0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

dеkki

• **
  • 74
  • Вярвам в чудеса!
Re: Консултации с ендокринолог
« Отговор #40 -: Май 11, 2007, 20:04:38 pm »
Др. Тодорова, здравейте.
С коремна операция на ендометриоза съм - януари месец. След нея всеки месец имам болки и парене в гърдите от 13 до последния ден на цикъла, както и сухота на влагалището през цялото време. Преди това никога съм нямала болки в гърдите, освен когато забременях преди една година, но имах спонтанен аборт.
Наскоро ми назначиха изследване на ЛХ, ФСХ, Естрадиол. Правени са на 3.ден и всички са в норма. ФТ4, ТСХ, Анти-Тг, Анти-ТРО и Пролактин (507.5 при референтна стойност до 619), също в норма, изследвания на 24.ден от цикъла.
Месец по-късно изследвах отново Пролактина в същата лаборатория, но този път на 3.ден и беше 932.9 при нормално максимум 619.
Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря ви предварително!
*
« Отговор #41 -: Май 14, 2007, 12:31:35 pm »
здравейте,д-рТодорова
Миналия месец си правих хормонални изследвания и резултата е следният:
ПРОГЕСТЕРОН-27.07nmol/l-на 23ден от цикъла
следващите хормони ги изследвах на 4 ден от цикъла
пролактин-255.5uU/l
тестостерон-5.00nmol/l
oestradiol-402.9pmol/l
FSH-4.04U/l
LH-8.86U/l
Преди пет дена ми направиха лапароскопия -всичко е наред-проходима тръба и работещи яйчници.Нямам кисти.Матката е чиста.Цикълът ми е редовен и точен.
Тестостерона ми е висок.Незнам  защо?Ще ми пречи ли в опитите за забременяване?Преди да започна опити за забременяване мислите ли,че трябва да лекувам хормони?
Много Ви благодаря предварително!!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #42 -: Май 15, 2007, 12:00:31 pm »
д-р тодорова ме помоли да я извиня, че за момента няма възможност да отговаря на въпросите ни тук. моли на който му е спешно да я потърси лично на някои от обявените телефони. не се е отказала от нас, имайте търпение.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

nini

« Отговор #43 -: Май 16, 2007, 08:22:58 am »
Здравейте д-р Тодорова, от почти пет години се опитвам да забременея. Имах нисък прогестерон, пих Дуфастон, след това имах шест месеца стимулация с Клостилбегит, направих снимка на тръбите с добър резултат, положителен тест за антигранулозаклетъчни антитела, след билколечение имах отрицателен резултат. Междувременно ми намериха възли на щитовидната жлеза - един 10/5 и друг 5 - май 2006,които ми обясниха че може да са резултат от стимулацията с Клостилбегит. През ноември 2006 направих изследвания на хормони - FT3 -4.52 (3.1-7.1), FT4 - 16.17 (12.00-22.00), TSH 4.37 (0.31-5.00). Април си направих Prolactin - 172.15 (59 -619), LH - 6.38 (1.9-12.5), FSH - 5.64 (2.5-10.2), Estradiol -179.7 (40-606), Testosteron - 0.065 (0.5-20.6). Яйчниците ми са леко уголемени и имам микрополикистоза. В семейството ми има болни от диабет. Тази година ще навърша 31 години. Моля пишете ми какво мислите за тези резултати? Възможно ли е да забремения и да имам нормална бременост?   
*
« Отговор #44 -: Май 19, 2007, 22:45:25 pm »
Здравейте д-р Тодорова,
и аз като останалите имам хормонолни проблеми - тиреоидит и аденом на хипофизата, в момента пия L-thyroxin 50(ежедневно), dоstinex (1/2 табл. седмично) и разбира се folacid. Имам 2 неуспешни бременности, като втората беше след като пиех вече dostinex-a, но за съжаление извънматочна. Втори месец правя фоликулометрия и се оказва, че овулация няма, а пролактина отново е под минимална долна граница и това е така от близа година, но док ме успокоява че това не е проблем. Та въпроса ми е  - възможно ли е липсата на овулация да е в резултат на нисък пролактин?!
TSH е в граница, но по-висок от преди 6 месеца при положение, че пия L-thyroxin, това нормално ли е?
Предварително благодаря за отзивчивостта и отделеното време! :thankyousign:

