Здравейте на всички и на вас доктор Тодорова.Ето че излязоха изследванията и сега ще се опитам да ви обясня защо съм толкова объркана.И така:както ви казах при мен пролактина този месец е 2048 при най-висока стойност 466.Съмняваха се при мен за гуша,и затова доктор Милошов ми назначи изследвания.Ето и резултатите:
1.TSH-0.84(0.27-4.2)
2.С пептид-2.0(0.9-4)
3.С пептид-1.3(0.9-4)
4.С пептид-6.2(0.9-4)
5.С пептид-2.5(0.9-4)
6.Глюкоза сутрин на гладно-5,08(2.7-6.2)
7.Глюкоза-6,40(2.7-7)
8.Глюкоза-5.43(2.7-7)
9.Глюкоза-4.30(2.7-7).
И така.Аз нищо не разбирам,само мога да ви кажа че ми дадоха да пия глюкоза и 4 пъти ми взимаха кръв от вената,на 30 мин.,на 60 мин.,и на 120 мин.След като отнесох резултата на доктора той не спря да ми говори как трябвало да отслабна,каква трябва да ям.....Най-накрая ми изписа Siofor и Thyroxin.Каза,че нямам диабет но съм склонна да имам.На мъжа ми спермограмата е нормална,без проблем.Днес реших да направя консултация с друг ендокринолог от нашия град.Тя като видя какво съм правила пощуря.Каза,че тези изследвания не са ми били нужни,че нищо ми няма,пита ме за симптоми от пролактина,аз и казах че нямам такива.Тя ми отговори,че тези изследвания се били само да ми вземат парите,че не е било нужно да ми ги пускат.Каза нищо да не пия,даже да спра бромокриптина ПОСТЕПЕННО,и че е сигурна че рязкото покачване на пролактина е от неправилно лечение от предишния месец.И след като го спра да си направя изследване на пролактина но в лаборатория БОДИМЕД в София.Също така каза,че ако ги взимам другите лекарства те ще ме повредят тотално.Сега не знам какво да правя и на кой да вярвам.Моля ви дайте ми съвет,защото наистина не знам какво да правя.Кой доктор да послушам.Ще чакам вашите мнения.