цигу,така и така си я подигнала,да запиша моята рецепта за сезонните плодове.
Слагам 2 чаши вода(чаени)да се сварят и прибавям 2супени лъжици ориз.Докато се свари оризът изчиствам,измивам и беля 10 кайсии(сега това е прясно).
Към кайсиите слагам свареният ориз с бульона и малко масло(както е горещо).Пасирам(вече по-наедро за нашата възраст)Като захранвах пасирах само плода с малко преварена или изворна водичка на пюре,и после прибавях безмлечна оризова каша(Милупа).
Цялата работа ми струва себестойността на продуктите+10мин.
Стават точно 3 бурканчета.Двете прибирам надписани във фризера,а другото се изяжда на момента.Към това,което е за деня мога да сложа сварен жълтък,или изкиснато сирене,или АМ(1МЕНЗУРКА).
Преди месец така приготвях черешите...сега си имаме запаси
,а след 20-тина дни ще станат прасковите....
За мен лично е по-удобно да имам под ръка нещо готово,та за това така процедирам.
Същото може да се приготви с елда,грис,булгур,кус кус или някаква друга паста,с малки разлики в технологиите...