« Отговор #45 -: Май 30, 2007, 00:31:28 am »
Здравейте д-р Тодорова,
С Тириодит на Хашимото съм и първо неуспешно ИКСИ. Колко време след процедурата мога да пусна хормоните за проверка (TSH, prolactin, Ant TPO и други)?
« Отговор #46 -: Юни 01, 2007, 14:47:14 pm »
Единици
 Референтни граници

TSH 2.786
 uIU/ml 0.49 - 4.67

Estradiol 90
 pg/ml Ж(фолик.: 39 - 189; лутеална: 48 - 309; менопауза-:0 - 77); М(20 - 77)

LH 7.63
 mlU/ml Ж(фолик.1-18, лутеална-0.40-20, менопауза-15-62), М(2-12)

FSH 8.02
 mlU/ml Ж(фолик.:4 - 13; лутеална:2 - 13; менопауза:20 -138), М(1 - 

Testosteron 0.40
 ng/ml Ж (0.05 - 0.73); М (1.95 - 11.38)

Prolactin 21.76
 ng/ml Ж (1.39 - 24.20); М (1.61 - 18.77)

DHEA-S 1,8
 ug/ml Ж (0.8 - 3.9); М (1 - 4.2 )

Anti TPO 196.29
 IU/ml 0 - 12

Anti TG 119.93
 IU/ml 0 - 34

Инсулин 9.9
 IU/ml 5 - 20

SHBG 207.2
 nmol/l мъже 15 -100 / жени 15 - 120

Aндростендион 2.10
 ng/l 0.46 - 3.9
Здравейте,д-р Тодорова!Бихте ли коментирали моите резултати.Все още не съм посещавала ендокринолог,защото приемах антибиотици.Пролактинът ми по принцип също е завишен,но го държа в норма с прием от 4 години вече на бромокриптин.Нямам направен ЯМР.Стойностите му преди да започна да пия бромокриптина бяха 834,при референтни мисля,че около 500.Извинявам се за неточните цифри,но изследването ми не е пред мен.Имам и диагноза за поликистозни яйчници.В момента приемам само бромокриптина,аспирин и фолиева киселина.Въпросът ми е:може ли да се получи спонтанно забременяване и каква е вероятността да направя спонтанен аборт при наличието на тези антитела.До сега не съм забременявала.Предварително благодаря за отговора!

Здравейте отново,Д-р Тодорова!Миналата седмица си направих ЯМР и се установи,че имам аденом до 5мм.Предстои ми престой в болницата за изследвания и определяне на лекарствата,които трябва да приемам.Според Вас възможно ли е антителата ми да са повишени заради този пролактином?И мога ли да приемам Достинекс,въпреки че не ми се иска да прекъсвам опитите за бебче?Предварително Ви благодаря!
« Последна редакция: Юли 04, 2007, 12:16:57 pm от cafti »
*

destin

« Отговор #47 -: Юни 04, 2007, 14:38:30 pm »
Здравейте Д-р Тодорова,
Накратко ще обясня проблема си.На 25 год.Преди 1 г ми откриха заболяването миастения гравис/автоимунно заболяване/, след което юли 2006г ми беше отстранена тимусната жлеза.През май 2006 направих аборт в 3ти месец по медицински показания и всащност въпросът ми е : Може ли хормонално да се е объркало нещо в мен след аборта, защото веднага след това започнаха да ми уредяват миглите, веждите и изобщо цялото окосмяванер а сега и повече.Преди 2 месеца правих изследвания: TSH - 1,68 / 0,27-4,2/ ; MAT - 7,89 / 0-34/ ; testosteron - 0,069 / 0,22 - 2,9 /;  цинк - 15 /12-24/.
В момента съм на кортикостероидова терапия - Prednisolone - 20mg дневно.
Аз съм акушерка, но в момонта не практикувам и съм наясно с някои неща, но ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет какво да правя искам всичко да се възстанови, дали е възможно?
Ще чакам отговор,
Елена
« Отговор #48 -: Юни 06, 2007, 13:53:45 pm »
здравейте,д-р Тодорова! става въпрос не за мен , а за дъщеря ми тя е на 2 год. и 10мес.,от известно време насам забелязвам надута дясна гърдичка ,изследвахме хормона естрадиол и FSH.естрадила ни е 39.8 pmol/l,разбрах че при деца на нейната възраст трябва да е <10 pg/ml,немога да сравня стойностите защото са в различни мерни единици.Ще се радвам ако ми помогнете.
« Последна редакция: Юни 06, 2007, 13:55:55 pm от Eliorita »
« Отговор #49 -: Юни 17, 2007, 11:30:08 am »
Много ми е интересно дали получавате отговор от докторката?

