0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Алтернатива на X-Prep?
« -: Март 23, 2007, 18:51:23 pm »
Здравейте,
Предстои ми лапаро съвсеем скоро, и разбира се, Стаменов ми изписа X-Prep преди процедурата. Разбрах обаче, че този лаксатив е много сладък. А аз от доста време съм на вид ниско-въглехидратна диета. Чиста захар не съм приемала отдавна и се боя, че ще ми стане лошо от X-Prep-а.

За това, въпросът ми е: на всички ли се изписва само този препарат, или има и алтернативи, които не са сладки и няма да ми прилошее от тях?
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Алтернатива на X-Prep?
« Отговор #1 -: Март 23, 2007, 19:36:56 pm »
и аз не обичам да ми е много сладко. въпросното нещо ми беше адски гадно на вкус именно защото е ужасно следко. направо имах чувството че ми горчи от сладко. ама се преборих. не ми прилоша, съмнявам се и на теб да ти прилошее. още повече че се изпива за ок минута. после имаш много време и много вода да изпиеш - ще го преживееш.
успех на процедурата

пп - сори че не можах да помогна с алтернатива, ама дано поне съм те поуспокоила
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Март 23, 2007, 20:06:08 pm »
Най-добре звънни на лекаря и му поискай да ти предложи алтернатива. Шоколадчетата Комфорт също вършат работа. Има и за диабетици.
« Последна редакция: Март 23, 2007, 21:20:21 pm от Lali »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #3 -: Март 23, 2007, 21:19:08 pm »
също така силен е и Фортранс ,но не знам дали е  сладък.
<br />
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #4 -: Март 24, 2007, 06:47:26 am »
Аз пих лекарствата по следната схема:
11.12.06 - вечерта, преди лягане 2 таблетки Лаксена (билкови са)
12.12.06 - вечерта, преди лягане 2 таблетки Лаксена
13.12.06 - след обяда (макари да ми казаха, че е много късно) - Х преп
на 14-ти ми беше лапарото.
При тази схема може да заместиш Х преп с друг медикамент. Лаксената има подобно действие и помага много. Нито 1 от двата препарата не е агресивен.
Успех на лапарото от мен! :)
Мога, стига да искам.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Март 24, 2007, 07:50:37 am »
Фортранса също е сладникав и ужасно гаден. трябваше да изпия 3 литра за един ден, не искам да се повтаря този ден повече никога... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #6 -: Март 24, 2007, 08:28:35 am »
Благодаря ви, момичета. А какво ще кажете за "класическите" средства като английска сол  :? - за нея поне съм на 100% сигурна, че не е сладка?

Лили, мисля, че при мен е по-различно, защото аз не просто не обичам сладко - аз не съм яла чиста захар от много време. Все едно вегетарианец да си хапне пържолка изведнъж... Струва ми се направо рисковано.
*
« Отговор #7 -: Март 24, 2007, 10:55:35 am »
Да, английската сол ще свърши добра работа. Иначе Фортранс - но той е нещо повече от отвратителен и е сладък.

*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
« Отговор #8 -: Март 24, 2007, 19:20:04 pm »
Grizka, кога ти е лапароскопията? Аз съм на 29.03. и вече ме тресе :crazy: Уж не ме е страх, ама..нали се сещаш :)Успех!
« Отговор #9 -: Март 25, 2007, 13:24:22 pm »
Ох, този Х преп е наистина отровно сладък, най-добре се обади на лекаря си и му обясни как стоят нещата.
Късмет на лапароскопията, момичета, ще чакаме добри новини  :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #10 -: Март 26, 2007, 09:42:02 am »
Grizka, не се притеснявай - аз правих лапароскопия преди около седмица и също като теб не бях яла захар (каква ти захар, даже и въглехидрати никакви) по-вече от 5 месеца. Изпих си Х-преп-а и нищо не ми стана. Ужасен е на вкус, но се преживява.

Дано съм те успокоила.
Успех на лапарото :)
« Отговор #11 -: Март 26, 2007, 19:36:36 pm »
Благодаря ви много, момичета!  :D Обадих се в клиниката и ми казаха - стига си мислила глупости, ами си пий Х-препа  :lol: Което и направих! Нивеар, за теб специални поздрави, много ми помогна!

Рошко, няма страшно! Поне що се отнася до първата фаза, подготовката с очистително, никак не е страшна  :D
« Последна редакция: Март 26, 2007, 19:41:03 pm от Grizkata »
*
« Отговор #12 -: Март 26, 2007, 20:49:22 pm »
Не се притеснявай - зная аз как се притеснявах само преди седмица. няма нищо страшно - повярвай :)
вземи си нещо за четене/убиване на времето - ужасно много се чака преди самата операция.

Ще ти стискам палци и ще си мисля за теб утре :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #13 -: Март 26, 2007, 20:57:41 pm »
Късмет. :lol:
« Отговор #14 -: Март 26, 2007, 21:35:56 pm »
Мерси  :D Стискайте палци да подейства очистителното, че нещо няма ефект още (след над 7 часа) и се притеснявам да не се провали нещо  :?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #15 -: Март 26, 2007, 21:42:19 pm »
Ще подейства. Пий вода.