0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

А сега накъде???
« -: Март 22, 2007, 19:05:39 pm »
Здравейте момичета. Новите ни изследвания показват идеални хормони при мене, отпушена тръба, 1на е защото имам една извънматочна и 1на махната тръба. Установи се и нормална овулация, като това стана случайно, защото деня на прегледа съвпадна с овулацията ми.Имаше 2 фоликула, единия беше прекрасен и часове преди спукване. Няма хламидий, няма гъбички.Шийка добре, матка добре, лигавица добре.При мъжа ми спермограмата е повече от прекрасна. Правим опити вече почти 4 години и нищо. Какво следва да направим и къде може да е проблема за бога като лекарите казват че няма такъв.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: А сега накъде???
« Отговор #1 -: Март 22, 2007, 20:03:33 pm »
Инсеминация?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Март 22, 2007, 20:47:58 pm »
Мила Касиел...пишеш че всичко е наред.......но си спомням че скоро четох за твоите хормони.(това беше в началото на месеца)......и май небяха много наред! 8O
Тестостерона също може да е причина за стерилитет........

FSH - 4.84                  /0.27-4.20/
LH - 7.01                    /до 11.4/
Prolactin - 277.20         /72-511/
Estradiol - 131.20         /40-81/
Progesteron - 22.29      /17-27/
Testosteron - 1.27       /0.06-0.82/

Разбрах че миналото лято си преживяла извънматочна бременност,за което искренно съжалявам :(!Аз си мисляа,че след като е станало един път,пак ще стане!
Но провери непременно хормоните,и  ги изследвай на 3 ден от цикъла.Успех мила и пиши как са нещата! :)
« Последна редакция: Март 22, 2007, 20:53:26 pm от adi »
*
« Отговор #3 -: Март 22, 2007, 21:44:02 pm »
Да, пробвали ли сте с леко стимулирана инсеминация. И при какъв лекар ходите. Това е много важно. Обикновен гинеколог не върши работа
В очакване ....
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #4 -: Март 22, 2007, 22:52:32 pm »
единия беше прекрасен и часове преди спукване.
няма гаранция, че се е спукал. трябва проверка.
*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
« Отговор #5 -: Март 23, 2007, 00:23:17 am »
Имунологични изследвания?
« Отговор #6 -: Март 23, 2007, 12:38:19 pm »
Аз да попитам: Колко време следихте овулацията? От това което си написала разбирам, че е само един месец, според мен не е достатъчно!
« Отговор #7 -: Март 25, 2007, 18:36:21 pm »
Благодаря ви. И аз започвам да се замислям за инсеминация. Понеже последния път успях най-после да отида при качествен лекар а именно доцент Маркова, щом тя казва че няма проблем, съм склонна да го повярвам.Самата тя обясни че ако още месец-два не стане, тогава ще говорим за инвитро и че на този етап показателите са идеални за такова, тоест няма да има пречки да бъде успешно. Относно хормоните да обясня на Ади, че тогава ги правих по насока на една тъпа лекарка по никое време въпреки че си ги и платих, бяха някъде около овулацията.После си направих по ваша препоръка такива на 3тия ден от менструацията и се оказаха всички в норми.Незнам от деня или от лабораторията бе проблема, и на мене ми подейства зле такива разлики, но виждам че и на повечето от вас се е случвало да има противоречия в изследванията в различните лаборатории. Сега Маркова почти е сигурна че трябва да забременея и каза ако въпреки това ми дойде М, тогава мъжа ми да отиде при Александров за да сме сигурни и в неговата спермограма. След това изследване вече ще говорим за инвитро или друг начин.Въпреки това в мене винаги ще остане въпроса защо когато всичко изглежда добре, не става и не става по естествен начин.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Март 25, 2007, 21:25:12 pm »
Касиел ,посткоитален тест правихте ли????
Доцент Маркова е много добър специалист,сигурна съм че си на прав път!Успех миличка! :D
« Отговор #9 -: Март 26, 2007, 23:26:19 pm »
посткоитален? нищо не ми говори това.Какво означава и представлява?
*
« Отговор #10 -: Март 27, 2007, 09:24:30 am »
Касиел, на 14-тия ден 4-6 часа след едно нормално полово сношение (предшествано от полово въздържание от 5-6 дни) отиваш при док и се изследва взетия от цервикалния канал секрет,за да се установи дали там има подвижни сперматозоиди.
Ето тук можеш да видиш пълната статия http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=793&Itemid=42
Късметче 
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Март 27, 2007, 10:55:36 am »
Не точно на 14-я ден, а в навечерието на овулацията. Освен това не е необходимо чак толкова дълго въздържание. Ако няма въздържание бройката ще по-малка, но по-важното е дали са живи.
*
« Отговор #12 -: Март 27, 2007, 11:29:51 am »
Цитат
Освен това не е необходимо чак толкова дълго въздържание. Ако няма въздържание бройката ще по-малка, но по-важното е дали са живи.

Това не може ли да се разбере от спермограмата?
« Последна редакция: Март 27, 2007, 11:37:53 am от Lali »

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #13 -: Март 27, 2007, 11:39:09 am »
Не може. Влагалищната среда може да е враждебна и да убие спермазотоидите, затова е необходимо това изследване, да се изключи този проблем.
При правенето на спермограма няма взаимодействие с влагалищната среда.
*
« Отговор #14 -: Март 27, 2007, 11:46:14 am »
Благодаря Лали!
А ако е така, това лекува ли се?

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #15 -: Март 27, 2007, 11:58:48 am »
Не, но се предолява с инсеминация.
« Отговор #16 -: Март 27, 2007, 11:59:54 am »
Pippi, ако е само това, "лекува" се с инсеминация. Тя е вътрематочна, т.е. с катетър вкарват обработен материал от мъжо направо с матката, така се преодолява враждебната среда на влагалището.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #17 -: Март 27, 2007, 13:29:44 pm »
Благодаря ви Лали, мармотче!
Аз също просто търся някаква причина да не става вече 4 години (правила съм основните изследвания, които показват, че всичко е ок)... ще питам док дали е необходимо да пробваме и това изследване.

« Отговор #18 -: Март 27, 2007, 14:23:16 pm »
Очевидно подобни скрити,трудно откриваеми причини са доста и наистина е по-добре инсеминация , вместо да губим още години в подобни изследвания. Между другото някой който е ходил при Александров ще ми каже ли как става записването при него за спермограма и чака ли се много както при Маркова?
*
« Отговор #19 -: Март 28, 2007, 09:23:41 am »
Здравей Касиел!
При нас също всички изследвания са наред, но има една запушена тръба. Тъй като съм на 35 год. док. каза "има проблем и при тази възраст не бива да се чака". Неговата препоръка беше също за инвитро. Мисля че е важно на колко години си и колко време имаш за експериментиш.