Аз и писах на лични и ..няма никой!

Що за консултация?!
« Отговор #50 -: Юни 17, 2007, 12:09:56 pm »
Аз не съм получила отговор, а писах преди почти 2м. Нямам против, предполагам, че  лекарката е много заета, но просто да каже, че не може да пише тук и да се закрие тази тема. Не виждам смисъл, хората да пишат тук подробно, за резултати и изследвания, да очакват отговор, а отговор няма.
*
« Отговор #51 -: Юни 18, 2007, 12:32:59 pm »
хора, лили ви е написала само 4-5 постинга по-нагоре:
д-р тодорова ме помоли да я извиня, че за момента няма възможност да отговаря на въпросите ни тук. моли на който му е спешно да я потърси лично на някои от обявените телефони. не се е отказала от нас, имайте търпение.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #52 -: Юни 18, 2007, 12:37:15 pm »
и все пак това от преди месец

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #53 -: Юни 18, 2007, 13:34:11 pm »
Вярно е, може би е доста ангажирана. Аз лично й пратих мейл преди 2 месеца, на който тя ми отговори и ме посъветва да си направя нови изследвания. След като излезнаха резултатите и резултатите на имунологичните всичките заедно й ги пратих отново и от тогава нищо... Сега незнам да продължавам ли с лечението. Най-добре е да си запиша час за преглед.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #54 -: Юни 23, 2007, 22:17:26 pm »
момичета, във форума при всеки втори зададен въпрос за хормонален проблем, се препоръчва консултация с д-р Тодорова. тя наистина е страшно ангажирана, лично съм го изпитала. аз дори се учудих на нейната тема тук, но като я познавам...изключително позитивен и мил човек и не се учудвам, че се е опитала и тук да помага.
разбирам, че при наличие на тема се очакват отговори. но нека бъдем толерантни към тези лекари, които буквално нямат почивка :balk_600:
« Отговор #55 -: Юни 24, 2007, 12:58:21 pm »
Аз съм толерантна към д-р Тодорова, и както казах и в предното си мнение, разбирам че е заета и затова не може да отговаря на многобройните въпроси в тази тема. Разбирам също, че ако някой иска да получи отговор или съвет за своя проблем по-добре е да си запише час при нея.
Весело лято на всички!
*
« Отговор #56 -: Юли 30, 2007, 20:55:08 pm »
Точно така,с тези хартийки-при нея.
« Отговор #57 -: Октомври 04, 2007, 17:21:30 pm »
Здравейте много съм чела и накрая реших да се включа. Значи имам един missed в 10 г.с. и открит тиреодит на хашимото. За момента пия euthyrox 0.25. Вече от година и няколко месеца с мъжа ми правим опити за повторно забременяване но резултат няма. Ходила съм при различни ендокринолози и гинеколози, който ми казват че проблем няма и че всичко е под контрол. Моля помогнете. благодаря
*
« Отговор #58 -: Октомври 07, 2007, 23:15:30 pm »
Мисля, че би било най добре темата да се иzтрие. Ясно е, че консултации от ендокринолог няма. А някои момичета продължават да питат и да се надяват, че някой Ще им отговори.  :(
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #59 -: Октомври 08, 2007, 18:38:21 pm »
Мацки, говорих с д-р Тодорова по въпроса.Тя каза че няма да има възможност да пише, но дори не и остава време да напише на Зачатие.Сигурно скоро ще успее да уведоми.
Не ми е казвала да предам, но реших, след като тя не успява да намери време.Съжалявам.
Важното е че можем да се срещнем с нея на живо. :wink:
Успех на всички!