да пусна и Инхибин.
Ето така за мое успокоение  :)
Не следва да се пристъпва към нещо толкова сериозно, ако ме човъркат съмнения.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Март 27, 2007, 10:22:21 am »
Да се включа в темата с едно питане, за да не отварям нова: тази седмица,след преглед при Стаменов ми беше назначена цветна снимка. Обаче нищо не ми беше споменато за микробиология преди нея, а според мненията които съм чела в този форум такава е задължително да се направи. Аз все пак реших да попитам и доктора ми каза, че влагалището се дезинфекцира доста старателно, а и микробиологията почти винаги ще показва наличието на нещо. Аз добавих, че сега имам цистит и последната микробиология не беше идеална, но въпреки това мнението на Стаменов беше, че не е задължително?

Колкото пъти съм си правила микробиология /профилактично/ никога не ми е показвала нищо!!!
По принцип преди хидботубация или цветна снимка не се прави микробиология, ако нямаш оплаквания или съмнения.
Обаче в твоят случай ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си направи.

« Последна редакция: Март 27, 2007, 10:25:14 am от Lali »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #9 -: Март 27, 2007, 10:24:09 am »
ами, mmery, направи ги тези неща, разбира се! първо, не отнемат много време и пари, не е толкова страшно една цветна снимка, а и ти ще си по-спокойна и убедена.
Cygnus, например, има 3 ИКСИ-та без да си е правила цветна снимка, но аз лично бих си направила на твое място.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Март 27, 2007, 10:25:31 am »
Докторът ме праща директно на ИКСИ, с диагноза "тенденция за изчерпване на яйчниковия резерв". Дори има готовност от този месец да започнем, но аз не съм готова.
Искам да съм наясно с тръбите си, искам поне още веднъж да видя, че тези високи стойности на FSH и ниски на прогестерон не са случайни, мисля да пусна и Инхибин.
Ето така за мое успокоение  :)
Не следва да се пристъпва към нещо толкова сериозно, ако ме човъркат съмнения.

Щом не се чувстваш готова - не се подлагай все още на процедурата. Слушай сърцето си.
Изследвай се повторно, в друга лаборатория.
« Отговор #11 -: Март 27, 2007, 10:40:10 am »
Ще видя до следващата ми среща с д-ра. Никой не обича да му се оспорва тактиката за лечение, но пък и грешки стават.
Все някак ще се разберем  :)
Нито нервите нито финансите са малко ...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #12 -: Март 27, 2007, 10:44:14 am »
Сподели всички свои притеснения с лекаря си. Искрено. Най-добре е да вървиш спокойна, отколкото да ти тежи, че нещо не си направила както трябва.
*
« Отговор #13 -: Март 27, 2007, 13:26:13 pm »

Колкото пъти съм си правила микробиология /профилактично/ никога не ми е показвала нищо!!!
По принцип преди хидботубация или цветна снимка не се прави микробиология, ако нямаш оплаквания или съмнения.

Защо не се прави микробиология преди цветна снимка?
*
« Отговор #14 -: Март 27, 2007, 15:45:48 pm »
Имам правена цветна снимка и 2 хидротубации но нито в единия случай не ми е правена микробиология.Във форума за първи път чух че е хубаво да се направи преди тези манипулации.
« Отговор #15 -: Март 27, 2007, 17:23:27 pm »
На мен задължително ми направиха микробиология преди цветната снимка.Правих я в Торакс(Пловдив).Доктора каза че е задължително да се направи микробиология преди това.
Тръбите ми са проходими! :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #16 -: Март 27, 2007, 19:27:28 pm »

Защо не се прави микробиология преди цветна снимка?

Аничка, когато се чувстваш здрава, когато не си имала проблеми с гъбички, когато си сигурна в партньора си - не е необходимо. Просто няма откъде да дойдат.
*
« Отговор #17 -: Март 27, 2007, 23:30:28 pm »
Миналата година през март правих цветна снимка и преди нея микробиология. Резултатът беше две проходими тръби. В края на годината ме оперираха от извънматочна бременност и ми отстраниха едната тръба(лявата). По време на операцията (лапароскопска) ми беше проверена дясната тръба и според лекарите е идеална. Сега подготвям документи за ин витро на друго място и лекарите там искат да ми направят цветна снимка на останалата дясна тръба. Как мислите, мога ли да си спестя това изживяване или пак да се подложа на това нещо?

*
« Отговор #18 -: Март 28, 2007, 08:50:12 am »
mmery, и на мен набързо на същото място ми беше поставена тази диагноза-изчерпване на яйчниковия резерв и бях насочена към инвитро.Аз имах някои съмнения и си направих консултация в още една клиника където се отхвърли тази диагноза или поне на този етап. Излезна друг проблем обаче и сега ще отстраня него, после продължаваме и може все пак да стигнем до инвитро но поне аз ще съм убедена, че е трябвало. Няма да пиша тук подробности за да не стават излишни спорове. Мисълта ми е, че ако имаш съмнения иди и при друг лекар, просто за вътрешно спокойствие и после решавай.
*
« Отговор #19 -: Март 28, 2007, 09:14:52 am »
От всичко прочетено за цветната снимка,  препоръката за микробиология се налага от факта, че с навлизането на течността, ако има гадинки, те могат да се качат нагоре, което не е никак добре! Защо в този случай не ми беше препоръчана от Стаменов микробилогия преди цветната снимка?!  :? В партньора си съм сигурна, но съм имала гъбички  след прием на антибиотици, например. Питам се в крайна сметка, ако микробиологията покаже нещо, дали въпреки това биха ми направили снимката?!